Jump to content
Sign in to follow this  
Shc

[Prezentare] Rocket League

Recommended Posts

e5797f925f57863fc9215e56e654b925.jpg

 

 

Numele jocului : Rocket League

Descriere : Rocket League este la baza un joc de fotbal de echipa, însa terenul a fost înlocuit cu o arena uria?a ?i jucatorii cu ma?ini extrem de rapide capabile de a zbura si performa cascadorii senza?ionale.
 
Jocul este disponibil numai celor de pe PC , Xbox One si PlayStation 4 si un lucru notabil este ca ofera cross-play, adica jucatorii de pe PC  ,Xbox One si PlayStation 4 se vor putea distra împreuna fara probleme.
Rocket League este un joc arena, adica toata actiunea se desfăsoara într-o arena pe o durata de timp bine determinata. Odata ce meciul se va termina veti fi întors în meniu unde vesi putea alege din nou sa începe?i un meci sau sa va personalizati vehiculul.
 
Este important de notat ca Rocket League nu are o poveste. Jocul nu prezinta nici un fir narativ. În mare parte nici nu este nevoie, însa ati fi fost interesat sa descoperi cum un astfel de sport a fost conceput. Totusi daca intram pe google si cautam fotbal cu masini vom observa ca exista destule rezultate.
 
Gameplay-ul  este elementul de bază al oricărui joc iar Rocket League reușește cu succes să ofere o experiență inedită, excelentă și competitivă.

 

Fiecare mod de joc odată inițiat va dura 5 minute, iar în caz că nu se va înscrie sau scorul va fi egal se va intra în regula golului de aur, o regulă extrem de interesantă pentru un joc competitiv.

 

Mașinile noastre și ale echipei adverse vor fi plasate în terenurile respective, iar mingea, la fel ca la fotbal va fi poziționată la mijloc. Intrând în minge cu mașina veți putea controla soarta meciului.

Dar deși acest lucru pare destul de ușor, cu siguranță vă va da ceva bătaie de cap până când veți reuși să vă poziționați perfect și să atingeți mingea.

Acest lucru se face pentru că jocul prezintă un excelent sistem de fizică. Fiecare lovitură are o traiectorie proprie. Viteza și forma mașinii contează extrem de mult. Cu cât este mai mare mașina cu atât va fi mai greu de controlat, putând să nu sară foarte mult dar va avea mai multe puncte de contact, ce pentru fundași și portari poate însemna enorm.

 

Fiecare jucător trebuie să își cunoască mașina și să știe când să se bage la minge sau nu. Mașinile mari nu sunt capabile de acrobații foarte extensive, fiind puțin mai diminuate, însă mișcările sunt aceleași cu cele de la mașinile mai mici. De asemenea, viteza tuturor vehiculelor este similară, oferind șanse egale tuturor.

 

Pe hartă există bonusuri ce măresc boostul – adică un fel de NO2 ce mărește viteza mașinii pentru o durată de timp. Bonusurile minore sunt prezente aproape peste tot pe hartă însă există și unele mai mari ce îți conferă din prima atingere un bonus de 100%.

Mașinile se simt și se controlează excelent, dificultatea ta va fi în controlarea mingii, ce este rotundă și are obiceiul să sară exact unde nu vrei tu. De multe ori vei sta într-un loc sperând să atingi mingea cum vrei numai să vezi pe cineva din spate sărind perfect și furânduți-o din față.

 

Arenele de joc deși se bazează pe aceași arhitectură sunt construite într-un mod unic din punct de vedere al designului, oferind ceva varietate. Arenele sunt ovale, adică în jurul porțiilor se restrâng, nu există cornere nu există out-uri, dacă arunci mingea spre margini aceasta se va duce într-o parte și va reveni, fiind foarte utilă pentru a îți plasa centrări singur sau pentru a te apropia de poarta adversariilor, numai ai grijă să nu dai spre poarta ta.

 

Arenele prezintă pereți, iar mașinile fiind puternice pot rula pe ele dacă își mențin viteza, cele mai rapide sunt capabile să ajungă în vârful lor și pot rula întorși la 180 de grade, însă forța gravitațională își va spune cuvântul. Dacă mașinile se opresc în timp ce rulează pe pereți, își vor pierde inerția și vor cădea.
Marea activitate se petrece pe iarbă, însă există posibilitatea ca rularea pe pereți să te aducă în poziții cheie.

