Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

O spune cineva care-l cunoaşte bine: "Copos a pornit toată nebunia din fotbalul românesc"

Recommended Posts

P6f0ebQg.jpg

 

Situaţia dramatică în care a ajuns fotbalul românesc nu s-a produs din senin şi fără să aibă un motiv clar. În România se ajunsese la un moment dat să se plătească salarii imense, 500-600 de mii euro, unor jucători ca Wesley, Adailton, Fabianni, Julio Cesar, Dayro Moreno etc. Nu e vorba că jucătorii nu ar fi avut valoare, dar nivelul din Liga 1 nu putea suporta aşa ceva. Iar acum totul s-a părbuşit şi s-a ajuns la situaţia în care Pandurii oferă 1.000 de euro pe lună de jucător! Marcel Puşcaş, fost antrenor la Rapid şi fost conducător la Steaua e convins că George Copos este unul dintre principalii vinovaţi.

 

"George Copos a fost artizanul creşterilor artificiale de salarii în Liga 1. A pornit această nebunie în anii 1999-2000-2001, chiar şi înainte, când ajunsese să dubleze şi chiar să tripleze plăţile făcute în fotbal. Mi-aduc aminte că eu eram la Steaua şi m-am făcut că plătesc 150.000 de dolari pe Bogdan Andone la Sportul Studenţesc. Şi a venit Copos şi a dat din prima 300.000 de dolari. Nu aveai cum să concurezi aşa. Şi eu, cu 150.000 de dolari i-am luat apoi pe Dănciulescu şi pe Coporan, iar Dănciulescu în cinci ani a dat o mulţime de goluri. Mi-aduc aminte că bătea pe Dinamo şi-n tur şi-n retur", a povestit Marcel Puşcaş în ediţia de weekend a emisiunii Digi Sport Matinal.

 

Ionel Dănciulescu a jucat între 1998 şi 2001 pentru echipa din Ghencea, când a jucat 129 de meciuri şi a marcat 54 de goluri.

 

Un alt exemplu de transfer realizat intempestiv de Copos a fost cel al lui Cornel Frăsineanu, 24 de ani la acea vreme, pe care l-a luat de la Craiova cu 700.000 de dolari. Era cea mai mare sumă plătită pentru un transfer în România la momentul respectiv! La fel ca la Bogdan Andone, erau mai multe echipa interesate de fundaşul stânga născut la Caracal, dar sumele se învârteau la cel mult 500.000 de dolari. A venit însă Copos şi a plătit 700.000 de dolari. Pentru 25 de meciuri şi un gol, pentru că apoi a plecat în Israel.

 

Marcel Puşcaş nu a vorbit însă şi de momentele de zgârcenie ale celui care a făcut din Rapid o forţă a fotbalului românesc. Este de notorietate cum pentru o diferenţă de 5.000 de dolari Copos nu l-a luat pe Cristi Chivu, care venea la pachet cu Ciucur de la Reşiţa. Sau pe Adrian Mutu, care a fost pierdut tot pentru o diferenţă mică de bani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...