Jump to content

OmuPower

VIP
  • Content Count

    5,459
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    21

Posts posted by OmuPower


  1. Humble Train Simulator 2020 Bundle

     

    https://www.humblebundle.com/games/train-simulator

     

    Take control of powerful locomotives around the world in Train Simulator 2020!  Pay $1 or more!

     

    Pentru 1 dolar

     

    • Train Simulator 2020
    • Riviera Line in the Fifties Add-on
    • Western Hydraulics Pack Add-on
    • Miami-West Palm Beach Rout Add-on
    • C8X AC6000CW Loco Add-on

     

    Pentru 4.97 dolari

     

    • Wearable &Teesdale Network Route Add-on
    • BR Class 24 Loco Add-on
    • North Jersey Coast Line Route Add-on
    • NJ TRANSIG Gp40PH-2B Loco Add-on
    • West Rhine KLN-Koblenz Rounte Add-on
    • MRCE BR 185.5 Loco Add-on

     

    Pentru 12 dolari

     

    • Chatman Main and Medway Valley Line Route Add-on
    • BR Class 402’2-HAL’EMU Add-on
    • Feather River Canyon Route Add-on
    • Western Pacific FP7 California Zephyr Loco Add-on
    • Hamburg S1 S-Bah Route Add-on
    • DB BR 114 Loco Add-On

    https://www.humblebundle.com/games/train-simulator


  2. Humble Train Simulator 2020 Bundle

     

    ts-2020.jpg

     

    În anumite țări din lume, nu pe la noi, există lucruri numite „trenuri” care pot să care pasageri și marfă foarte rapid dintr-o regiune geografică în alta. Am impresia că această specie exista și pe la noi la un moment, dar acum este predominant reprezentată de fosile. Dar dacă vreți să vedeți cum ar arăta așa ceva, aveți acum Train Simulator 2020 la dispoziție într-un nou Humble Bundle.

     

    Pentru următoarele trei săptămâni puteți cumpăra atât jocul de bază, cât și câteva mostre din tona sa de DLC la prețuri ce nu sunt la fel de ridicole ca pe Steam. La ce mă refer? La faptul că tot DLC-ul acestui joc are un preț de cam 8000 de euro. Ce e drept, a fost lansat în 2009 și a tot primit update-uri și DLC de atunci.

     

    Oricum, aveți la dispoziție:

     

    Pentru 1 dolar

     

    •      Train Simulator 2020
    •     Riviera Line in the Fifties Add-on
    •     Western Hydraulics Pack Add-on
    •     Miami-West Palm Beach Rout Add-on
    •     C8X AC6000CW Loco Add-on

     

    Pentru 4.97 dolari

     

    •     Wearable &Teesdale Network Route Add-on
    •     BR Class 24 Loco Add-on
    •     North Jersey Coast Line Route Add-on
    •     NJ TRANSIG Gp40PH-2B Loco Add-on
    •     West Rhine KLN-Koblenz Rounte Add-on
    •     MRCE BR 185.5 Loco Add-on

     

    Pentru 12 dolari

     

    •     Chatman Main and Medway Valley Line Route Add-on
    •     BR Class 402’2-HAL’EMU Add-on
    •     Feather River Canyon Route Add-on
    •     Western Pacific FP7 California Zephyr Loco Add-on
    •     Hamburg S1 S-Bah Route Add-on
    •     DB BR 114 Loco Add-On

     

    Trenuri. Sunt multe, multe rute și trenuri.

     

    Sursa: zonait


  3. Fallout 76 ajunge pe Steam la primăvară

     

    fallout-76-wastelanders.jpg

     

    Probabil ar trebui să precizez care primăvară, că până la viscolul de aseară părea că suntem într-una. Bethesda anunță că Fallout 76 va fi disponibil pe Steam în ziua de 7 aprilie, o zi ce va coincide cu lansarea unui îndelung așteptat update al jocului.

     

    Fallout 76 Wastelanders va adăuga NPC-uri umane în pustietatea muntoasă a jocului, permițând interacționarea cu diverse personaje caraghioase și facțiuni ce au diverse planuri proprii pentru post-apocalipsă.

     

     

    Merită subliniat că acest update este gratuit, nu un expansion plătit. Deși, asta ar putea fi pentru că dacă ar fi fost un update plătit, scorul lui Fallout 76 ar fi coborât pe Metacritic pe undeva pe sub nivelul lui Warcraft 3 Reforged.

