miLaneZ

Moderator IT
 • Content count

  6,802
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

miLaneZ last won the day on 6 May

miLaneZ had the most liked content!

Community Reputation

532 Reputable

4 Followers

About miLaneZ

Contact Methods

 • Website URL
  http://forum.egaming.ro
 • Skype
  Mutat pe Discort ( miLaneZu )
 • Steam
  SECRET
 • Facebook
  ”l-am sters cand au bagat net si la sate” - Sergiu

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Las Ventura , Resident Districts Prickle Pine
 • Interests
  Gaming & IT

Previous Fields

 • Nick SA:MP
  miLan
 • GFX Skill
  Novice

Recent Profile Visitors

14,646 profile views
 1. Într-o perioadă în care întreaga interacțiune cu telefonul, tableta sau laptopul de la serviciu gravitează în jurul navigatului pe internet, lansarea noii versiuni majore de Firefox nu putea veni într-un moment mai bun. După Google Chrome, Mozilla Firefox este cel mai îndrăgit browser de pe mapamond și face o treabă spectaculoasă pe o varietate foarte mare de platforme. Pe lângă opțiunile aparent banale, această realitate se datorează și efortului dezvoltatorilor de a lansa versiuni noi la intervale regulate de timp. Cea mai recentă variantă de Mozilla Firefox poartă numărul 62 și s-ar putea să-ți facă viața semnificativ mai ușoară, indiferent dacă o folosești mai mult pe Android, pe Mac sau Windows. În primul rând, posesorii de smartphone-uri cu Android care își vor actualiza programul vor face o treabă mai bună când vine vorba de scrolling. Experiența ar trebui să fie una semnificativ mai lină, mai ales pe paginile web cu foarte mult conținut. În continuare s-ar putea să te încânte mai mult scroll-ul din Firefox Focus sau Firefox Rocket pe aceleași terminale cu Android, dar upgrade-ul ar trebui să fie unul sesizabil și în Mozilla Firefox. Activitatea de urmărire a activității tale online de către anumite site-uri menite să-ți servească reclame personalizate va fi blocată pe mobile. Pe Windows, Mac și Linux, noul Mozilla Firefox încorporează pentru prima oară CSS Variable Fonts. Acestea vor permite browserului să descarce un volum mai mic de informații de pe site-urile pe care le accesezi, pentru că nu vor mai fi descărcate separat stiluri diferite (bold, italic, underline) ale aceluiași font. Firefox pentru Mac va incorpora nativ un mod întunecat de activare. Acela îți va afișa scrisul alb pe fond întunecat. Ideea din spatele acelei funcții este de a se sincroniza cu modul întunecat ce va fi introdus la nivelul întregului sistem de operare odată cu lansarea macOS Mojave. Versiunea de iOS a Firefox nu include particularitățile detaliate mai sus, cel puțin momentan.
 2. Google Pixel 3 și Pixel 3 XL au fost subiectul multor speculații în ultimele luni, iar cineva a reușit să și vândă câteva exemplare, înainte de lansarea oficială. Între timp, Google a programat un eveniment pentru dezvăluirea lor. Seria de smartphone-uri Pixel a celor de la Google este una foarte apreciată în industrie și, cu fiecare model, a reușit să facă valuri la nivel global. Spre deosebire de Pixel și Pixel 2 însă, oficialii gigantului din Mountain View au fost foarte ineficienți în a ascunde detaliile referitoare la cea mai recentă iterație a smartphone-ului. Toate particularitățile de performanță împreună cu detaliile de design și abilitățile de captură referitoare la Pixel 3 au circulat pe internet în ultimele săptămâni. Dintr-un punct de vedere, o revelație majoră în timpul evenimentului de lansare pentru Google Pixel 3 și Pixel 3 XL este foarte puțin probabilă. Noile smartphone-uri de la Google vor fi detaliate pe data de 9 