Jump to content
Sign in to follow this  
Rakku

Oscar 2016: anul surprizelor?

Recommended Posts

378095l-640x400-b-cfc62505.jpg

 

Ultimele predicţii înainte de fastuoasa gală de luni dimineaţa, difuzată pe Digi 24 și Digi Film de la ora 2 dimineața; gala propriu-zisă începe la 3.30 a.m.

 

Este posibil ca cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar să aibă o audienţă şi mai mare decât în alţi ani. Motivele sunt mai multe, de la posibilitatea unor surprize consistente printre câştigători, la prezentatorul Chris Rock, controversele rasiale şi decizia galei de a schimba ordinea anunţării premiilor, astfel încât aceasta să fie mai fidelă producţiei reale a unui film (adică Oscarurile pentru scenarii vor fi anunţate înainte de cel pentru montaj sau efecte vizuale). Până când vom putea decide dacă gala s-a ridicat sau nu la înălţimea aşteptărilor, iată ultimele predicţii ale sezonului.

Ştii probabil că premiile asociaţiilor de regizori, producători, scenarişti şi actori de la Hollywood (ca să ne referim doar la cele mai importante) sunt considerate barometre pentru predicţiile specialiştilor. Doar că gradul de polarizare din acest an a fost unul rar întâlnit, ceea ce i-a făcut pe mulţi să declare anul 2016 drept cel mai imprevizibil din ultimele decenii. The Revenant a câştigat premiul producătorilor, Spotlight pe cel al actorilor şi al scenariştilor, iar The Big Short pe cel al producătorilor şi scenariştilor (aceştia din urmă oferă, ca şi la Oscaruri, un premiu pentru scenariu original şi unul pentru cel adaptat). Spre comparaţie, anul trecut Birdmana câştigat toate aceste premii, cu excepţia celui pentru scenariu.

Cei de la Deadline scriu că bătălia acerbă pentru Cel mai bun film, unde jocurile sunt în continuare deschise şi misterul va fi dezvăluit doar la sfârşitul galei Oscar, lasă loc pentru o situaţie de genul "trei se bat şi al patrulea câştigă": Mad Max: Fury Road, cu cele zece nominalizări ale sale şi ignorat la multe dintre premiile asociaţiilor, are o şansă atât la Cel mai bun film, cât şi să devină unul dintre cele mai premiate producţii ale ediţiei.

 

Cel mai bun film
Cu pariurile încă deschise, noi ţinem în continuare cu The Big Short/Brokerii apocalipsei, care beneficiază de un subiect extrem de relevant pentru societatea globală de astăzi. Citeşte cronica noastră. Oricum, indiferent de preferinţele personale, The Big Short a câştigatpremiul producătorilor de Hollywood, considerat cel mai eficient indiciu pentru câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, cele două premiifiind câştigate de aceeaşi producţie în peste 90% din cazuri. Deadline pariază, în schimb, pe The Revenant.

 

Cel mai bun regizor
Câştigător al premiului regizorilor de la Hollywood, care a prevăzut corect în 61 din cele 68 de ediţii ale sale, Alejandro González Iñárritu nu pare a avea concurent la această categorie.

 

Cel mai bun actor
Este, fără îndoială, anul lui Leonardo DiCaprio.

 

Cea mai bună actriţă
Atât Deadline, cât şi alte publicaţii de la Hollywood, o consideră favorită pe Brie Larson pentru rolul ei din Room. Din păcate filmul nu a fost proiectat în cinematografele noastre şi, în ciuda celor patru nominalizări ale sale la cele mai importante categorii Oscar, nici nu va fi adus pe ecrane.

 

Actor şi actriţă în rol secundar
În cazul actorului, s-ar putea să fie un an al nostalgiilor, iar trofeul, în ciuda unei competiţii acerbe, să ajungă la Sylvester Stallone, nominalizat la Oscar pentru acelaşi rol, Rocky Balboa, acum 39 de ani. În cazul actriţelor, Deadline pariază pe Alicia Vikander şi rolul ei din The Danish Girl.

 

Cea mai bună animaţie şi Cel mai bun film străin
În primul caz, niciun dubiu, Inside Out va aduce companiei Pixar un nou Oscar. În cel de-al doilea, lupta se dă între Son of Saul şi Mustang. Noi ţinem, evident, cu Son of Saul, în timp ce Deadline înclină spre Mustang.

 

Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun scenariu adaptat
Aici şansele ca Spotlight şi The Big Short să repete succesul de la premiile scenariştilor sunt foarte mari.

 

Cea mai bună imagine
Emmanuel Lubezki este favoritul şi are toate şansele să facă istorie, câştigând Oscarul al treilea an la rând, după Birdman în 2015 şi Gravity în 2014.

Conform Deadline, Mad Max: Fury Road ar putea câştiga Cele mai bune costume, Cel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj, Cele mai bune decoruri şi Cel mai bun design de sunet. Star Wars: Trezirea Forţei, nominalizat la cinci categorii, ar pleca acasă doar cu Oscarul pentru Cele mai bune efecte vizuale.

 

Până duminică la 12 noaptea mai poţi vota la ediţia 2016 a concursului de predicţii Oscar!

 

Sursa: cinemagia.ro

Edited by Rakku
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...