     

    Varianta aceasta a jocului va adăuga numeroase alte lucruri care să îl facă să semene mai mult ca un joc Fallout. Spre exemplu, veți avea un sistem de reputație, veți avea aghiotanți, veți avea poate un motiv să îl jucați acum în cazul în care l-ați butonat când a fost lansat și ați fugit de el cât v-au ținut picioarele. Până și povestea principală a jocului a fost modificată, pentru a vă da mai multă motivație să faceți ceea ce faceți prin diversele locații ale lui Fallout 76.

     

    Nu spun că veți avea parte de o experiență mai bună, sau că din senin va înceta să mai fie o dezamăgire pe cât de profundă era și acum doi ani. Dar măcar încearcă? Cred?

     

    Sursa: zonait


  4. Steam a primit de trei ori mai multe recenzii dupa ultimul update

     

    steam-beta.jpg

     

    Nu cred ca update-ul de interfata al Steam mai este un secret pentru cineva. Deja este live de cateva luni iar parerile sunt impartite. Una dintre schimbarile aduse de acest update este faptul ca esti rugat sa scrii o recenzie pentru un anume joc. Aceasta mica schimbare a triplat numarul de recenzii primite de jocurile de pe Steam.

     

    Noua librarie a introdus si noi moduri prin care le putem cere utilizatorilor sa scrie pareri despre un joc in care au investit mai mult timp. Asta a crescut substantial numarul de recenzii de pe Steam. Daca inainte aveam cam 17 mii de recenzii zilnice, dupa aceasta actualizare numarul a crescut la 70 de mii. Asta inseamna o crestere de 300%.

     

    Cresterea aceasta se simte cel mai tare in cazul dezvoltatorilor indie, intrucat Steam a fost perceput mereu drept un indicator bun al vanzarilor inregistrate de un titlu. Se pare ca modul in care dezvoltatorii calculeaza aceste vanzari s-a schimbat substantial de cand Valve a inceput sa ceara mai multe pareri de la utilizatori. Noua interfata a concentrat atentia si asupra noului sistem de evenimente de la Valve. Acestea au generat peste opt miliarde de vizualizari.

     

    Intr-o postare pe blog-ul companiei, Valve vorbeste putin si despre lucrurile pe care le pregateste pentru anul 2020. Poate cel mai important update de aici este cel pentru aplicatia Steam Mobile care va adauga mai multe posibilitati de login si isi va ajuta utilizatorii sa isi securizeze mai bine conturile.

     

    Am mai scris si eu din cand in cand cate o recenzie pe Steam, insa nu prea am tinut mereu cont de acestea. Intr-adevar, cand este vorba de jocuri indie imi place sa mai arunc cate o privire deoarece nu tot timpul gasesc recenzii pe site-uri de profil, iar printre utilizatorii simpli de Steam se ascund adesea adevarate talente cand vine vorba de redactare.

     

    Sursa: zonait


  5. Final Fantasy 7 Remake are parte de un nou trailer

     

    FinalFantasy7HDRemakeimg.jpg

     

    Dacă erați curioși să mai vedeți câte ceva din varianta reconstruită a lui Final Fantasy 7, Square Enix a lansat recent un nou trailer al jocului.

    Acesta arată secvențe noi și nemaivăzute până acum din remake, inclusiv din porțiunea legată de un anume han cu nume de albină, a cărui reconstruire în HD a pus mereu oamenii pe gânduri.

     

    Noul trailer ne arată și că personajele negative secundare sunt ceva mai bine conturate, iar ocazional par să își facă apariția adversari ce nu făceau parte din povestea inițială a jocului.

     

    Final Fantasy 7 Remake va fi lansat la începutul lunii martie. Nu tot, dacă nu s-a schimbat ceva între timp va fi tot episodic, iar prima parte se va rezuma cel mai probabil la Midgar.

     

    Sursa: zonait


  6. Jocurile Flash – Anul 2020 marcheaza sfarsitul unei ere

     

    FlashPoint-Launcher.png

     

    Jocurile Flash au reprezentat o intreaga era a gamingului. O revolutie pornita odata cu popularizarea internetului care a marcat copilaria multor persoane. Insa 2020 a inceput deja trist pentru industria tech cu trecerea la lumea celor End-of-Life a lui Windows 7. Se pare ca tot anul acesta, mai exact pe data de 31 Decembrie 2020, Adobe Flash Player va disparea permanent. Odata cu el vor muri si toate jocurile pe care multi oameni le-au iubit.

