Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Componentele High-End reprezintă 40% din piața PC Gaming Hardware, care ajunge la 30 miliarde $ în 2016

Recommended Posts

gBC4iCJ.jpg

 

 

Compania John Peddie Research (JPR) a publicat un raport unde prezintă starea pieței componentelor și perifericelor dedicate jocurilor PC. În această categorie intră plăcile video, procesoare, coolere, RAM, surse, mouși, tastaturi, căști și orice altceva pe care producătorul său îl cataloghează drept gaming.

Dacă ați cumpărat anul trecut o placă video de 3000RON sau un mouse gaming de 50RON, și voi ați contribuit la statistica următoare.
Anul trecut, piața hardware pentru PC-uri gaming a generat venituri de 30 miliarde $, o creștere sănătoasă de 9% față de 2015. Piața asiatică începe să fie tot mai lucrativă, de unde și creșterea amintită, dar în America de Nord și Europa sunt cumpărate cele mai multe componente high-end.
JPR prezintă și felul în care cele trei plaje de prețuri își împart veniturile, iar aici lucrurile devin foarte interesante:
High-End – 43%, 13 mld $
Mid-Range – 35%, 10,6 mld $
Entry-Level – 22%, 6,7 mld $

Nu hardware-ul ieftin este majoritar, din contră, el contribuie cu cel mai puțin la întreaga piață. Primul este High-End, ce spulberă toate preconcepțiile cum că PC-urile ieftine împing industria de la spate. Pe locul doi este Mid-Range, ce arată că mulți jucători pe PC preferă sisteme echilibrate care nu sparg pușculița, dar nu la fel de mulți ca cei care doresc ce este mai bun și nimic mai mult. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...