Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Luis Enrique îi spune "adio" Barcelonei! Cine e marele favorit să îi ia locul

Recommended Posts

sTBP1B0.jpg

 

Contractul lui Luis Enrique la Barcelona nu va fi aproape sigur prelungit, oficialii de pe Camp Nou dorindu-l neapărat în acest moment pe Jorge Sampaoli (Sevilla).

 

Antrenorul catalanilor îşi încheie la finalul acestei stagiuni contractul cu Barcelona şi deocamdată cele două părţi nu s-au aşezat la masa tratativelor pentru un nou angajament. Oficial, Josep Maria Bartomeu şi-a exprimat susţinerea şi dorinţa ca fostul mijlocaş să rămână la cârma echipei, însă, având în vedere faptul că acest sezon este compromis, se caută deja înlocuitori.

 

Umilinţa cu PSG, 0-4, pare să fi fost decisivă pentru board-ul Barcelonei în privinţa viitorului lui Luis Enrique. Tehnicianul este ca şi eliminat din Liga Campionilor, iar titlul este foarte departe (Real are un punct avans şi două meciuri mai puţin disputate). Enrique a pierdut şi vestiarul, astfel că presa iberică notează că oficialii caută înlocuitori.

 

Principalul vizat este Jorge Sampaoli, antrenor care a făcut minuni la cârma naţionalei statului Chile (a câştigat Copa America, în 2015) şi care acum îşi arată clasa la Sevilla. Pe trei cu formaţia de pe Ramon Sanchez Pizjuan în La Liga, tehnicianul de 56 ani are toate motivele să spere la mai mult.

 

Tehnicianul argentinian are o relaţie excelentă cu Messi, iar aducerea lui ar însemna mai multe garanţii. În primul rând, decarul nu va fi tentat să plece, în ultima perioadă speculându-se pe seama faptului că ar dori să ajungă la City, sub comanda lui Guardiola. În al doilea rând, s-ar crea toate premisele ca Messi să evolueze la potenţialul maxim, în condiţiile în care va fi antrenat de tehnicianul pe care şi-l doreşte. Nu în ultimul rând, se ia în calcul experienţa şi talentul fantastic de pedagog al lui Sampaoli, care e printre cei mai bine cotaţi tehnicieni din lume. În urmă cu doi ani el a fost desemnat cel mai bun antrenor din America de Sud.

 

Tatonări şi cu Valverde

 

Alt tehnician menţionat azi de presa spaniolă pentru a-i lua locul lui Luis Enrique e Ernesto Valverde, de la Athletic Bilbao, care a jucat pentru puţin timp la Barcelona ca atacant. El este însă doar varianta de back-up, în măsura în care nu se ajunge la un numitor comun cu Sampaoli.

 

Valverde se află acum la cârma lui Bilbao, după ce în trecut a mai antrenat Espanyol, Olympiacos, Villarreal sau Valencia. CV-ul său nu este unul de neglijat, deşi nu este considerat printre antrenorii de top ai Europei.

 

Valverde a reuşit să ducă pe Espanyol până în finala Cupei UEFA, în sezonul 2006-2007 şi are 6 trofee în palmares: 3 titluri şi 2 Cupe în Grecia şi Supercupa Spaniei (2015 - primul trofeu în 31 de ani pentru Bilbao, după 5-1 la general, chiar cu Barcelona). Valverde este un exponent al fotbalului ofensiv, atât de îndrăgit în Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...