     

    Flashpoint – Cimitirul digital pentru jocurile Flash

     

    Ei bine, aici intervine Flashpoint: o colectie impresionanta care a adus la un loc un numar foarte mare de jocuri flash si le-au atasat un launcher open-source. Acesta este disponibil gratuit pentru download, fie complet, sub forma unei arhive de 241GB, fie ca o versiune mult mai mica in dimensiuni care iti permite sa descarci orice joc iti place, pe masura ce-l joci.

     

    Flashpoint a primit deja cateva cereri de retragere a unor titluri si nici nu contine jocuri vandute comercial. Aceeasi soarta o au si jocuri Flash care necesita un server sau nu au o componenta single-player. Cu toate acestea, aplicatia contine in jur de 40 de mii de jocuri si animatii; lucruri care de altfel, ar fi disparut pe vecie daca acesti fani nu puneau osul la treaba.

     

    Proiectul avea deja o arhiva de 10 mii de jocuri in momentul in care a ajuns in atentia publica in Decembrie 2018. Din acel moment toata treaba a explodat si a ajuns intr-un an de zile la cifrele impresionante de acum. De asemenea, include si o multime de jocuri construite pe alte platforme, de la Java la Unity Web Player si HTML5, insa acestea inca pot fi accesate din browser.

     

    Sursa: zonait


  7. Google Play Pass a fost lansat

     

    Google-Play-Passs.jpg

     

    Sute de aplicații și jocuri la 2 dolari pe lună pentru primul an

     

    Zilele acestea, Google a lansat în SUA serviciul Play Pass. Acesta vă permite să accesați la prețul de 5 dolari pe lună în jur de 350 de aplicații și jocuri de Android, în varianta lor întreagă, completă, fără reclame și fără micro-tranzacții. Totul deblocat, totul accesibil, totul disponibil din start.

    Acest serviciu are parte până și de o promoție pentru cei care se abonează înainte de 10 octombrie, prin care costă doar 2 dolari pe lună pentru primul an.  Dacă vă întrebați când exact va fi disponibil pe la noi, pe telefoanele pe care le avem, habar nu am să vă spun. Va trebui să verificați dacă primește vreun update aplicația Google Play Store de pe telefonul vostru, și dacă apare cumva opțiunea de Play Pass.

     

     

    Google Play Pass mai vine și cu un trial gratuit de 10 zile, ce vă permite să vă dați seama dacă este cumva ceva care chiar ar fi util la ceva pentru voi. Puteți chiar folosi acest abonament în combinație cu funcția de family sharing, permițând accesul a până la cinci „membri ai familiei” la Play Pass.

     

    Acum, probabil vă întrebați cum exact câștigă bani dezvoltatorii din asta. Eh, este simplu. În funcție de cât timp petrec utilizatorii în aplicațiile și jocurile respective, dezvoltatorii acestora vor primi o porțiune din taxa lunară plătită de utilizatori. Asta înseamnă că cei care dezvoltă aplicații foarte foarte utile, dar care nu necesită benoclarea fără încetarea la ecran, sau ce care fac jocuri mici și bune, care nu sunt rejucate la infinit, vor avea foarte mult de suferit din cauza acestui abonament. Așa că vor putea opta pentru ca aplicațiile lor să nu fie incluse în catalog.

    Google Play Pass poate fi văzut și ca un răspuns la Apple Arcade, ce include în acest moment doar jocuri, dar are o idee similară.

     

    Sursa: zonait


  8. Steam Link este acum disponibil și pe iOS

     

    Steam-Link-iOS.jpg

     

    Aplicația Steam Link este acum disponibilă pentru iOS, aproape la un an după ce a fost respinsă inițial de Apple. Disponibilă deja pe Android, aplicația permite utilizatorilor să transmită biblioteca Steam către dispozitive Apple, inclusiv iPhone, iPad și Apple TV „prin rețea 5Ghz sau prin cablu Ethernet de la un computer gazdă care rulează Steam„.

     

    Aplicația a fost inițial respinsă de Apple, potrivit unei declarații date de Valve în luna mai a anului trecut. După o aprobare inițială, „Apple și-a revocat aprobarea citând conflicte de afaceri cu regulile pentru aplicații, despre care se presupunea că nu au fost conștientizate inițial de echipa de examinare„, a declarat Valve în 2018. Valve a făcut apel, explicând că aplicația Steam Link funcționează la fel ca o conexiune la distanță dintre calculatoarele aflate în același LAN, similar cu numeroase alte aplicații de tip remote desktop, disponibile deja în App Store. În cele din urmă, acest apel a fost refuzat, blocând astfel lansarea aplicației Steam Link pentru iOS.

