Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

United nu joacă în UCL, însă a înregistrat încasări record și a întrecut Realul în ”Liga Banilor”

Recommended Posts

JvNXgVJg.jpg

 

După 11 ani în care a încheiat de fiecare dată pe primul loc în topul Football Money League realizat de către Deloitte pe baza încasărilor obținute de cluburi pe parcursului unui sezon, Real Madrid a fost detronată în stagiunea precedentă de către Manchester United și FC Barcelona.

 

Clubul Real Madrid a coborât pe ultima treaptă a podiumului deși a câștigat, în 2015-2016, Liga Campionilor și a înregistrat o creștere a profitului cu șapte procente. Locul al treilea ocupat acum este cea mai joasă poziție pe care ”albii” se regăsesc în topul realizat de Deloitte din sezonul 2002-2003.

 

Manchester United a revenit, după 12 ani, pe primul loc în Money League, poziție pe care a mai ocupat-o de opt ori. Deși echipa antrenată, în anul precedent, de Louis van Gaal, a fost eliminată din grupele UEFA Champions League, iar, apoi, în Premier League s-a clasat în afara primelor patru poziții, ratând astfel calificarea în cea mai importantă competiție europeană, veniturile clubului au crescut cu aproape 170 de milioane de euro.

 

Asta se datorează încasărilor din publicitate, a banilor veniți din drepturile de televizare și a celor încasați pe tichete.

 

Mai mult, conform predicțiilor făcute de Deloitte, ”chiar dacă nu s-a calificat în UEFA Champions League, în 2016/17, United se așteaptă să aibă încasări de 610 milioane de euro, ceea ce înseană că ”diavolii roșii” au șanse să rămână pe primul loc în lume și anul viitor în ceea ce privește veniturile generate de club”.

 

9R8kF0P.jpg

 

Deși liderul s-a schimbat, FC Barcelona și-a păstrat locul al doilea în top, după ce veniturile clubului au crescut cu aproape 60 de milioane de euro în ultimul an, în special datorită semnării unui nou contract cu un partener comercial, numărului mare de spectatori prezenți la fiecare meci și a utilizării stadionului pentru concertul Bruce Springsteen și a finalei Top 14 la rugby.

 

Obiectivul Barcei este însă acela ca clubul să ajungă să genereze venituri de cel puțin un miliard de euro, iar predicțiile făcute de ei pentru actualul sezon arată o creștere a încasărilor. Cei de la Deloitte consideră că, astfel, în 2018, catalanii au șansa de a ajunge chiar pe primul loc în Money League. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Barcelona ar fi abia al trelea club care s-ar bucura de un asemenea statut, după Manchester United și Real Madrid.

 

Revenind la Real Madrid, încasările lor au crescut cu ”doar” 43 de milioane de euro în ultimul sezon. Cei de la Deloitte susțin că ”albii” ar putea lupta, în anii următori, cu United și Barca, în special datorită unui contract impresionant cu sponsorul tehnic, adidas, dar și a altor ”oportunități comerciale”.

 

XAbkmg3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...