 

În joc fiecare jucător face parte a unei echipe, însă nimeni nu are un rol fix. Fiecare poate face ce vrea, însă după prea multe goluri încasate, prea multe încurcări și probleme de echipă, vor face ca în timp, să transforme jucătorii individualiști în jucători de echipă. Aceasta înseamă că fiecare ar trebui să știe pe ce este bun și să stea pe poziții. Ar trebui ca mereu să existe un atacant, un mijlocaș și un fundaș, însă aceste roluri pot fi alese direct prin comunicarea din meci. Desigur vor exista momente când toată echipa va fi în apărare sau în atac, însă jucătorii nu trebuie să se încurce între ei, și mereu trebuie să știe că este cineva în spate care îi va salva de un autogol, în caz că trag în pereți și mingea ricoșează înapoi.

 

La finalul meciului echipa cu cele mai multe goluri este declarată victorioasă, iar jucătorii pot salva reluarea, pot intra într-un alt meci sau pot da rematch, dacă majoritatea ehcipei adverse dorește.

 

O mașină superalimentată poate de asemenea deveni o armă. Dacă întră la viteză maximă într-o mașină a adversarului o poate distruge, eliminând-o din joc preț de câteva secunde, fiind o tactică foarte bună pentru a scoate din joc adversarul.

Rocket League este propulsat de motorul grafic Unreal 4. Și dacă aceasta nu spune mult, atunci o să zic că Unreal 4 este implementat într-un mod superb. Jocul se simte viu, stadionul se simte viu, modelele vehiculelor sunt fabuloase, iar iarba și culorile te fac să crezi că ești pe un stadion adevărat. Jocul arată impecabil și înafara unor elemente de textură ce par a fi niște rămășițe a ceva ce nu au fost ascunse bine, jocul arată perfect.

 

Coloana sonora  a jocului în meniu este prezentă însă nu este foarte vastă și nu prezintă melodii cunoscute. Cele mai multe melodii sunt indie sau câteodată muzica nu este prezentă. Unele melodii sunt chiar reușite iar altele mai puțin. Însă nu se simte nevoia sau lipsa lor.

În meci vom descoperi foarte multe efecte de sunet. Fiecare atingere are un efect audio special, mingea sărind, mașinile atingându-se chiar și fanii reacționează cu urale. Este interesant de descoperit că intensitatea uralelor pare a fi diferită în funcție de scorul meciului și minutul în care se dă golul. Nu pot spune cu siguranță că acest lucru este adevărat, însă veți simții urletele audienței. De asemenea la fiecare gol, un țignal se aude urmată de explozie, ceea ce anunță cu siguranță momentul golului.

 

Multiplayer

Așa cum am precizat modul online, este cea mai distractivă, dinamică și competitivă experiență oferită de joc. Veți putea crea echipe alături de prieteni și veți putea concepe chiar servere dedicate unde veți putea juca cu și împotriva prietenilor de pe Steam.

 

Jocul nu prezintă lag, având un matchmaking mai lung, și se încearcă să se asigure o experiență mai corectă. Am jucat și împotriva jucătorilor cu ping peste 200 și pot spune că nu am văzut nici un lucru ce ar putea trăda pingul mare.

 

La lansarea jocului, era aproape imposibil să se joace online. Am încercat timp de 3 zile și nu am reușit, această problemă existând din pricina numerelor uriașe de fani ce încercau jocul, dezvoltatorii fiind prinși nepregătiți de popularitatea jocului. În ultima săptămână nu am întâmpinat nici o problemă cu serverele, acestea funcționând cum trebuie.

 
Butoanele quick chat dar și implementarea sistemului VOIP vă permite să comunicați rapid și corect cu echipa.
Populația jocului este destul de mare având în vedere că veți juca și cu jucătorii de pe PlayStation 4.
 
Jocul poate fi jucat și split screen în până la 4 jucători pe PlayStation cât și pe PC. Așa că dacă aveți prieteni pe la voi vă puteți distra împreună împotriva AI-ului, jucătorilor de pe online sau vă puteți duela între voi. Momentan funcționabilitatea split-screen între Mouse/Keyboard și Controller nu funcționează. Așa că cei care vor să joace co-op pe PC vor trebui să utilizeze 2, 3 sau 4 controllere.

 

 

Rocket League este un joc nou, ambițios, incitant și foarte competitiv.
Studioul Psyonix a încercat și a reușit să ofere o experiență desăvârșită atât pentru utilizatorii de pe PC cât și pentru console. Iar cel mai frumos lucru pe care l-au putut face pentru aceștia este să îi unească.
 

Jocul este viu și prezența lui este bine venită, într-un loc unde ne cam plictisisem de jocurile de sport clasice. Rocket League reușește să combine cu succes și poate chiar mai mult mașinile supraalimentate cu fotbalul. Copy/Paste

Cerinte de sistem :

                  qZqTCyx.png

 
 

 

 

Edited by Shc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...