Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Zidane a câştigat propriul campionat. Cifre de senzaţie pentru Real cu francezul pe bancă

Recommended Posts

ACkCBumg.jpg

 

Zinedine Zidane a câştigat deja propriul său campionat. E concluzia jurnaliştilor de la Marca înaintea celui de-al 38-lea meci din Primera Division pentru Real Madrid cu antrenorul francez pe bancă, programat astăzi, contra celor de la Malaga.

 

Din cele 37 de partide, "galacticii" au câştigat 29, au remizat în şase şi au pierdut numai două meciuri.

 

Cu 93 de puncte în total, Real a adunat cu şase puncte în plus, în această perioadă, decât rivala Barcelona, care a strâns 87 de puncte în 38 de partide, una în plus faţă de trupa din capitala Spaniei. Atletico Madrid e a treia în ceea ce spaniolii au numit "Liga de Zizou", cu 81 de puncte.

 

Cu o victorie împotriva Malagăi, madrilenii ar ajunge la 96 de puncte, un punctaj care i-ar fi fost suficient pentru a deveni campioană în 16 din ultimele 19 ediţii ale Primerei Division.

Cu "Zizou" antrenor, Real Madrid a înscris 109 goluri şi a primit numai 32 în 37 de partide. Doar Atletico Madrid şi Sevilla, ultima chiar săptămâna trecută, au învins Realul lui Zidane în La Liga. Pe Camp Nou, contra Barcelonei, trupa blanco a obţinut în ultimul an o victorie şi un egal, ultimul smuls în minutul 90.

 

Cel mai bun marcator al lui Real Madrid în era Zidane din La Liga este Cristiano Ronaldo, cu 33 de goluri. Portughezul are un gol în plus faţă de rivalul Lionel Messi, însă este depăşit de Luis Suarez, care a marcat de 38 de ori în acelaşi interval de timp.

 

Defensiva lui Zidane, cu 32 de goluri primite în 37 de meciuri, a fost depăşită doar de cea a Barcelonei, cu 30 de goluri încasate, în timp ce portarul Keylor Navas, care a încasat 24 de goluri în 29 de partide în această perioadă, se află doar în urma goalkeeperului lui Atletico Madrid, Jan Oblak (23 de goluri primite).

 

Real Madrid a avut până weekendul trecut o serie invincibilă de 40 de meciuri în toate competiţiile, record în fotbalul spaniol, întreruptă brusc de două eşecuri, la Sevilla, în La Liga, şi contra Celtei Vigo, în Cupa Spaniei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...