Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Serie A şi PL, campionatele din Europa cu cei mai puţini antrenori schimbaţi. Situaţia în Liga 1

Recommended Posts

oJY851Tg.jpg

 

Schimbare de trend în fotbalul european. Serie A TIM are cel mai mic număr de echipe care au schimbat antrenorul, din Top 5 campionate de pe continent, la egalitate cu Premier League. Doar Inter Milano, Palermo şi Udinese au un alt tehnician faţă de cel cu care au început actualul sezon.

 

Statistica este surprinzătoare, în condiţiile în care Italia este cunoscută pentru lipsa de răbdare în privinţa antrenorilor. Nu mai departe de stagiunea precedentă, în acest moment al sezonului, şase echipe schimbaseră deja antrenorul - Bologna (Roberto Donadoni în locul lui Delio Rossi), AS Roma (Luciano Spalletti în locul lui Rudi Garcia), Sampdoria (Vincenzo Montella în locul lui Walter Zenga), Verona (Luigi Delneri în locul lui Andrea Mandorini), Carpi (Giuseppe Sannino în locul lui Fabrizio Castori, care ulterior a revenit pe bancă) şi, evident, Palermo, unde a fost un adevărat haos pe bancă (şapte schimbări până la finalul campionatului).

 

În acest sezon, Stefano Pioli i-a luat locul lui Frank De Boer la Inter, Roberto De Zerbi l-a înlocuit pe Davide Ballarini la Palermo (ulterior, fostul jucător de la CFR Cluj a fost, la rândul său, demis şi înlocuit de Eugenio Corini), în timp ce, la Udinese, Giuseppe Iachini a fost dat afară, locul său pe bancă fiind luat de Luigi Delneri.

 

Schimbarea din "il calcio" poate fi explicată prin faptul că oficialii cluburilor din Serie A nu mai sunt dispuşi să plătească sume importante pentru rezilierea contractelor, dar şi prin dorinţa de a acorda încredere unor antrenori tineri, cu potenţial.

 

Cele mai bune exemple sunt nou-promovatele Cagliari, Crotone şi Pescara. Deşi au trec prin momente foarte dificile, cele trei formaţii au în continuare pe bancă oamenii cu care au început sezonul. În cazul sarzilor, pregătiţi de Massimo Rastelli, rezultatele au început să se vadă, în timp ce fanii lui Crotone şi ai Pescarei încă speră că Davide Nicola, respectiv Massimo Oddo vor reuşi să-şi readucă echipele pe linia de plutire.

 

Tot trei echipe au schimbat antrenorul şi în Premier League (Swansea, Crystal Palace şi Hully City), în timp ce numărul cluburilor cu un alt tehnician decât la începutul sezonului în La Liga este dublu (Valencia, Granada, Osasuna, Betis Sevilla, Malaga şi Sporting Gijon).

 

În Franţa, patru echipe au alt antrenor acum decât la startul campionatului (Olympique Marseille, Lorient, Lille şi Nantes), însă surpriza vine din Bundesliga. Deşi Germania este cunoscută pentru răbdarea pe care o are cu antrenorii, şapte formaţii au făcut schimbări pe bancă în acest sezon - Werder Bremen, Hamburger SV, Wfl Wolfsburg, FC Ingolstadt, Darmstadt 98, FC Augsburg şi Borussia Monchengladbach.

 

Şi în Liga 1 se poate observa o schimbare de trend. Doar patru echipe au decis să apeleze la un alt antrenor faţă de cel cu care au început sezonul - CSM Poli Iaşi, Pandurii Tg. Jiu, Concordia Chiajna şi ASA Tg. Mureş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...