Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Pușcaș, despre scandalul Becali-CSA: "Nu se putea ajunge aici dacă actele de început erau clare"

Recommended Posts

mUPdilwg.jpg

 

Marcel Puşcaş, cel care între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Steaua Bucureşti, perioadă în care gruparea roş-albastră a câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României, a comentat pe tema diferendului dintre CSA şi clubul patronat de Gigi Becali.

 

Fostul oficial al roș-albaștrilor e de părere că toată această situație putea fi evitată dacă în momentul privatizării clublului, în 1998, cei care au luat deciziile finale erau puțin mai atenți la anumite detalii.

 

"Lucrurile sunt foarte simple. Nu se putea ajunge aici dacă actele de început din 1998 erau clare și dacă pasarea drepturilor de folosință către FC Steaua erau pe o durată mai mare, de 49 de ani. Asta era și discuția la vremea repsectivă între mine și domnul ministru Babiuc și domnul Gațu. Era discutat verbal și aprobat pe 49 ani. Dreptul de folosire a mărcii, terenul, etc. Plus în propunerea făcută de mine era să susținem două secții sportive la propunerea ministerului. Una era precis handbalul, cu probabil 300.000 de dolari pe an. În 1997 întregul club avea buget de 20 de miliarde, iar întreg clubul cu fotbal cu tot avea nevoie de 40 de miliarde, 20 de miliarde fiind pentru fotbal.

 

Asta înseamnă că echipa se putea întreține singură, dacă producea banii aștia. Cam 3 milioane de dolari pe an aveam buget. Nu erau contractele de azi. Toată salarizarea era 800 de mii de dolari pe an dar aveam și sponsori, 700 de mii de dolari pe an. Aveam și încasări de la meciuri, făceam vreo 4 milioane per total. În 98 s-au vândut Muteanu și Denis Șerban pentru 5 milioane de dolari. Secția de fotbal se putea întreține în condiții private foarte bine. Acesta a fost mobilul privatizării. Acum nu se anchetează nimic. Deocamdată o instanță a dat o hotărâre și o obligativitate să se schimbe numele. Federația nu are ce să facă. Ei trebuie să pună în practică" a declarat Pușcaș în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

 

Deși a recunoscut că nu pune la îndoială calitățile lui Lăcătuș și a celorlalți componenți ai Stelei '86 care se vor ocupa de proiectul CSA, Pușcaș e sceptic în privința șanselor de reușită a noii echipe a Armatei.

 

"Nu știu până unde se poate îndinde acest proiect. Nu poți să te joci cu măsurile. Ori faci fotbal la cel mai înalt nivel, ori...Nu văd lumina de la capătul tunelului și finalitatea, deși am trecut prin multe în fotbal. Nu e vorba de capabilitatea oamenilor, dar nu văd când va câștiga campionatul sau când va juca în Champions League" a încheiat Pușcaș.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...