Jump to content
Sign in to follow this  
Guest wLLy

Revin Badea şi Borcea? Planul celor doi pentru preluarea clubului de la Negoiţă

Recommended Posts

Guest wLLy

61780200.jpg?width=818


 


Războiul dintre Armată şi Gigi Becali privind "marca Steaua" a făcut ca problemele de la Dinamo să treacă oarecum în plan secund. Recent, Curtea de Apel a respins cererea lui Ionuţ Negoiţă de ridicare a sechestrului pus pe 92% dintre acţiunile clubului, în contul unei datorii de 2 milioane de euro către fostul patron, Nicolae Badea.


 


 


Deşi Negoiţă a dat asigurări că situaţia nu este dramatică, actualul finanţator al alb-roşiilor nu are motive să fie foarte liniştit.


Potrivit Gazetei Sporturilor, Badea şi Cristi Borcea îşi pregătesc revenirea în Ştefan cel Mare. Cei doi şi-au plănuit întoarcerea în ultimul an, iar contextul actual pare să îi favorizeze şi să le permită să acţioneze.


 


 


Concret, Badea şi Borcea ştiau că Negoiţă nu poate plăti datoria de 2 milioane de euro şi au aşteptat momentul potrivit pentru a face o ofertă de a recupera clubul. Acţiunea din instanţă a avut rolul de a-i plasa pe cei doi într-o poziţie de forţă în eventualele negocieri.


 


După decizia Curţii de Apel, Negoiţă are trei variante - îi plăteşte datoria lui Badea şi rămâne patronul "câinilor", cedează acţiuni în contul datoriei (urmând ca executorul judecătoresc să decidă procentul necesar pentru a acoperi cele 2 milioane) sau se ajunge la o licitaţie, pe baza unei evaluări a acţiunilor.


 


Sursa citată precizează că planul lui Badea şi Borcea este ca primul să preia un anumit număr de acţiuni în contul datoriei, iar fostul preşedinte executiv să cumpere restul pachetului de acţiuni până la 92%.


 


Pentru că Borcea este în închisoare şi nu va avea dreptul de a activa în fotbal timp de 2 ani după eliberare, acţiunile sale ar urma să fie trecute pe numele fiului său, Patrick, iar Badea va fi practic numărul 1 în club.


Dacă planul celor doi va reuşi, Dinamo va reveni în mâinile lor după ce Ionuţ Negoiţă a reuşit să scape clubul de datorii de 17,5 milioane de euro şi să-l scoată din insolvenţă. Toate acestea, sacrificând însă performanţa sportivă. Capitol la care alb-roşiii au stat excelent în perioada Badea-Borcea - între 1998 şi 2013, "câinii" au cucerit 4 titluri, 6 Cupe ale României şi 2 Supercupe ale României.


 


 


sursa: digisport


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...