octombrie în cadrul unei conferințe ce va avea loc la New York, de aici și aspectul invitației în format digital care poate fi văzută mai sus. Locația exactă reprezintă o premieră importantă pentru compania americană, în contextul în care, conferințele anterioare s-au ținut în California, mult mai aproape de sediul fizic al Google. Evenimentul de lansare al Google Pixel 3 și 3 XL va putea vizionat pe YouTube de către toți curioșii în timp real. Ora exactă este 11 AM ET sau 18:00 – ora României. În mod previzibil, vom publica detaliile de la conferință în momentul în care au devenit publice. În privința specificațiilor, smartphone-urile vor fi construite în jurul unui SoC Snapdragon 845 de la Qualcomm și, în contrast cu întreaga industrie, vor include o singură cameră principală. În schimba, s-ar putea să integreze două camere frontale. Nu va lipsi spatele de sticlă și încărcarea wireless prin standardul Qi. Pixel 3 XL va avea o crestătură destul de mare în partea de sus a ecranului, în timp ce modelul standard va opta pentru un design mai simetric, apropiat de modelel din anii trecuți.
 3. Standardul DDR4 RAM ne-a făcut să credem că ar permite crearea de module de memorie cu o densitate mai mare. Iar acum Samsung este aici pentru a încerca să facă față acestei promisiuni. Producătorul coreean a afișat în această săptămână portofoliul de produse de memorie bazat pe 16 gigabiți (Gb), cu module de memorie DDR4 de până la 256 GB. A spune că Samsung are câte un pic de ceva pentru toată lumea este o subevaluare. Compania oferă în prezent o varietate de produse DDR4 sub formă de module DIMM unbuffered (UDIMM), DIMM cu dimensiuni mici (SODIMM), DIMM înregistrat (RDIMM), DIMM cu încărcare redusă (LRDIMM) și cele cu cod de corectare a erorilor (ECD) UDIMM. Cele mai recente adăugiri la gama existentă utilizează chip-urile de memorie de 16Gb ale companiei, pe care le produce sub propriul proces de fabricare de 10 nanometri. Pentru consumatori, Samsung oferă acum module de memorie DDR4 unbuffered de 32 Gb. Modulul (M378A4G43MB1-CTD) funcționează la 2,666 MHz, cu o latență CAS de 19 și o tensiune de funcționare de 1,2 V, așa cum este specificat de JEDEC. Din punct de vedere tehnic, procesoarele AMD Ryzen Threadripper pot suporta până la 2TB de memorie. Prin urmare, ar trebui să fie posibilă rularea a 256 GB pe platforma Threadripper. Din păcate, placile de bază X399 sunt certificate numai pentru a suporta până la 128 GB. Cu toate acestea, modulul de 32 Gb ar trebui să deschidă ușa pentru plăcile de bază viitoare, cu patru sloturi de memorie DDR4 pentru a găzdui până la 256 GB de memorie. Utilizatorii de laptop-uri nu ar trebui să se simtă neglijați. Samsung are, de asemenea, o variantă SODIMM (M471A4G43MB1-CTD) a modulului său de 32 Gb cu specificații identice. Unitățile mobile, cum ar fi ThinkPad P52 sau linia Eurocom Sky C, vor beneficia cu siguranță de modulul Samsung SODIMM de 32 Gb. Lucrurile devin extrem de interesante pentru clienții enterprise ai companiei Samsung. Chip-urile de memorie de 16Gb au permis producătorului NAND să ridice limita de capacitate cu până la 256 GB. Nu, nu ați citit greșit acest lucru; vorbim despre 256 GB de memorie pe un singur stick. Modulul este disponibil în formatele LRDIMM (M386ABG40M50-CYF) și RDIMM (M393ABG40M52-CYF). Acesta funcționează la 2.933MHz și are o latență CAS de 21 sau 24 în funcție de model. În ciuda capacității și frecvenței uriașe, tensiunea de funcționare a modulului respectă specificația oficială JEDEC de 1.2V. Deși modulul Samsung de 256 GB este clar destinat pentru servere, este probabil doar o chestiune de timp înainte ca această capacitate să ajungă la consumatorul final.
