Jump to content
Sign in to follow this  
Guest wLLy

Secretar de stat spaniol: Cristiano Ronaldo va fi anchetat de autorităţi!

Recommended Posts

Guest wLLy

h_53038834.jpg


 


Cristiano Ronaldo, care potrivit dezvăluirilor Football Leaks ar fi ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale, în ultimii şapte ani, va face obiectul unei investigaţii a autorităţilor din Spania, a anunţat Jose Enrique Fernandez de Moya, secretar de stat în Ministerul spaniol al Finanţelor.


 


 


"Informaţiile deţinute de Ministerul Finanţelor coincid cu ceea ce a apărut în presă. Ceea ce pot să spun este că fiscul este o agenţie extraordinar de profesionistă şi, nu se putea altfel, va face investigaţiile pe care le consideră oportune. Cristiano Ronaldo va fi anchetat aşa cum se procedează şi în cazul spaniolilor", a spus Fernandez de Moya pentru Cadena Cope, citat de News.ro.


 


Cristiano Ronaldo a ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în ultimii şapte ani, prin companii paravan, a anunţat, vineri, Mediapart, organizaţie care a participat la o anchetă denumită Football Leaks.


 


 


Starul portughez al lui Real Madrid ar fi profitat de un sistem elaborat de evaziune fiscală pus în practică de agentul său, Jorge Mendes, cel care îi reprezintă, printre alţii, pe antrenorul Jose Mourinho şi pe atacantul columbian Radamel Falcao (AS Monaco).


Ronaldo şi-a vândut pe 20 decembrie 2014 drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro, unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-a permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.


 


Portivit El Mundo Deportivo, drepturile de imagine ale lui Ronaldo pentru perioada 2009-2014 fuseseră cumpărate tot de o companie din Insulele Virgine Britanice, pentru 74,8 milioane de euro.


Pentru cele aproape 150 de milioane de euro cât au totalizat cele două tranzacţii, Ronaldo a plătit fiscului spaniol 5,6 milioane de euro, adică mai puţin de patru la sută.


 


Mediapart şi partenerii din reţeaua European Investigative Collaborations au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că portughezul Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare inedită, pentru şapte vedete pe care le reprezintă. Acest sistem a permis ascunderea a 188 de milioane de euro venituri, în Irlanda, Elveţia, Insulele Virgine Britanice şi Panama.


 


 


Sursa: digisport


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...