Jump to content

miLan

VIP
  • Content Count

    7,074
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    21

Posts posted by miLan


  1. Salut @FenomenaL

     

    Scuze ca-ti raspund acum , posibil sa nu mai ai nevoie de un raspuns .

    GTX 550 TI la vremea ei era facuta pentru gaming , 730/710 am fost niste placi foarte slabe pentru cine nu-si permitea sa-si cumpere o placa video, orice de la nvidia care este sub 50/50 TI nu se merita sa fie cumparat pentru gaming , chit ca nu ai bani . 

    Nu mai fa update de pe CD-uri , sigur au aparut pe internet update-uri mult mai noi fata de ce ai tu pe CD .

     

    Mai scade din calitatea video pentru a obtine mai multe FPS-uri , din benchmark si ce-am vazut pe youtube , atat poate acea placa video .

    Iti sugerez sa faci un ugrade la sistem  , poti ramane pe placa de baza , dar esti blocat sa folosesti doar procesoare Intel Skylake care inca sunt foarte scumpe pe piata desi au aparut procesoare cu mult mai bune si la un pret asemanator sau mai bun.

    La placi video iti sugerez daca n-ai bani sa-ti cumperi RX 570 PULSE 8GBGeForce GTX 1650 , doua placi ieftine si mult mai bune ca ce deti tu acum .

     

     

    Daca ai anumite probleme legate de IT si nu-ti raspund pe forum imediat , cauta-ma pe discord miLan#2227

     

    Multumesc.

     


  2. @Lucian_Hodoboc trebuia de la lansare sa aibe aceste chestii : cautarea jocurilor dupa gen/tag , cloud saves , user reviews ,  wishlists , player play time tracking , support mod , achievements , gifting , offline mode si multe altele.

     

    La jocuri oricum incepe sa "fure" fata steam-ului cu exclisivitatile pe care le are sau o sa le aibe . Nu tin partea nici unei compani , sunt fericit ca cineva incepe sa puna "bete in roate " celor de la steam , deoarece concurenta este mereu buna pentru utilizatori .

    Uite cateva jocuri exclusive pe care le are sau o sa le  aibe Epic : Metro Exodus , Maneater , Heavy Rain , The Division 2 , Detroit: Become Human , Beyond: Two Souls , Journey

    Majoritatea exclusivitatilor sunt doar pentru un an , dupa pot sa fie vandute si pe alte platforme de distributie digitata .

     

    • Like 1

  3. sekiro_shadows_HERO-hero.jpg

     

    Cu mai bine de o săptămână rămasă până la apariţia jocului, Activision a lansat trailer-ul final pentru Sekiro: Shadows Die Twice, cel mai recent titlu al respectatului studio japonez From Software (Demon’s Souls, seria Dark Souls, Bloodborne). De asemenea, au fost publicate două clipuri noi din Sekiro: Shadows Die Twice, înfăţişând încă doi dintre boşii pe care va trebui să-i înfruntăm în joc: Chained Ogre şi Great Serpent.

    Acţiunea din Sekiro: Shadows Die Twice va avea loc în Japonia anilor 1500, o perioadă tumultoasă din istoria acestei ţări. Pe măsură ce tensiunile cresc, o nouă legendă se naşte din haosul creat de conflictul sângeros.

    Realizat Sub bagheta lui Hidetaka Miyazaki, responsabil şi pentru seria Dark Souls sau Bloodborne, Sekiro: Shadows Die Twice spune povestea unui războinic pe nume Sekiro, supranumit şi Lupul cu un singur braţ, în lupta sa pentru a-l elibera pe un tânăr nobil şi a se răzbuna pe cel mai de temut adversar al său.

    Sekiro: Shadows Die Twice a fost ales drept cel mai bun titlu de acţiune de la Gamescom 2018, precum şi drept cel mai bun joc al expoziţiei ce s-a desfăşurat anul trecut în Koln, Germania.

    Sekiro: Shadows Die Twice va fi lansat pe 22 martie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (via Steam).

     


  4. halo-mcc-pc.jpg?height=360&width=640

     

    Microsoft îşi continuă campania de revitalizare a segmentul de gaming pe PC al companiei, confirmând că studioul 343 Industries urmează să lanseze întregul pachet Halo: The Master Chief Collection, disponibil exclusiv pe Xbox One până acum, şi pentru PC-urile echipate cu Windows 10.

    De asemenea, Halo: The Master Chief Collection urmează să primească încă un joc bonus – Halo: Reach –, remasterizarea acestuia urmând să fie adăugată, contra cost, pentru toţi cei care deţin colecţia originală pe Xbox One. Mai mult, această ediţie, remasterizată pentru a rula în rezoluţie 4K cu 60 de cadre pe secundă, va fi inclusă în abonamentul Xbox Game Pass, posesorii unei astfel de subscripţii urmând să o primească gratuit.

