Jump to content
Sign in to follow this  
Marci

O școală publică din Norvegia a introdus jocurile video ca materie

Recommended Posts

a-norwegian-public-school-has-added-espo

 

 

Adăugarea în programa școlară a eSporturilor la Garnes Vidaregåande Skole din Bergen nu e lipsită de precedent. În vara lui 2015, Arlanda Gymnasiet din Märsta, Suedia, a introdus un curs de eSporturi pe lângă sporturile tradiționale din ora de educația fizică, iar liceul Folk din Norvegia a oferit și cursuri de Counter-Strike.

 

Totuși, noul curs de trei ani de la Garnes, care a început în august, ne arată cum eSporturile sunt luate din ce în ce mai serios ca o posibilă carieră în anumite părți ale lumii. Atleții de top din eSporturi pot obține salarii de șase cifre, iar cei mai norocoși jucători se pot alege și cu milioane. Iar Garnes nu e o instituție specializată - e o școală publică normală, deschisă oricui din zonă.

 

Programa de la Garnes, conform unei știri de pe TheMemo.com, cere ca studenții să petrească cinci ore pe săptămână în care să-și perfecționeze abilitățile în jocuri printre care se numără și League of Legends și Dota 2, în loc de asociații sportive și lucruri asemănătoare. Vor avea cele mai stricte standarde, orele fiind împărțite între joc pe calculator și activități care prespun efort fizic pentru a întări reacțiile și rezistența.

 

Ars Technica detaliază care sunt tipurile de echipamente pe care studenții vor avea ocazia să pună mâna la ore. Școala trebuie să umple un spațiu dedicat eSporturilor cu ajutorul (și cităm) „PC-uri de ultima generație cu placi video Nvidia GeForce GTX 980Ti", precum și scaune speciale pentru jocuri video. Studenții vor trebui să vină cu propriile mausuri, căști și alte lucruri de care au nevoie în astfel de momente stresante.

 

Sursa: Vice.com

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...