     

    "Echipa a petrecut multe ore la acest proiect și la procesul de aprobare, așa că suntem foarte dezamăgiți, dar sperăm că Apple își va reconsidera decizia pe viitor."

     

    Sursa: zonait


  9. Jocurile de tip battle royale au scos 2 miliarde de dolari doar pe mobile

     

    Fortnite-iOS.jpg

     

    Compania de analiză mobilă Sensor Tower a venit recent cu un nou raport axat pe succesul continuu al jocurilor de tip battle royale pe platformele mobile, cum ar fi iOS. Potrivit cercetării, primele cinci jocuri de mobil din genul battle royale au încasat un total de 2 miliarde dolari în mai puțin de doi ani.

     

    Sensor Tower spune că jocurile Knives Out, Fortnite, PUBG Mobile, Garena Free Fire și Rules of Survival au obținut un total de 2 miliarde de dolari. Knives Out este în top cu 643 milioane de dolari, urmat de Fornite cu 630 milioane dolari. PUBG Mobile se plasează pe locul al treilea cu 438 milioane de dolari.

     

    De remarcat, estimarea veniturilor Fortnite de la Sensor Tower se bazează exclusiv pe iOS, în timp ce numărul obținut de Knives Out este o combinație între iOS și Android.

     

    Numai în primul trimestru al anului 2019, aceste cinci titluri au obținut combinat 476 milioane dolari, în creștere cu 63% față de 91 milioane în trimestrul patru al anului 2018. PUBG a condus clasamentul cu 148 milioane de dolari, urmat de Fornite cu 119,4 milioane de dolari. În mod interesant, veniturile Fortnite au scăzut cu 26% față de trimestrul al treilea, conform Sensor Tower:

     

    "Cheltuielile combinate ale jucătorilor din aceste cinci titluri în primul trimestru al anului 2019 au atins 476 milioane dolari la nivel global, în frunte cu PUBG Mobile cu 148 milioane dolari sau aproximativ 31% din total. Aceasta a fost o creștere de aproape 63% față de trimestrul al patrulea de la 91 milioane dolari în trimestrul 4 din 2018, când PUBG Mobile a reprezentat aproximativ 19% din cheltuielile combinate pe cele cinci titluri.

     

    Fortnite pentru iOS a înregistrat o scădere a veniturilor sale la 25% în ultimul trimestru, de la 34% în trimestrul 4 din 2018, cu o scădere de 26% de la un trimestru la altul, de aproximativ 119,4 milioane dolari."

     

    Jocurile gratuite de tip battle royale, cum ar fi Fortnite și PUBG, s-au dovedit a fi incredibil de populare pe iOS. Este de așteptat ca acest segment să fie și mai aglomerat mai târziu în acest an, iar Apex Legends se așteaptă să apară pe mobil în acest an. Odată cu scăderea veniturilor lui Fortnite, cu siguranță pare să existe o poziție pe piață pentru Apex pe iOS.

     

    Sursa: zonait

     

     


  10. Steam ar putea avea o problemă de securitate

     

    Steam-games.jpg

     

    Ceva panică s-a iscat seara trecută pe internet, deoarece un cercetător de securitate din Rusia a dezvăluit o vulnerabilitate a serviciului de distribuție digitală Steam.

     

    Această vulnerabilitate este valabilă pentru varianta de Windows a programului, permițând ridicarea nivelului de acces al unei aplicații folosind Steam. Această vulnerabilitate nu a fost adresată de către Valve la momentul redactării acestui articol, compania nici măcar nu a publicat vreo informație proprie despre această dezvăluire. Iar conform cercetătorului care a descoperit problema Vasily Kravets, nici nu o va face.

     

    Încercările sale de a contacta compania, prin intermediul serviciului de recompense pentru descoperirea problemelor de securitate, HackerOne, folosit de Valve, eșuând în primă fază. Operatorii de la HackerOne au considerat, inițial, că vulnerabilitatea nu reprezintă un risc de securitate credibil. Apoi, un alt operator a reușit să repete expolit-ul și a trimis detaliile către Valve, după care un alt operator a marcat iarăși vulnerabilitatea ca fiind irelevantă.

     

    Motivația dată este că ar necesita inserarea de fișiere aleatoare în sistemul unui utilizator, ceva ce nu este specificat niciodată în descrierea vulnerabilității, fiind nevoie doar ca Steam să fie instalat pentru a obține acces complet la un sistem întreg. Exploatarea sa necesită, totuși, ceva muncă. O alternativă mai simplă ar fi livrarea de malware direct prin Steam, fie sub forma unui joc gratuit, fie sub forma unui update.