    Lucrurile vor sta un pic diferit în privinţa apariţiei Halo: The Master Chief Collection pe PC. Astfel, producătorii au decis să lanseze titlurile Halo incluse în etape, în ordinea cronologică a poveştii din serie: pentru început, Halo: Reach va fi primul joc din colecţie ce va fi disponibil şi pe PC, acesta urmând să fie succedat de apariţiile treptate ale Halo: Combat Evolved (în ediţia remasterizată Anniversary), Halo 2 (în ediţia remasterizată Anniversary), Halo 3, Halo 3: ODST (campania) şi Halo 4.

    Pentru realizarea versiunilor de PC ale jocurilor incluse în Halo: The Master Chief Collection, 343 Industries a lucrat alături de studiourile Splash Damage şi Ruffian, noile ediţii urmând să fie adaptate cum se cuvine pentru această platformă, cu suport pentru ajustarea FOV-ului, monitoare ultra-wide şi alte asemenea setări specifice.

    Jocurile din colecţia Halo: The Master Chief Collection vor fi lansate pentru PC treptat, începând cu Halo: Reach, atât prin Windows Store (Windows 10), cât şi prin intermediul Steam.

     

     


  5. days-gone-screen-9.jpg?height=360&width=

     

    Prin intermediul contului oficial de Twitter al studioului, echipa de la Bend Studio a confirmat că procesul de producţie a jocului Days Gone a fost finalizat, acesta atingând stadiul Gold (pregătit pentru a fi livrat către fabrică pentru a fi multiplicat). Astfel se încheie un drum lung pentru cei de la Bend Studio, care lucrează la acest titlu exclusiv pentru PlayStation 4 de mai bine de şase ani.

     

     

    Cu această ocazie, a fost publicată şi o serie nouă de imagini din Days Gone, pe care le puteţi admira în galeria de mai jos. Vă reamintim că Go4games este singura publicaţie din România care a publicat un preview amănunţit al jocului, bazat pe testarea unei versiuni preliminare de Days Gone, în cadrul căruia găsiţi o altă colecţie de imagini noidin titlul celor de la Bend Studio. Tot prin intermediul acestei sesiuni de preview au fost capturate şi toate clipurile de gameplay pe care le puteţi viziona şi mai jos.

    Acţiunea din Days Gone are loc la doi ani de la o pandemie globală care a ucis majoritatea populaţiei, transformând milioane de supravieţuitori în ceea ce producătorii numesc Freakers, creaturi fără gândire proprie, care se deplasează, acţionează şi se hrănesc în grupuri mari. Protagonistul Deacon St. John, membru al găştii de motociclişti Mongrels, este un vânător de recompense care preferă să-şi asume numeroase riscuri în detrimentul vieţii relativ liniştite oferite de taberele în care trăiesc ultimii oameni neafectaţi de boală.

    Days Gone este aşteptat pe 26 aprilie 2019, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

     

     

     


  6. 83-screen-3.jpg

     

    Antimatter Games, studioul responsabil pentru seria Rising Storm publicată de Tripwire Interactive, a dezvăluit ’83, un nou shooter online aflat în dezvoltare. Noua creaţie a celor de la Antimatter Games are la bază un fir istoric alternativ, în care, în 1983, izbucneşte un conflict de proporţii între forţele NATO şi ţările semnatare ale Pactului de la Varşovia, între care se regăsea şi România.

    Realizat în stilul precedentului titlu al studioului – Rising Storm 2: Vietnam – ’83 va pune accentul pe reproducerea autentică a epocii pe care încearcă să o redea, vehiculele, trupele, locaţiile şi armele urmând să fie realizate în detaliu. Hărţile de dimensiuni mari vor fi plasate în locaţii realistice, unde jucătorii se vor putea alătura celor două tabere aflate în conflict.

    Producătorii vor pune un accent deosebit pe implicarea fiecărui jucător în ceea ce ei numesc Persistent Warfare, un sistem avansat de monitorizare a prestaţiilor utilizatorilor, ce va înregistra fiecare contribuţie a participanţilor la luptă şi va sta la baza ranking-ului şi matchmaking-ului. Pe lângă obişnuitele item-uri in-game sau achievement-uri, cei mai eficienţi jucători vor fi răsplătiţi şi prin alte metode, despre care producătorii vor anunţa detalii suplimentare în curând.

    De altfel, pe parcursul procesului de realizare a întregului joc, construit cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine, cei de la Antimatter Games se vor baza pe feedback-ul venit din partea fanilor. Această politică de deschidere totală faţă de comunitate stă la baza filosofiei de producţie a celor de la Antimatter Games.

    Mai multe detalii despre ’83 vor fi dezvăluite pe parcursul următoarelor luni.

     

     

     


  7. Image result for Judgement ps4

     

     

    SEGA a anunţat data de lansare pentru Judgement, versiunea dedicată teritoriilor vestice a titlului exclusiv pentru PlayStation 4 lansat în Japonia sub denumirea Judge Eyes: Shinigami no Yuigon. Astfel, Judgement va fi disponibil în America de Nord şi Europa începând cu 21 iunie 2019, pentru variantele digitale, şi 25 iunie 2019, pentru cele fizice, în exclusivitate pentru PS4.

