Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Spaniolii nu au mai efectuat niciun test anti-doping de aproape un an!

Recommended Posts

Awo70eS.jpg

 

După ce agenția spaniolă anti-doping, AEPSAD, a fost declarată nonconformă de către WADA (Agenția Mondială Anti-Doping), în luna martie a anunului trecut, în națiunea iberică nu a mai fost efectuat nici măcar un singur test valid, după ce niciun alt organism autorizat nu s-a implicat.

 

Singurii jucători care au fost supuși unor teste anti-doping conforme cu standardele autorităților internaționale au fost cei ai echipelor care joacă în cupele europene și care au fost controlați de către UEFA.

Din momentul în care AEPSAD a fost declarată nonconformă de către WADA, nici UEFA și nici FIFA nu și-au asumat responsabilitatea de a se implica în testarea jucătorilor care evoluează în La Liga și în Copa del Rey.

În urma acestor dezvăluiri, AEPSAD a emis un comunicat, prin care arată cu degetul spre FIFA și UEFA, asupra cărora aruncă toată vina:

 

”Situația politică excepțională prin care Spania a trecut în ultimele luni au împiedicat aplicarea legii 3/2013, necesară pentru implemntarea normelor anti-doping spaniole și a codului WADA.

În absența testării anti-doping în fotbalul spaniol, AEPSAD a propus FIFA și UEFA, la cererea WADA, semnarea unui acord astfel încât una dintre aceste federații internaționale să preia controlul asupra testării fotbalului spaniol atât timp cât AEPSAD este nonconformă potrivit normelor internaționale.

 

Ambele federații au refuzat semnarea unui acord, întrucât FIFA a susținut că acționează doar asupra fotbalului internațional, iar UEFA, doar asupra cluburilor participante în competițiile pe care le organizează. Prin urmare, nu a fost semnată nicio înțelegere și nicio federație internațională nu și-a asumat responsabilitatea de a efectua teste anti-doping în fotbalul spaniol”, a anunțat agenția anti-doping din Spania.

 

AEPSAD a testat 57 de jucători în acest sezon, însă rezultatele sunt irelevante atât timp cât instituția a fost declarată nonconformă decătre WADA.

 

Liga spaniolă este considerată de mulți drept cea mai puternică din lume, având în vedere numele jucătorilor care evoluează în aceasta: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Gareth Bale și Antoine Griezmann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...