    Totuși, până acum Valve s-a descurcat bine la a nu publica malware, spre deosebire de alte magazine, precum Google Play sau Microsoft Store. Există însă teama că volumul în creștere constantă al jocurilor ce apar pe Steam va duce la scăderea eficienței cu care acestea și update-urile lor sunt filtrate.

     

    Sursa: zonait


  11. Pokemon Go va primi PvP global

     

     

    pokemon_go_logo.png

     

     

    A trecut ceva timp de când n-am mai avut parte de o știre despre Pokemon Go. Nu pentru că jocul n-ar mai fi popular, continuând să genereze o grămadă de bani pentru Niantic, ci pentru că am scris parcă prea multe data trecută.

     

    Jocul se pregătește pentru o mare schimbare în viitorul apropiat. Va primi un mod de PvP global, numit Go Battle League. În acest mod veți putea lupta on-line împotriva oricărui alt jucător de Pokemon Go din lume, fără nevoia de a fi, fizic, în proximitatea lor.

     

    Asta nu înseamnă că puteți sta închis în casă în timp ce jucați, tot este gândit să ofere motivație pentru plimbăreți. Ca urmare, pentru a putea accesa bătăliile va trebui să plimbați în continuare prin lume.

     

    Pokemon Go va primi funcția de Go Battle League pe la începutul anului viitor.

     

    Sursa: zonait

     


  12. Se pare ca Google vrea sa se spele pe maini cand vine vorba de Stadia

     

    Google-Stadia.jpg

     

    Zilele trecute auzeam ca Google Stadia va primi 120 de jocuri noi si ca va reveni la viata. Se pare insa ca Google cam incearca sa se spele pe maini. Un anunt recent facut de Google spune ca publisherii sunt responsabili de anuntarea jocurilor. Nu stiu ce intelegeti voi de aici, dar pentru mine nu suna prea ok.

     

    Raspunsul Google a venit imediat dupa ce o postare pe subredditul dedicat Stadia condamna lipsa de informare cu privire la serviciul de cloud gaming. Trebuie insa sa luam in considerare faptul ca cele 120 de jocuri urmeaza sa apara de-a lungul intregului an. Matematica mea de clasa a 5-a imi spune ca ar trebui sa vedem 10 jocuri noi pe luna. Dintre acestea, 10 jocuri exclusive ar urma sa fie lansate pana in luna Iulie.

     

    "Intelegem dorinta utilizatorilor de a afla cat mai multe detalii despre jocuri. Pana la urma, despre asta este vorba: jocuri. Desigur, echipa Stadia nu va anunta toate cele 120 de titluri, intrucat lasam aceasta treaba pe mana publisherilor. Sunt jocurile lor si trebuie sa se ocupe, la fel cum si noi o vom face in cazul exclusivitatilor. Sunt multe motive pentru care aceste anunturi vin asa cum vin – de la promotii planificate din timp, starea in care se afla jocurile, cerinte, etc. Continuam sa lucram alaturi de partenerii nostri si suntem pregatiti sa ii sustinem in orice situatie. Suntem foarte incantati sa anuntam mai multe detalii despre Stadia in curand."

     

    Raspunsul oficial din partea echipei Google Stadia

     

    Acest raspuns vine perfect din punct de vedere al timpului, intrucat Google va trebui sa convinga lumea sa se aboneze la Stadia. Zic asta pentru ca cele trei luni de abonament incluse in Founder’s Edition stau sa expire. Pentru cei care nu stiu, aceasta editie include un Chromecast Ultra, un controller si cele trei luni de abonament mentionate.

     

    Cu cat se apropie mai mult aceasta data, cu atat compania spera sa aiba o sansa in fata veteranilor industriei, insa strategia aleasa nu pare cea mai fericita. Personal as vrea sa testez Google Stadia la noi in tara, mai ales ca americanii si englezii nu se bucura de net de 1Gbps la 40 de lei.  Intr-o tara precum Romania cred ca ar avea un succes destul de mare, mai ales ca nu toata lumea isi permite sa cumpere un PC de gaming si jocuri pentru el, astfel posibilitatea de a cumpara doar un Chromecast si un controller, alaturi de jocurile gratuite incluse in abonament, ar fi destul de avantajoasa.