    Judgement este produs de echipa din spatele deosebit de popularei serii Yakuza, acţiunea având loc în acelaşi univers, în oraşul Tokyo al zilelor noastre. Firul poveştii din Judgement îl urmăreşte pe Takayuki Yagami, un detectiv particular ce încearcă să desluşească misterul unei serii de crime.

    Judgement este primul joc modern plasat în cadrul universului Yakuza care va beneficia de o localizare completă în engleză, titlurile recente ale seriei bazându-se doar pe subtitrări traduse. Astfel, pentru acest titlu, SEGA a optat pentru reînregistrarea tuturor dialogurilor în engleză, rolul personajului principal Takayuki Yagami urmând să fie interpretat de actorul Greg Chun. Jucătorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a comuta între dialogurile redate în limba engleza şi cele originale, înregistrate in japoneză (cu subtitrări în engleză).

    Judgement va fi lansat în Europa şi America de Nord pe 21 iunie 2019 (digital) şi 25 iunie (fizic), în exclusivitate pentru PlayStation 4.

     

     


  8. Image result for Control games

     

    Control, noul joc aflat în dezvoltare în cadrul studioului Remedy Entertainment este vedeta actualului număr al revistei GameInformer, publicaţia publicând şi o serie de materiale video despre noua creaţie a părinţilor seriilor Max Payne şi Alan Wake, pe care le puteţi urmări în continuare.

    Cea mai importantă informaţie nouă este legată însă de perioada de lansare a acestui nou titlu, publisher-ul 505 Games şi studioul producător confirmând că jocul Control urmează să-şi facă apariţia în vara lui 2019, fără a oferi însă o dată exactă.

     

    Control spune povestea lui Jesse Faden, eroină cu un trecut zbuciumat, forţată să revină în New York pentru a înfrunta pericolele dintr-un zgarie-nori gigantic, cunoscut şi ca The Oldest House. În această clădire îşi are sediul o organizaţie guvernamentală strict secretă numită Federal Bureau of Control.

    Jesse trebuie să intervină atunci când clădirea este invată de Hiss, o forţă străină care corupe totul şi îl ucide pe directorul FBC. Prin circumstanţe misterioase, Jesse devine noul director al organizaţiei şi este înzestrată cu abilităţi supranaturale, cum ar fi telechinezia, pe care trebuie să le folosească în misiunea sa, alături de Service Weapon, un pistol special supranatural, care îşi poate schimba forma după dorinţa utilizatorului, şi pe care doar directorul FBC îl poate folosi.

     

     

    Aşteptaţi-vă astfel la genul de acţiune ultraspectaculoasă cu care Remedy Entertainment ne-a obişnuit deja din jocuri precum Max Payne sau Alan Wake, posibilă graţie nivelului ridicat de interactivitate a mediului înconjurător, precum şi decorurilor destructibile.

    Control va fi lansat în vara lui 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

     

     


  9. Image result for Stela SkyBox Labs

     

    SkyBox Labs, studioul canadian ce îi asistă pe cei de la 343 Industries la crearea noului Halo Infinite, dar care şi-a adus aportul şi la portarea lui Minecraft Bedrock Edition pe Nintendo Switch, a dezvăluit că lucrează la un nou joc original.

    Este vorba despre Stela, o abordare cinematică a genului platformer, în care jucătorii vor avea ocazia de a controla o tânără femeie ce asistă la ultimele zile de existenţă a unei lumi misterioase. Eroina va traversa mai multe tipuri de decor, cum ar fi oraşe decăzute, păduri milenare sau ruine subterane, va înfrunta inamici nemaivăzuţi şi va încerca să rezolve diferite puzzle-uri pentru a supravieţui, producătorii dorind să pună accentul pe atmosfera apăsătoare din Stela.

    Stela este inclus în programul ID@Xbox (ce oferă sprijin pentru studiourile independente care aleg să-şi publice jocurile prin intermediul platformelor Microsoft), urmând să fie lansat în cursul anului 2019, în versiuni pentru PC şi Xbox One.

     

     


  10. EA Play 2019

     

    Ce-i drept, Electronic Arts a renunţat de câţiva ani la participarea la E3, preferând să-şi organizeze propriul eveniment – EA Play –, programat însă în preajma fiecărei ediţii a târgului anual de la Los Angeles. Astfel, deşi conferinţa de presă pe care cei de la Electronic Arts o susţineau nu făcea parte din E3-ul propriu-zis, aceasta era preluată şi inclusă în programul neoficial al transmisiunilor live susţinute cu această ocazie.

    Din păcate pentru cei care îşi făcusera un obicei din a urmări transmisiile de la E3 din confortul propriilor fotolii, Electronic Arts a confirmat că, pentru ediţia 2019 a EA Play, compania va renunţa la susţinerea obişnuitei conferinţe de presă, aceasta urmând să fie înlocuită cu o serie de livestream-uri ce vor avea loc pe parcursul evenimentului propriu-zis.

