Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[Prezentare] Uncharted 4: A Thief’s End

Recommended Posts

uncharted-4-a-thiefs-end.29530.jpg

Descriere :

 

 

Story

 

Acțiunea din Uncharted 4 se desfășoară la câțiva ani după cea din jocul precedent. Nathan Drake a devenit băiat de familie, dar microbul aventurilor pe muchie de cuțit nu i-a ieșit din suflet. Astfel, atunci când apare Sam, fratele lui Nathan, cei doi pornesc într-o nouă călătorie epică în căutarea unei comori vestite.

Povestea din A Thief’s End este mult peste cele din trilogie. Aceasta pune accentul pe relațiile dintre personajele principale și duce experiența narativă la cel mai înalt nivel. Tonul este mult mai serios, mai matur, problemele sunt mai reale, iar legătura dintre frații Drake este creată cu atenție maximă și aici se vede foarte clar influența pozitivă de la The Last of Us. Asta însă nu înseamnă că Uncharted 4 nu mai este amuzant sau că jocul este mai puțin distractiv. Din contră, îmbinarea perfectă de seriozitate combinată cu momente care poartă trademark-ul funny al seriei.

Uncharted-4_-A-Thief%E2%80%99s-End%E2%84

Protagoniștii se vor confrunta permanent cu diferite dileme morale. Uncharted 4 adună toate ingredientele de succes, precum o aventură de neuitat, cu o poveste de dragoste, cu devotamentul dintre doi frați și îndârjirea căutătorilor de comori și oferă cea mai reușită și interesantă poveste pe care am văzut-o în ultima vreme într-un joc video.

 

Gameplay

 

 

Mecanicile de joc au rămas în mare parte ca cele din Uncharted 3, dar au primit un upgrade per total. Shooting-ul și cover-ul funcționează perfect, avem foarte multe segmente de platforming și pe alocuri ne întâmpină câte un puzzle. Tot aici, trebuie să menționez că luptele corp la corp sunt acum mult mai fluide și mai intense.

Lumea înconjurătoare oferă numeroase posibilități de explorare, gamerul având acces la mai multe rute care-l vor duce la destinația dorită și pentru prima dată în această serie, Drake are un cârlig cu sfoară (sună ca dracu în română, grappling hook, see? that’s much better) cu ajutorul căruia poate să străbată prăpăstii și crevase sau să escaladeze stânci care altfel îi erau inaccesibile. Drake își folosește jurnalul pentru a rezolva puzzle-urile, adună comori sau diferite manuscrise, iar în anumite momente stă de vorbă cu cei care-l însoțesc.

Uncharted-4_-A-Thief%E2%80%99s-End%E2%84

Confruntările armate sunt mai intense ca până acum, deoarece AI-ul inamicilor a fost tweak-uit la perfecție, aceștia fiind mult mai inteligenți și adaptându-se rapid la fiecare situație. Chiar și cei care preferă să abordeze jocul în modul stealth o pot face acum fără probleme. În cele mai multe din cazuri poți trece de o etapă fără să tragi un foc, doar eliminând silențios pe cel care-ți blochează drumul. Sunt multe mecanici de joc foarte bine implementate, care pot face aceste lupte un adevărat spectacol, dar te voi lăsa pe tine să le descoperi și să te bucuri de ele.

 

Multiplayer

 

În acest moment există trei moduri de joc, toate competitive, în care se pot înfrunta echipe de 5 vs 5 sau de 4 vs 4, în cazul modului Plunder. Avem clasicul Team Deathmatch în care 10 oponenți se luptă până la moarte; Command în care fiecare echipă trebuie să apere și să controleze diferite zone și Plunder în care echipe restrânse de 4 vs 4 au ca obiectiv capturarea și transportarea unui idol dintr-o locație în alta, mod care seamănă cu Capture the Flag.

Fiecare meci este complet diferit față de celelalte și toate devin extrem de intense atunci când jucătorii își dezlănțuie abilitățile speciale.

Pe lângă mecanicile de joc excelente preluate din titlurile precedente, multiplayer-ul din Uncharted 4 inovează prin trei noi adiții: Mysticals, Sidekicks și upgrade-uri. Mysticals aduce forțe supranaturale, cunoscute celor care sunt familiarizați cu această serie, Sidekicks sunt personaje controlate de AI, care pot oferi ajutor în funcție de genul selectat, cum ar fi Medic, Sniper, Hunter și așa mai departe…, iar upgrade-urile și progresia în nivel se poate face cu ajutorul unor Relics pe care le tot colectăm în timpul meciurilor. Există și microtranzacții, dar acestea nu-i limitează pe cei care vor să-și cumpere o armă sau un upgrade.

 

Pe ce console se joaca : PS4

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...