     

    Sursa: zonait

    • Like 1

  13. Cele mai bine vandute jocuri video ai ultimilor 10 ani

     

    EOcK4UNWAAAb45f?format=jpg&name=900x900

     

    NPD a dezvaluit topul celor mai bine vandute jocuri video in perioada 2010-2019 in SUA, iar topul sufera grav de lipsa de varietate.

     

    Astfel, locul I este ocupat de Grand Theft Auto V,  deloc surprinzator, incat in 2018 a fost declarat cel mai profitabil produs pentru entertainment al tuturor timpurilor. GTA V nu este singurul produs Rockstar aflat in top, Red Dead Redemption 2 regasindu-se pe pozitia 7. Locul 10 este ocupat de Minecraft, iar despre restul titlurilor din top 10 nu stiu daca are vreun sens sa zic ceva: toate sunt titluri din seria Call of Duty. In ciuda faptului ca multi s-au plans de acelasi engine grafic folosit de la an la an, a putinelor elemente noi aduse, seria a avut in continuare sange in instalatie.

     

    Pana si Infinite Warfare, care a fost al treilea cel mai urat video de pe YouTube cand a aparut primul trailer se afla pe locul 15. Din punctul meu de vedere, Infinite Warfare nu a fost cu nimic mai slab decat restul, doar ca a fost lansat intr-un moment total nepotrivit.

     

    Top-Selling Games of the Decade, U.S., 2010-19:

     

    1. GTAV
    2. CoD: BO
    3. CoD: BO2
    4. CoD: MW3
    5. CoD: BO3
    6. CoD: Ghosts
    7. RDR2
    8. CoD: WW2
    9. CoD: BO4
    10. Minecraft
    11. CoD: AW
    12. CoD: MW (2019)
    13. Skyrim
    14. MK8
    15. CoD: IW
    16. BF1
    17. BF4
    18. Destiny!
    19: BotW
    20: SW BF

     

    Sursa: arenait

    • Like 1

  14. Play All Half-Life Games For Free (Ends in 2 Months)

     

    Play all Half-Life Games for Free from now until March! To celebrate the Half-Life: Alyx launch in March, Steam is offering this amazing opportunity, so don't miss it! Please note you cant keep the games after those 2 months.

     

    Instructions:

     

    1. Select your favorite Half-Life games and download it on Steam.

    2. Have fun!

     

    https://store.steampowered.com/franchise/Half-Life/list/35960

    • Like 1

  15. Kingpin Life of Crime are parte de un remake

     

    kingpin.jpg

     

    Ceva îmi spune că atunci când erați mai tinerei ați auzit că exista un shooter ce avea o cantitate absurdă de înjurături pe metru pătrat, și v-ați declarat ca obiectiv în viață să îl jucați într-o bună zi. Eh, dacă nu ați făcut asta încă, acea zi ar putea veni în curând, pentru că a fost anunțat un remake pentru Kingpin Life of Crime.

     

    Kingpin Reloaded nu doar că va reduce jocul pe piață, într-o variantă cu grafică mai dichisită, cu suport pentru toate lucrurile moderne cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, dar încearcă să îl și îmbunătățească. Cum exact face asta? Adaugă mai multe înjurături? Nu. Dar include un mod de violență redusă pentru cei mai slabi de înger. Este opțional.

     

    Pe lângă asta, jocul adaugă un sistem de conversație cu diversele personaje din lumea sa, alături de un sistem de misiuni, pentru cei care vor să trăiască și mai adânc această „viață de crimă” pe care o tot promite în titlul.

     

    Kingpin Reloaded va fi disponibil atât pe PC, cât și pe console de anul acesta. Este dezvoltat chiar de către 3D Realms, ce aparent încă mai există într-o formă sau alta ca un studiou efectiv, nu doar un nume fără noimă. Paradoxal, este publicat de un alt nume fără noimă, Interplay, de care eram sigur că dăduse faliment din nou cumva.

     

    Sursa: zonait


  16. Ubisoft încearcă să nu mai facă același joc de 3 ori pe an

     

    Ghost-recon-breakpoint.jpg

     

    Ubisoft anunță că urmează o rundă de schimbări însemnate pentru ceea ce compania numește „echipa sa editorială”. Ce este asta? Aparent este echipa care decide cum funcționează jocurile lor, care le este identitatea, cum arată, cum se simt, cum se joacă, și câte micro-tranzacții au în ele jocurile de singleplayer probabil.

     

    Motivația acestei schimbări este simplul fapt că jocurile sale din ultima vreme tind să semene cam mult între ele. Cumva, chiar și după eliminarea cățăratului în turnuri, încă mai sunt o grămadă de mecanici ce fac titluri precum Ghost Recon Breakpoint să semene cu The Division 2, sau The Division 1 să semene cu Ghost Recon Wildlands.

