Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

AdriaN

Rădoi, apreciat pentru curaj: ”A bătut o echipă de Europa League cu tineri. De ce alții nu pot face la fel?”

Recommended Posts

bVkqpTL.jpg

 

Fost jucător la Steaua, Marcel Pușcaș are încredere că roș-albaștrii vor obține calificarea în play-off-ul UEFA Champions League la Belgrad. Campion al României cu echipa din Ghencea în 1985, Pușcaș mizează pe Mirel Rădoi și le dă un sfat inedit steliștilor: să încerce contraatacurile cu Partizan și să practice în rest un joc de așteptare.

”Să nu uităm că Steaua a reușit de foarte multe ori să obțină calificarea în meciul retur. Sunt meciuri memorabile făcute de Steaua de-a lungul timpului în deplasare. În ceea ce privește suporterii, de doi ani de zile Steaua joacă și acasă în deplasare.

În primul rând, Steaua trebuie să aibă un joc pe așteptare, să joace calm și să mizeze pe contraatac. Are jucătorii potriviți pentru asta. Să nu se lase impresionați de public și de vulcanul de la Partizan. Presiune va fi și pe umerii sârbilor. Fanii lor vor vrea ca echipa să înscrie rapid, să joace bine, cam cum era pe vremuri în Giulești”, a spus Pușcaș, în direct, prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Gabi Iancu este unul dintre jucătorii preferați ai lui Marcel Pușcaș, în ciuda controversei stârnite de declarațiile patronului Stelei la adresa acestuia.

„Eu aștept mai mult de la Iancu. Are calitățile necesare să joace la Steaua. Și tinerețea e de partea lui, dar a și demonstrat-o în multe meciuri. Eu nu l-aș arunca așa ușor de la Steaua. Chiar dacă nu va fi titular, aștept ca atunci când îl bagă să arate ceva. Dintre titulari, mizez pe Adi Popa, pe Chipciu.

Cojocaru, ca și Iancu, e un tânăr bătrân deja. Are trei ani în lotul Stelei. A participat, chiar dacă n-a jucat, la meciuri importante, a fost în umbra lui Tătărușanu și a lui Arlauskis. A fost la naționala de tineret. Și Lobonț la 20 de ani mergea la Ajax. Greșelile sunt caracteristice tinerilor. Dar curajul negândit, necontrolat al tinerilor poate duce și la scoaterea unor mingi din vinclu. Nu avem prea multe variante pe acest post la nivel național. Îi avem pe Pantilimon, Lung, Tătărușanu și cam puține nume. Vreo 7 portari avem”, a mai spus fostul stelist.

Pușcaș se declară fan Mirel Rădoi, pe care-l laudă pentru curajul de a miza pe jucători tineri. Totodată, spune că rezultatul meciului cu Dinamo depinde de meciul de la Belgrad.

„Oricum, eu apreciez ce face Rădoi la Steaua. Că dă șansa tinerilor să joace în campionat. Iar faptul că reușește, cu curaj, să impună jucători ca Grădinaru, Enceanu, Mihalcea, Tudorie, de voie, de nevoie, să bată reprezentanta României în cupele europene, Botoșani. Nu înțeleg de ce nu încearcă și alții asta. E impresionant la un antrenor de o lună de zile, fără experiență și fără licență.

Deznodământul meciului cu Dinamo depinde de meciul cu Partizan. Dacă vor obține calificarea la Belgrad, vor aborda meciul cu Dinamo cu alt moral. În caz contrar, se va întâmpla ca la orice echipă: certuri, reproșuri și așa mai departe. Să sperăm însă că nu va trebui să vorbim despre asta”, a încheiat Marcel Pușcaș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...