Jump to content
Sign in to follow this  
Marci

Lucescu: N-avem forța de a câștiga Europa League

Recommended Posts

ZWuiv6L.jpg

 

Șahtior Donețk a obținut o victorie răsunătoare pe terenul lui Schalke 04, 3-0 în returul 16-imilor de finală din Europa League și s-a calificat în faza următoare, dar Mircea Lucescu rămâne realist și consideră că echipa sa nu are șanse de a câștiga competiția în acest an, așa cum a făcut-o în 2009, pe când se numea Cupa UEFA.

 

Vicecampioana Ucrainei l-a vândut pe Alex Teixeira cu 50 de milioane de euro în această iarnă în China, la Jiangsu Suning, formația antrenată de Dan Petrescu, dar nu a reușit să se întărească și să își formeze un lot competitiv pentru restul sezonului. "Subțirimea" echipei este principalul motiv pentru care Mircea Lucescu este de părere că Șahtior nu se poate lupta pentru un trofeu european în actualul sezon.

 

În plus, susține că echipa este în construcție și asta s-a văzut și la Gelsenkirchen. Andriy Boryachuk (19 ani) a debutat în prima echipă chiar la un meci de Europa League, pe bancă s-a aflat și Andriy Korobenko (18 ani), iar Viktor Kovalenko (20 de ani) a fost titular și a jucat tot meciul.

 

"Nu cred că suntem la un nivel la care să câștigăm Europa League. În primul rând, asta necesită un grup de 20 de jucători, iar rezervele să fie la nivelul titularilor pe care îi înlocuiesc. Stepanenko nu va fi disponibil și acum avem o problemă în a-l înlocui. Trecem printr-o perioadă de transformare, ne împrospătăm echipa cu jucători tineri. Astăzi (n.r. joi, 25 februarie) Boryachuk a debutat, Korobenko a fost pe bancă, Kovalenko a jucat bine. Vom face tot ce putem în fiecare meci și vom vedea ce se va întâmpla", a declarat Mircea Lucescu, după victoria cu 3-0 de pe terenul lui Schalke 04, grație căreia Șahtior s-a calificat în optimile de finală ale Europa League.

 

Mircea Lucescu (70 de ani) se află în ultimele luni de contract cu Șahtior Donețk. Actuala înțelegere expiră la finalul acestui sezon.

 

La scorul de 2-0, fanii lui Schalke au început să plece din tribune, iar o parte chiar și-au huiduit favoriții.

 

"Poate că erau prea încrezători că ne vor depăși, mai ales după meciul tur, de la Lvov. Cu toții au venit încrezători în victoria lui Schalke, probabil fără să știe adevăratul potențial al lui Șahtior. De la început, și-au împins echipa de la spate, dar nu a funcționat, din fericire pentru noi. La cum știu că sunt fanii germani, nu mă așteptam să plece atât de mulți și să reacționeze așa la golurile noastre. Cred că jucătorii lui Schalke nu au meritat asta", a mai precizat tehnicianul român.

 

2009 este anul în care Șahtior, sub comanda lui Mircea Lucescu, a câștigat Cupa UEFA, la ultimul sezon în care a doua competiție a continentului a purtat acest nume, înainte să devină Europa League.

 

Sursa: digisport

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...