     

    Aparent, până acum ideile a doar unul sau doi oameni erau implementate în jocuri ceea ce a dus la multe similarități. Dar asta se va schimba în curând. Compania chiar și-a amânat cam fiecare joc în ultima vreme, atât pentru că îi este teamă de lucruri precum Cyberpunk, cât și pentru că The Division 2 și Breakpoint s-au vândut foarte slab.

     

    Știu ce veți spune „Stai… Ubisoft avea o echipă? Compusă din unu sau doi oameni? Care decidea ce ajunge în jocuri? Nu era pur și simplu un perete cu niște notițe ce erau refolosite în exact același fel la fiecare joc pe care l-au făcut de la Far Cry 3 și până acum?”. Revelația m-a șocat și pe mine.

     

    Ce urmează? Ca Bethesda să ne spună ca a fost nevoie de o echipă de zeci de oameni pentru a decide să porteze Skyrim pe fiecare platformă de sub soare? Sau că starea teribilă în care a fost lansat Fallout 76 a fost provocată de incompetență și nepăsare grosolană, nu de acel demon din abis pe care l-au înlănțuit în subsolul sediului, de unde Todd Howard își extrage puterea?

     

    Sursa: zonait


  17. Jocurile Half-Life ar putea fi gratuite în curând

     

     

    1294053464_half_life_1.jpg

     

    Zilele trecute a început să zburde pe internet un zvon foarte plăcut, iar din moment ce în ultima vreme avem parte doar de vești despre anulări, hai să ne bucurăm de el.

     

    Conform vorbelor ce se tot aud pe la colțurile internetului, un număr de utilizatori de Steam au primit înainte de termen o înștiințare conform căreia Valve pregătește o promoție cu ocazia lansării lui Half-Life Alyx. Această promoție ar presupune ca seria Half-Life să fie gratuită pentru o perioadă limitată.

     

    Nu știu să vă spun dacă vor fi gratuite permanent, sau doar dacă vor putea fi butonate gratuit în acea perioadă. Deocamdată este vorba doar de un zvon, așa că nu trebuie să stați cu ochii pe Steam pentru a vedea când se va întâmpla. Totuși, având în vedere că Valve a făcut fix pix cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când a fost lansat Half-Life, poate n-ar strica să compenseze anul acesta cu o astfel de gratuitate.

    Dacă nu, eh, măcar avem Half-Life Alyx.

     

    Sursa: zonait


  18. Torchlight 3 a fost anunțat, aproximativ

     

    torchlight-3.jpg

     

    Mai țineți minte Torchlight Frontiers? Era un soi de MMO gratuit ce urma să fie lansat anul acesta pe sistemul de distribuție Arc, despre care habar nu aveam că exista până azi, dar aparent este chestia unde trăiesc acum jocurile publicate de Perfect World. Eh. Acel joc nu mai există. A evoluat. S-a transformat în Torchlight 3!

     

    Motivul? Feedback-ul primit de la comunitate și faptul că direcția în care jocul se îndrepta semăna din ce în ce mai mult cu ce ar trebui să fie Torchlight 3. De asemenea, probabil anunțul lui Diablo 4 și a lui Path of Exile 2 probabil nu dădeau prea multe speranțe unui spin-off.

     

    Schimbarea nu este doar una de nume. Torchlight 3 nu mai este un joc gratuit. Va fi contra cost și disponibil pe Steam cândva pe parcursul acestui an, iar apoi va sosi și pe console. Au scos până și micro-tranzacțiile. Știu, e ciudat, un joc pe care îl plătești, iar apoi nu conține un magazin de la care să cumperi alte chestii din joc? Ce e asta? O glumă întârziată de 2 aprilie? Schimbarea de nume aduce și conținut suplimentar, plus o grămadă de noutăți față de varianta Alpha a lui Frontiers.

     

    Spre exemplu, nu mai este un MMO. Bine, tot e unul, dar ca standard nu veți da de altcineva prin joc, decât dacă vrei în mod expres. Poți juca în sesiuni private sau chiar în singleplayer. Offline singleplayer. Offline singleplayer deconectat de la internet, ascuns într-un buncăr atomic, dacă vrei. Știu, un joc în stil Diablo ce nu necesită o conexiune constantă la internet din motive dubioase? În ce lume trăim? Cum mai poți fi jegmănit acum dacă poți practic să modifici jocul pe care l-ai plătit și să îl parcurgi așa cum vrei? Așa ceva nu este normal… ar fi trebuit să fie normal, dar toată lumea a cumpărat Diablo 3, așa că n-a mai avut nimeni curaj să spună „NU!”.