    EA Play 2019 se va desfăşura în weekend-ul 7 – 9 iunie 2019, la Hollywood Palladium din Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii. Accesul în cadrul acestui eveniment va fi gratuit pentru toţi cei interesaţi, participanţii urmând să poată lua parte la sesiuni de tip hands-on cu viitoarele titluri aflate în lucru în studiourile celor de la Electronic Arts.

    Odată cu retragerea celor de la Electronic Arts din “hora” conferinţelor de presă organizate în preajma E3 2019, perioada de la mijlocul lunii iunie se anunţă mult mai săracă decât în anii trecuţi, cei de la Sony PlayStation confirmând de asemenea că, în 2019, nu vor participa la E3 şi nu-şi vor susţine nici obişnuita conferinţă de presă.


  11. trine-4-screen-3.jpg

     

    Studioul finlandez Frozenbyte şi publisher-ul Modus Games au dezvăluit primele detalii oficiale despre noul joc al seriei Trine, care a primit titulatura Trine 4: The Nightmare Prince. Astfel, în acest al patrulea capitol al seriei, cei trei eroi – vrăjitorul Amadeus, cavalerul Pontius şi hoaţa Zoya – vor fi chemaţi din nou la datorie de Astral Academy, cu misiunea de a-l găsi pe Prinţul Selius, ale cărui coşmaruri întunecate au început să se materializeze în lumea reală, ameninţând integritatea acesteia.

    Pentru Trine 4: The Nightmare Prince, cei de la Frozenbyte au decis să abandoze abordarea tridimensională din Trine 3: The Artifacts of Power şi să revină la stilul de joc 2,5D care a consacrat primele două titluri ale seriei. Nu vor lipsi elementele emblematice ale jocurilor Trine, precum puzzle-urile variate, decorurile parcă venite din basme, numeroase bătălii cu boşi imenşi sau o nouă coloană sonoră a compozitorului muzicii din trilogia iniţială. De asemenea, pentru prima oară în cadrul unui titlu al seriei, Trine 4: The Nightmare Prince va putea fi abordat în mod cooperativ de către patru jucători, atât online, cât şi local, pe acelaşi sistem.

    Utilizatorii ce-şi doresc să achiziţioneze Trine 4: The Nightmare Prince o vor putea face în două variante: fie optează pentru jocul de sine stătător, în variantă fizică sau digitală, la un preţ echivalent cu 29,99$ (cutia fizică a jocului va include şi o hartă a lumii de joc din Trine 4), fie aleg pachetul Trine: Ultimate Collection, ce va include Trine: Enchanted Edition, Trine 2: Complete Story, Trine 3: The Artifacts of Power şi Trine 4: The Nightmare Prince, la un preţ echivalent cu 49,99$. Acest Ultimate Collection va fi disponibil atât în versiuni fizice, cât şi digitale, doar pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

    Trine 4: The Nightmare Prince este aşteptat în toamna lui 2019, în variante pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC (prin intermediul Steam, Discord şi al altor platforme digitale).

     

     


  12. img

     

    Mozilla a lansat Firefox Send, un serviciu gratuit de partajare de fișiere, în care utilizatorii pot încărca fișiere în serviciu și apoi pot distribui URL-ul altor persoane.

    Utilizatorii pot încărca fișiere de până la 1GB simultan sau pot crea un cont Mozilla gratuit pentru a încărca până la 2,5 GB. Odată ce fișierele sunt încărcate, puteți alege de câte ori fișierele pot fi descărcate de destinatar (de până la 100 de ori) înainte de expirarea link-ului. Alternativ, puteți alege o perioadă de timp (până la 7 zile), după care linkul expiră automat. Pentru a fi și mai sigur, puteți adăuga o parolă la link și partaja parola împreună cu link-ul, astfel încât numai persoanele care au link-ul și parola au acces la fișiere.

    Firefox Send este ideal dacă doriți să trimiteți rapid fișiere cuiva, dar acestea depășesc ceea ce puteți trimite în mod normal prin e-mail. De asemenea, el este superior folosirii unui serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox, deoarece fișierele stau permanent acolo și ar trebui să le ștergeți manual. Pentru fișiere care nu sunt suficient de importante pentru a fi stocate permanent sau accesate de mulți oameni, aceasta este o soluție ideală.

    La fel ca orice alt lucru produs de Mozilla, serviciul este gratuit și este disponibil la adresa https://send.firefox.com/


  13. img

     

    Expresia „Review Bomb” a devenit foarte populară în ultima vreme, în special pe Steam, unde se întâmplă atât de des și din motive atât de stranii încât te face să te întrebi de ce mai există funcția în primul rând. Nu de alta, dar e cam aiurea ca un joc să primească recenzii negative în masă doar pentru că poartă numele Apex și lumea l-a confundat cu Apex Legends.

    Acest gen de incident va fi ceva mai rar pe viitor, deoarece Valve a decis să adreseze în sfârșit problema. Modul prin care o va face tot permite utilizatorilor să își exprime dezaprobarea în masă pentru un produs, dar nu într-un mod care să afecteze în totalitate nota jocului vizibilă din magazin.