 4. Google pare că vrea să se întoarcă în China, doar că șansele nu sunt de partea gigantului dacă vrea să facă asta. Mai multe informații apărute în ultima vreme arată că Google ar avea de gând să reintre în China. Totuși, dacă e să ne luăm după spusele fostului șef al companiei din această țară, situația n-ar fi prea roz. Există planuri interne ale Google care sugerează intrarea pe piața din China cu un motor de căutare și cu o aplicație de știri, mutări interesante după ieșirea din 2010. Planurile, dar și creșterea activității în China din partea Google, au ridicat temeri printre angajații companiei. Kaifu Lee a părăsit gigantul Google acum nouă ani, iar recent a fost prezent la TechCrunch Disrupt San Francisco, unde a discutat despre poziția în care se află Google. ”Cred că reintrarea e întotdeauna dificilă”, spune Lee, care adaugă că ”problema cea mai mare e dacă o multinațională americană mai poate avea succes în China acum, când statul s-a bifurcat într-un univers paralel”. În vremea în care Lee era la cârma diviziei din China, cota de piață a companiei a sărit de la 9 la 24%, în timp ce veniturile totale se apropiau de un miliard de dolari. În 2018, situația nu mai pare atât de bună. Kaifu Lee admite că Google are mai multe șanse ca orice altă companie să reușească în China, dar nu e optimist nici cu privire la acest scenariu. Lee spune că locuitorii nu mai caută un motor nouă de căutare, sau un magazin de aplicații; companii noi apar pentru a răspunde unor cereri necunoscute până acum. ”Noii absolvenți ai facultăților preferă să lucreze pentru companii locale, iar șefii multinaționalelor sunt, în definitiv, manageri profesioniști”, spune Lee. ”Dacă ar vrea să concureze împotriva antreprenorilor locali, niște gladiatori în acest Colosseum, companiile americane nu vor avea prea multe șanse”, concluzionează acesta.
 5. Mai sunt câteva zile până la lansarea oficială a celor mai noi telefoane Apple și deja știm foarte multe despre următoarele iPhone-uri. Acum știm și cu cât se vând iPhone Xs și iPhone Xs Max în România. Quickmobile, într-un exces de zel sau poate este o mișcare de marketing pentru promovarea site-ului, are deja telefoanele Apple pe site, gata să fie vândute. Este puțin ciudat deoarece, teoretic, iPhone Xs încă nu există. Dacă ești printre cei care nu știu ce telefoane pregătește Apple, află că vrea să lanseze trei modele: iPhone 9, iPhone Xs și iPhone Xs Max. Cel mai scump model vândut de Quickmobile te-ar ușura de o sumă considerabilă. iPhone Xs Max cu 512 GB spațiu de stocare te costă 6999 de lei, varianta cu 256 GB este 6199 de lei și varianta cu 64 GB este 5399 de lei. iPhone Xs Max este modelul cu ecran OLED și o diagonală de 6.5 inci. iPhone Xs cu 512 GB spațiu de stocare se vinde cu 6499 de lei, iar varianta cu 256 GB are un preț de 5.649 de lei, în timp ce iPhone Xs cu 64 GB este 4.849 de lei. Cel mai ieftin iPhone este iPhone 9 cu 64 GB spațiu de stocare care te-ar costa 3.799 de lei la Quickmobile. Varianta de iPhone 9 cu 256 GB este 4.599 de lei. Nu există variantă de iPhone 9 cu 512 GB spațiu de stocare. Ce mai putem observa din imaginile de pe site este faptul că iPhone 9 va avea o singură cameră pe spate, în timp ce modele Xs vor avea câte două. Toate telefoanele vor avea controlul prin gesturi introdus cu iPhone X și sistemul de deblocare Face ID. Este de așteptat ca telefonul de 6,5 inci să profite de spațiul mare și să-i dea posibilitatea utilizatorului să împartă ecranul în două (de exemplu să se uite în mail și în calendar în același timp), exact pe Android. Telefonul ieftin de 6,1 inci ar trebui să fie disponibil în mai multe culori precum albastru, roșu sau portocaliu, dar pe Quickmobile sunt doar variantele de alb și negru. De asemenea, marginile vor fi din aluminiu și nu vor fi colorate.