     

    O dată de lansare mai exactă nu este disponibilă pentru joc, dar îmi imaginez că va fi înaintea lui Diablo 4. În cazul în care vă întrebați, studioul care se ocupă cu dezvoltarea sa chiar este format din oameni ce au lucrat la primul Torchlight, și la primele două jocuri Diablo.

     

    Sursa: zonait


  19. Dying Light Bad Blood este gratuit pentru posesorii jocului de bază

     

    Dying-Light.jpg

     

    Acum că a venit vestea că Dying Light 2 va sosi doar când este gata, fanii seriei vor trebui să își astâmpere o vreme pofta pentru ceva nou. Bine, jocul ce este deja pe piață tot primește frecvent tot soiul de evenimente și alte chestii, așa că mereu este motiv să revii la el, pe lângă faptul că este destul de distractiv ca standard.

     

    Dar cei care nu au răbdare își pot orienta privirea către ceva relativ nou. Sau măcar ceva lansat și vârât într-un con de umbră mai ceva ca acel joc de care nu își mai amintește nimeni. Știți la care mă refer, cel cu chestia, și lucrul ăla care.. oricum, nu contează asta. Ce contează este că Dying Light Bad Blood poate fi obținut acum gratuit dacă aveți deja Dying Light. Procesul implică intrarea pe acest site, crearea unui cont, și îmi imaginez că urmează și alți pași de acolo pentru validarea faptului că dețineți Dying Light pe Steam. Nu știu să vă spun, pentru că durează o grămadă de timp pentru ca mail-ul de activare al contului să sosească.

     

    Și ce este Bad Blood? Mai țineți minte când toată lumea încerca să facă un Battle Royale din orice? Eh, asta este Bad Blood. Doar că sunt doar 12 oameni pe o hartă, și până să devină gratuit te chinuiai să își găsești până și pe aceștia. Jocul încă se mai află în Early Access. A fost lansat acolo cu doi ani în urmă. Habar nu aveam că există, și mi-a plăcut tare, tare mult Dying Light. Mai puțin povestea. Și personajele. E bine că l-au angajat pe Chris Avellone să se ocupe de asta în continuare.

     

    Sursa: zonait


  20. Rocket League poate fi returnat

     

    Rocket-League.jpg

     

    Anunțul că Rocket League va rămâne fără sprijin oficial pentru variantele sale de MacOS și de Linux a fost o dezamăgire destul de mare. Iar Psyonix a decis să nu îi mai chinuie pe cei afectați și să le ofere înapoi banii în cazul în care nu vor să vadă dacă jocul va funcționa prin Wine, Bootcamp, Proton, Parallels, sau chestiile celelalte.

     

    Pentru a putea primi înapoi banii dați pe joc, va trebui să accesați pagina de suport a Steam, să selectați Rocket League din lista de jocuri cumpărate, să bifați că vreți să vă fie returnați banii să selectați apoi că problema întâlnită nu se regăsește, și să scrieți „ Please refund my Mac/Linux version of Rocket League, Psyonix will be discontinuing support”

     

    Deocamdată par a fi ceva probleme cu procesarea cererilor, ca standard Valve refuzând jocurile cu mai mult de 2 ore de activitate deja contorizate. Problema ar trebui să fie rezolvată în curând.

     

    Cine l-a cumpărat din alte locuri este încurajat să contacteze magazinul cu pricina (Humble Bundle, etc) și să ceară o returnare a banilor din aceleași motive.

     

    Studioul a mai dat și câteva detalii despre motivul pentru care renunță la aceste variante. Nu are legătură cu sistemul de anti-trișare, ci cu DirectX 9. Anticul API este elementul de bază din care sunt derivate variantele de OpenGL folosite pe celelalte platforme. Iar anul acesta se va renunța la DirectX 9 în favoarea lui DirectX 11. Ar fi putut să îl facă direct pe Vulkan, dar probabil nu le-ar fi fost la fel de simplu ca DX11, din moment ce Unreal Engine 3, pe care este făcut Rocket League, nu suportă Vulkan.

     

    Apoi, mai este și partea că cele două platforme însumate reprezintă 0.3% din baza de instalare, ceva ce nu prea face costurile asociate dezvoltării a două variante noi ale jocului să aibă prea mult sens.

     

    Sursa: zonait

×
×
  • Create New...