     

    steam review bomb

     

    Modul prin care Valve a reparat problema presupune clasificarea recenziilor în masă în categoria de „Off-topic Review”. Compania a pus la punct un sistem care va identifica situațiile în care un joc este bombardat cu review-uri și înștiințează operatorii umani. Aceștia voi fi cei care vor încerca să își da seama ce se întâmplă, de ce, și decid dacă este o situație ce presupune clasificarea recenziilor noi apărute ca fiind „off-topic”.

    Utilizatorii care preferă stilul actual îl vor putea păstra, va exista opțiunea de a nu exclude clasificarea recenziilor de acest tip din scorul total al unui joc.

    Funcția nu va fi disponibilă retroactiv, ceea ce înseamnă că jocurile deja afectate de bombardări de recenzii vor rămâne așa cum sunt. Totuși, această schimbare este foarte importantă pentru îmbunătățirea clarității recenziilor de pe platformă pe viitor.


  14. img

     

    Epic Games Store și-a atras multe critici în cele trei luni de când există. Unele îndreptățite, altele exagerate, dar toată lumea poate fi de acord cu un lucru foarte important. Magazinul este pe undeva prin Cretacic, în comparație cu oricare altul de pe piață

    Pentru a se asigura că lumea nu va întreba în mod constant când va primi trăsături noi și avansate, precum cea de a căuta ceva după anumite criterii, Epic a făcut public calendarul de dezvoltare al magazinului. Calendarul întreg poate fi văzut aici și dă speranța utilizatorilor că până la sfârșitul anului veți avea parte de un magazin funcțional, modern, ce nu arată de parcă a fost făcut in 2002 într-un șopron.

    Primele trăsături pe care le va primi vor fi funcționalitate off-line îmbunătățită, salvări pe server, găzduire video pentru trailere sau update-uri mai bune.

    Mai spre toamnă vom vedea recenzii făcute de utilizatori, liste cu jocuri dorite, urmărirea timpului petrecut în joc, suport pentru mod-uri și… un overlay… fiindcă nu aveam deja 3 în cam fiecare joc existent. Pe termen lung, spre finalul anului, vom vedea și acele achievements.

    Alte trăsături foarte importante care încă nu au o dată estimată de lansare sunt returnări automate a banilor utilizatorilor și magazinul pentru aplicații de Android.


  15. img

     

    Valve a anunțat încă câteva funcții de service pentru Steam, chiar înainte de GDC. Noua caracteristică Steam Link Anywhere extinde funcția Steam Link, în timp ce un API înlesnește dezvoltatorilor posibilitatea de a oferi conexiuni sigure.

    Potrivit anunțului, Steam Link Anywhere este acum în versiune beta și este accesibilă oricui cu firmware beta sau utilizând aplicația beta Steam Link pentru Android sau aplicația Steam Link pentru Raspberry Pi . Va trebui să vă înscrieți în versiunea beta a clientului Steam, apoi vă puteți conecta la orice calculator selectând „Other Computer” din căutare. Acest lucru vă va permite să vă conectați și să jucați jocurile de oriunde fără o rețea locală, dar este limitată la utilizatorii cu o viteză mare de upload la PC și o conexiune puternică a dispozitivului vostru pe care aveți instalat Steam Link.

    API-ul reprezintă un instrument de infrastructură pentru dezvoltatori prin care aceștia pot oferi jucătorilor conexiuni mai rapide și mai sigure, utilizând aceleași tehnici ca și Valve pentru CS: GO și Dota 2. Aceste noi caracteristici vor fi detaliate mai pe larg la prezentarea Steam Platform Update a celor de la Valve din cadrul evenimentului GDC, ce va avea loc joi, 21 martie la 21:45 ora României.

    În timp ce aplicația Steam Link continuă să fie puternică, Valve a încetat producția hardware-ului Steam Link. În acel moment, Valve a spus că intenționează să continue să susțină hardware-ul, precum și versiunile software ale lui Steam Link.


  16. img

     

    În acest moment sunt șanse foarte bune că următorul vostru telefon va avea mai multă memorie RAM decât PC-ul vostru de acum doi ani, sau poate chiar cel actual.

    Iar asta nu se va schimba prea curând, pentru că Samsung a dezvăluit că a început producția în masă a unui nou modul de memorie. Acesta este de tipul LPDDR4X și are o capacitate de 12GB. În ciuda acestei cantități de memorie, nu este folosit în noua generație de telefoane Galaxy.

    Modulul este construit folosind tehnologia procesul cel nou de 10 nanometri, ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere un spor la consumul de energie, față de ce găsiți în modelele aflate acum pe piață. Cu siguranță își va face apariția la generația următoare, poate chiar la Galaxy Note 10, și la diverse alte dispozitive în viitorul nu foarte îndepărtat.

    Și ce veți putea face cu 12GB de memorie RAM pe un telefon mobil? Multi-tasking, probabil. Și, cine știe, poate când ajungem al 16GB de RAM și la procesoare ARM ceva mai deștepte, vom putea rula și un sistem virtual pe un mobil, fără nici un fel de stres, în care putem rula alte sisteme de operare. Poate sisteme de operare mai utile ca Android și iOS, cum ar fi OS/2 sau Windows 3.1.