 6. Samsung a oferit recent detalii foarte multe despre planurile sale pentru procesele de producție a semi-conductoarelor, în cadrul evenimentului Samsung Foundry Forum 2018, care s-a desfășurat în Japonia. Compania a dezvăluit că procesul de 10 nanometri va fi rafinat cu o variantă de 8 nanometri numită Low Power Ultimate, menită să aducă și mai multă eficiență energetică față de procesul de 8 nanometri pe care îl testează deja, de tipul Low Power Plus. Dincolo de acest rafinament urmează trecerea efectivă la 7nm LPP folosind tehnologia de fabricare care implică raze ultra-violente extreme(EUV). Tehnologia cu pricina permite imprimarea elementelor cu o rezoluție mult mai bună față de metodele tradiționale, după cum arată imaginea de mai jos. Tehnologia de 7 nanometri EUV va fi disponibilă de anul acesta în sistem de producție de risc. Asta înseamnă că nu va fi gata încă pentru clienți, dar este pe drumul cel bun. Se așteaptă ca procesul să 7nm LPP să își facă apariția pentru prima dată anul viitor la chipset-urile Samsung și Qualcomm pentru telefoane mobile. Dincolo de 7nm compania lucrează la un proces în două faze care va intra în testare în 2019, de 5 nanometri și un rafinament de 4 nanometri. Ambele se vor folosi de EUV, din moment ce la acest nivel ar fi foarte greu de lucrat cu metode tradiționale. Compania experimentează și cu un proces de 18nm de tipul Fully Depleted Silicon în 2019. Apoi, în 2020 vor începe testele pentru procesul de 3 nanometri. Acesta nu doar că necesită EUV, dar pentru a putea funcționa trebuie să se abandoneze clasicul FinFET în favoarea a GAAFET. Asta înseamnă Gate All Around Field Effect Transistor. Este o metodă de izolare mai bună a tranzistorilor pentru a preveni pierderi. La această dimensiune încep să se scurgă electroni pe unde nu ar trebui cu metodele tradiționale de izolare. Desigur, acești ani sunt estimările companiei. La fel cum a avut și Intel estimări pentru procesul de 10 nanometri. Samsung a mai dezvăluit că are pregătit pentru anul viitor și un nou tip de împachetare 3D a chip-urilor, prin suprapunerea lor pe verticală. Este un soi de evoluție a ceea ce putem vedea deja la HBM, doar că în acest caz memoria nu ar mai fi legată de procesor printr-un sub-strat, ci puse toate la un loc. Cum va funcționa asta cu limitele termale existente este neclar, probabil fiind gândit mai mult pentru soluții de putere redusă. Totuși, este important că se dezvoltă astfel de tehnologii, poate nu se vor mai repeta incidente de împachetare ca la plăcile Radeon Vega, unde, în funcție de cine a creat pachetul pentru AMD, memoria și procesorul grafic nu erau la același nivel, ducând la o ineficiență termică sporită.
 7. Acum ceva vreme vă spuneam că există ceva probleme legate de producția de chipset-uri pe 14 nanometri la Intel, pentru plăcile de bază noi. Iar această problemă pare să afecteze acum și procesoarele. Conform declarației oficiale a companiei Intel, a doua jumătate din acest an va aduce o serie de probleme în ceea ce privește ținerea pasului cu cererea. Din cauza întârzierii continue a procesului de 10 nanometri, nu există suficientă capacitate pentru toate produsele companiei pe liniile de producție foarte aglomerate de 14 nanometri. Această aglomerație este deja vizibilă pe piață. Conform câtorva analize ale evoluției prețurilor făcute de Tom’s Hardware , prețurile