  17. image002__2_-653x408.jpg

     

    Microsoft face lucruri stranii în ultima vreme pe tărâmul jocurilor video. Pare să se îndrepte în direcții noi și nemaivăzute, cum ar fi lansarea unei variante de DirectX 12 pe Windows 7 sau chestia cu Halo pe Steam.

    Iar acum vine și cea mai nouă dezvăluire din acest domeniu al celor de la Microsoft. Compania anunță că Xbox Live este acum disponibil pentru Android și iOS, ceea ce înseamnă că funcționalitatea sa completă poate fi integrată în jocuri de tot felul. Intenția celor de la Microsoft este cea de a aduce la un loc în jurul a două miliarde de jucători, toți uniți sub sistemul său de achivements, matchmaking, comunicare și toate cele. Un sistem care să le  controleze pe toate, un sistem care să le găsească pe toate, un sistem care să le aducă pe toate la un loc și în întuneric să le lege când pică un server.

    Suportul acesta vine ca o parte din Microsoft Game Stack, ce include o sumedenie de alte unelte, precum DirectX, Havok, Azure și toate cele, prin care compania vrea să ofere dezvoltatorilor o sumedenie de unelte pentru realizarea de produse noi.

    Umblă vestea că ar putea sosi și pe Nintendo Switch la un moment, dar deocamdată nu avem parte de o confirmare.


  18. img

     

    Oferta pe partea de plăci video din ultima vreme a fost destul de variabilă, așa că mulți se întreabă când va sosi oare următoarea generație adevărată, fie de la AMD, fie de la Nvidia. Un răspuns pe partea de Radeon pare să își fi făcut apariția în ultima vreme.

    Conform zvonurilor care zburdă în acest moment prin internet, AMD și-ar fi informat partenerii de afaceri că primele plăci video bazate pe arhitectura Navi vor sosi la o lună după ce vor apărea pe piață procesoareleRyzen 3000, bazate pe procesul de 7 nanometri.

    Dacă mergem pe ideea că seria nouă de procesoare își va face apariția prin luna iunie, atunci noile plăci video bazate pe Navi vor sosi în luna august. Prin coincidență, în acea perioadă au loc evenimentele Siggraph și GamesCom, așa că AMD va avea suficiente ocazii să dezvăluie publicului ce are de gând cu noile sale soluții în materie de gaming.

    Suntem abia în luna martie, așa că mai avem de așteptat până ce vom putea vedea ce are de oferit noua arhitectură. Probabil nu va smulge coroana 2080 Ti-ului în materie de performanță, dar poate măcar la partea de preț va oferi ceva alinare sufletului.


  19. Uber, Taxify fac front comun în faÈa Guvernului: zeci de mii de joburi care aduc noi taxe

     

    Guvernul pregătește o ordonanță de urgență față de serviciile Uber, Taxify și alte companii similare. Cele două au transmis acum un mesaj comun.

    Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a publicat pe 1 martie un proiect de OUG care ar putea interzice funcționarea serviciilor de ridesharing, precum Uber sau Taxify. În text,  este specificat că „este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fără a deține pentru asta, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă”.

    Acum, Uber și Taxify au transmis acest mesaj comun față de demersul Guvernului. Asta după ce a fost prezentat un audit despre ce înseamnă în economie existența unor astfel de companii.

    Mesajul Uber și Taxify față de noul OUG

    „Apreciem deschiderea Guvernului la dialog și îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislației de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate și nu interzise.

    Până când vom avea și în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor țări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potențială Ordonanța de Urgență, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele noastre pentru a-și câștiga existența.

    Peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicații similare. 1 din 10 români folosesc și apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate și de încredere. Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicațiile noastre ca pe o alternativă la mașina personală, în timp ce  9 din 10 își doresc ca autoritățile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative și să nu le limiteze.

    Până acum, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de Euro la economia locală, în doar câțiva ani. În același timp, am contribuit la crearea și menținerea a zeci de mii de locuri de munca care aduc noi taxe la bugetele publice. Potențialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autoritățile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării și rezolvarea crizei parcărilor din marile orașe.

    Împărtășim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate.”

    • Like 2

  20. img

     

    Infinera, o companie specializată în transferul de date, a declarat recent că a reușit să depășească viteza de 26 de terabiți pe secundă într-o transmisie de date pe Internet care a folosit un cablu suboceanic numit Marea. Acesta se întinde de la Virginia Beach, Statele Unite până în Balboa, Spania, având o lungime de aproximativ 6600 de kilometri și este deținut de Facebook, Microsoft și o companie numită Telxius. În interiorul cablului sunt opt perechi de fibre optice, fiecare pereche acționând ca un drum cu dublu sens pentru transferul de date.

    Viteza record atinsă de Infinitera, de 26,2 terabiți pe secundă, este cu 20% peste capacitățile obișnuite ale fibrei optice, iar pentru aceasta compania a trebuit să folosească o serie de proceduri complexe de manipulare a luminii care poartă datele prin cabluri.

    Geoff Bennett, director de tehnologie în cadrul companiei, a spus că ce face Infinera este să „pună lumina în fibra optică”. Pentru a ajunge la noul record, Bennett a declarat că s-au cocentrat pe două principii de lucru. Mai întâi, au pus în aplicare „mai multe lungimi de undă pe un singur cip optic, astfel încât să putem strânge împreună lungimile de undă individuale și să obținem mai multe lungimi de undă pe fibră”, după cum explică el. „A doua parte este că fiecare lungime de undă este transmisă ca un set subpurtător care permite și o spațiere mai strânsă”, a mai declarat Bennett.

    Astfel, în timp ce cablul oceanic Marea, componenta fizică a transferului, a rămas aceeași, a fost mărită cantitatea de date care puteau fi transmise prin el într-o anumită perioadă de timp.


  21. img

     

    De câteva luni tot persistă suspiciunea că marea companie de telecomunicații Huawei ar fi implicată în acte de spionaj, în favoarea guvernului Chinez. Mai multe națiuni au început să investigheze acuzațiile, chiar să recomande evitarea hardware-ului său. Iar săptămâna aceasta suspiciunea a fost ridicată și în România.

    Partidul Național Liberal și-a anunțat intenția de a iniția o procedură prin care implicarea companiei Huawei la dezvoltarea infrastructurii de comunicații a țării să fie blocată. O investigație va urma, dar până la acel punct se dorește ca Huwei să nu aibă posibilitatea de a își vinde tehnologia 5G pe teritoriul României. Compania are în acest moment dreptul să participe la licitațiile publice pentru construirea infrastructurii naționale de tele-comunicații.

    Pe lângă suspiciunile ce tot persistă, a mai fost adus ca factor de motivare și parteneriatul pe care îl avem cu NATO și SUA. În acest moment mai multe națiuni membre ale tratatului Atlanticului de Nord încearcă să se distanțeze de companie, așa că această decizie ar fi în concordanță cu restul organizației.

    Demersul efectiv de a interzice componentele pentru infrastructură de telecomunicații produse de Huawei încă nu a început. Fără îndoială vom afla mai multe detalii despre această situație pe parcursul următoarelor săptămâni.


  22. img

     

    DRAMeXchange a anunțat că prețurile DRAM în trimestrul actual au scăzut cu aproape 30%, ceea ce, conform spuselor lor, este „cel mai puternic declin într-un singur sezon începând cu 2011” și că această scădere este de așteptat să continue până când cererea consumatorilor se va potrivi în cele din urmă cu oferta.

    Grupul de cercetare a preconizat că prețurile DRAM vor scădea cu 25% în acest trimestru. Dar se dovedește că „cei mai mulți furnizori de DRAM dețin în prezent un inventar enorm echivalent cât pentru șase săptămâni„.

    Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat kituri de memorie mai ieftine, însă DRAMeXchange a spus că deficitul actual al procesoarelor Intel a slăbit cererea de DRAM atât de mult încât chiar și cu aceste prețuri scăzute nu vor crește vânzările suficient pentru a începe contracararea problemelor legate de supraexploatare ale producătorilor de memorie.

    Nu ajută nici faptul că „marele trio” al industriei DRAM continuă să investească în producția lor. DRAMeXchange a remarcat:

    Quote

    SK Hynix a anunțat recent că va investi aproximativ 107 miliarde de dolari americani pentru a construi patru fabrici noi, ca parte a strategiei sale de îmbunătățire a competitivității. Micron, pe de altă parte, a ridicat miza și a început construcția unei fabrici de testat și ansamblat circuite integrate în Taiwan. În același timp, filiala sa Micron Memory Taiwan (fostul Rexchip) din Houli, Taichung, are în vedere construirea unei noi fabrici DRAM, care ar putea termina construcția cel mai devreme la sfârșitul anului viitor și va contribui masiv la producție în 2021. În ceea ce privește cel mai mare furnizor de DRAM din lume, Samsung construiește în prezent o a doua fabrică la Pyeongtaek.

    Samsung a spus anterior că va încetini producția de memorie pentru a menține prețurile stabile. Cu toate acestea, în prezent, acestea sunt în cădere liberă, iar aceste eforturi încă nu au fost suficiente pentru ca firma să-și atingă obiectivele privind câștigurile pentru cel mai recent trimestru financiar.

    Este clar că piața de memorie se schimbă. DRAMeXchange a spus că majoritatea contractelor sunt acum lunare în loc de trimestriale, prețurile scad mai repede decât oricine se poate aștepta și cererea consumatorilor de produse noi de tehnologie a scăzut pentru tot, de la memorie la telefoane.

    Partea bună? Cel puțin DRAM ar trebui să devină din ce în ce mai ieftin și pentru consumatori, deci mai târziu în acest an ar putea fi un moment bun pentru a face câteva upgrade-uri la calculatoarele voastre. Există totuși un producător de memorie care anticipează că ieftinirea nu va dura mult, deci e bine să profitați de ocazie imediat ce aceasta se ivește.


  23. img

     

    Pocophone F1 continuă să fie un telefon destul de popular, mulțumită prețului său destul de moderat pentru hardware-ul pe care îl oferă. Și este pe cale să capete o funcție care ar trebui să îl facă și mai pe placul celor care vor o cameră rapidă.

    Conform declarațiilor unui reprezentant al companiei, următorul update va îmbunătăți funcționalitatea camerei. Acesta va fi capabilă, ca urmare a noului update, să înregistreze video la 60 de cadre pe secundă, atât la rezoluția de 1080p, cât și la cea 4K.

    Acest update a început deja să fie lansat într-o măsură limitată, dar nu este deocamdată într-o stare ce poate fi numită stabilă, în cazul în care începeți să îl vedeți disponibil pentru telefonul vostru. Folosirea sa până la atingerea unei variante complete ar putea duce la ceva probleme de stabilitate cu funcția de înregistrare la 60 de cadre pe secundă, așa că dacă nu vreți să aveți bătăi de cap cu ele, puteți să așteptați până când va fi completă.


  24. img

     

    Prezentată la Salonul Auto de la Geneva, Bugatti La Voiture Noire este o mașină care să lase cu gura căscată orice exigent auto. Creată ca un model unic, reprezintă un omagiu special adus lui Bugatti Type 57SC Atlantic, vehicul existent în doar patru exemplare, construite între 1936 și 1938. În urmă cu câțiva ani, un astfel de model de epocă a fost vândut unui colecționar pentru aproximativ 40 de milioane de dolari.

    Ca design, La Voiture Noire se străduiește să adune cât mai multe indicii de la SC Atlantic, deși aspectul general păstrează unele linii de la Bugatti Chiron. Remarcabilă este o aripă dorsală mai puțin pronunțată față de modelul clasic, care se prelungește până spre partea din partea din față a mașinii într-un efort de a păstra moștenirea lui SC Atlantic. Parbrizul pare să curgă înspre geamurile laterale, ca o vizor pe o cască, iar liniile întregii mașini arată ca turnate dintr-o bucată, fără prea multe îmbinări care să deranjeze aspectul vizual. Fiecare componentă a mașinii a fost realizată manual din fibră de carbon cu finisaj lucios. Designul roților și al anvelopelor este un alt punct de atracție, cele din urmă fiind concepute în așa fel încât să pară non-existente.

    Bugatti La Voiture Noire si Type 57SC Atlantic

    La Voiture Noire este o mașină care nu poate să nu placă, un reper de stil care merită admirat ca o operă de artă. Producătorul a declarat despre ea că „este un coupé cu confortul unei limuzine de lux și puterea unei mașini hyper sport„, lucruri de care nu ne putem îndoi, ținând cont că are sub capotă motorul W16 al lui Bugatti Chiron. Cumpărătorul acestei bijuterii pe patru roți nu a fost anunțat oficial, dar se pare că este vorba de Ferdinand Piëch, nepotul lui Ferdinand Porsche și fostul președinte al grupului Volkswagen. Cât despre prețul plătit de acesta, se află undeva în jurul a 16,5 milioane de euro cu taxe incluse, ceea ce face din La Voiture Noire cea mai scumpă mașină modernă.

    Bugatti La Voiture Noire


  25. img

     

    Microsoft a făcut mai mulți pași în ultima vreme pentru a se apropia de comunitatea open source, iar cea mai nouă decizie în acest sens a fost să pună la dispoziția celor interesați codul sursă pentru aplicația Windows Calculator. Acesta poate fi găsit deja pe GitHub. Calculatorul din Windows este printre cele mai ușor de recunoscut programe software, fiind parte a sistemului de operare încă de la prima variantă a acestuia, în 1985. În principiu, dacă ați folosit vreodată un computer este aproape imposibil să nu fi avut de-a face cu el.

    Microsoft a licențiat Windows Calculator sub licența MIT, același tip folosit și în cazul altor proiecte open source, precum .Net Core, Visual Studio Code și chiar MS-DOS. Potrivit companiei, este o măsură care să deschidă noi direcții de dezvoltare către o comunitate mai largă. Dezvoltatorii pot ajuta la proiectarea de noi funcții și chiar să colaboreze cu inginerii Microsoft în implementarea acestora. De-a lungul timpului, Calculatorul din Windows a evoluat de la efectuarea unor funcții aritmetice simple într-un calculator științific adecvat, adăugând funcții complexe și numeroase opțiuni de conversie.

    Deși poate fi considerată o manevră bună de PR, decizia celor de la Microsoft poate face din Windows Calculator o introducere accesibilă la tehnologiile de dezvoltare folosite de companie, cum ar fi XAML și Universal Windows Platform. Pentru mulți dintre tinerii dezvoltatori, primul program pe care l-au creat a fost un simplu calculator, așa că acum au posibilitatea să vadă mecanismul intern al celui mai popular calculator din toate timpurile.

     

    ZONAIT.TV

×
×
  • Create New...