pentru procesoarele Intel au început să crească. Un exemplu tat este cel al lui i5 8400, care a sărit cu aproximativ 20 de dolari în preț în această vară. Creșterea prețului a fost pusă pe seama limitărilor de producție, deoarece competiția oferită de procesoarele Ryzen din această perioadă ar determina o scădere a prețului. Dacă această creștere de preț va continua, ar putea avea un impact negativ asupra ponderii de pe piață a procesoarelor Intel. Nu de alta, dar pentru unii oameni prețul chiar contează. Problema va fi cu adevărat rezolvată doar atunci când Intel va pune la punct procesul pe 10 nanometri și își va muta producția de procesoare pentru publicul larg pe acele linii de producție.
 8. Călcând pe urmele, la intrarea istorică a Nikon în piața mirrorless full-frame, Canon a anunțat noua sa cameră EOS R, o nouă montură Rf cu patru lentile și câteva adaptoare. EOS R are un senzor CMOS full-frame de 30,3MP, alimentat de același procesor DIGIC 8 care a avut premiera cu Canon M50. EOS R are o gama ISO nativa de 100-40000 si o viteza maxima de fotografiere de 1 / 8000s. Renumitul Dual Pixel AF este și el la bordul EOS R și este cuplat cu un focus nebun de 5.655 puncte de focalizare care acoperă senzorul 88% pe verticală și 100% pe orizontală. Există un vizor electronic de 3,69 milioane de puncte, precum și un LCD complet cu ecran tactil de 3,2 inch sub el. Canon a dotat EOS R cu cele două rotițe de comandă tradiționale, dar nu există nici un buton pentru selectarea rapidă a AF. În schimb, veți obține un touchpad personalizabil din partea dreaptă a vizorului care poate fi configurat pentru a controla diferiți parametri (cum ar fi punctul AF sau compensarea expunerii). Canon EOS R este alimentat de aceeași baterie LP-E6N care o regăsim și în DSLR-ul 5D Mark IV, dar în EOS R promite doar 370 de fotografii. Un alt „downgrade” de la prosumer-ul Canon DLSR este lipsa unui al doilea slot pentru card, o nemulțumire pe cacre EOS R o împarte cu noile camere mirrorless Z4 și Z7 de la Nikon. EOS R nu are o stabilizare a imaginii în interiorul corpului, ceea ce îl pune într-adevăr într-un dezavantaj față de modelele Z6 și Z7 din gama A7 full-frame mirrorless de la Sony. În format video, Canon EOS R poate capta 4K / 30fps cu un bitrate de până la 480Mbps și 1080p / 60fps la 180Mbps. Există, de asemenea, un mod de captare slow motion de 120fps la rezoluție de 720p. Canon EOS R primește o nouă montură RF care are același diametru de 54 mm cu cea a monturii EF a companiei, dar reduce considerabil distanța. Noua montură vine în premieră cu patru obiective noi Canon și trei adaptoare. Lentilele noi sunt Canon RF 28-70mm F2L USM – cele mai bune lentile de zoom de la Canon, Canon RF 24-105mm F4L IS USM, un Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM și un Canon RF 50mm F1.2L USM. Cel mai scump dintre acestea – RF 28-70mm F2L USM – va începe să se vândă pentru un preț gras de 2.999 de dolari în decembrie. Modelul RF 24-105mm F4L IS USM va fi lansat de asemenea în luna decembrie, la prețul de 1.099 dolari. Iar modelul RF 50mm F1.2L USM va fi lansat luna viitoare pentru suma de 2.299 $, în timp ce cel mai ieftin dintre cei patru, modelul RF 35mm F1.8 Macro IS STM, va fi lansat în decembrie pentru 499 dolari. Cumpărătorii EOS R vor putea să adapteze obiectivele EF și EF-S existente prin cele trei adaptoare – un EF-EOS R standard de 99 dolari, un EF-EOS R cu un inel de control de 199,99 dolari și un filtru de fixare EF-EOS R pentru 299,99 dolari. Canon EOS R va fi disponibil din octombrie pentru 2.299 (doar camera) sau pentru 3.399 dolari la pachet cu un obiectiv RF 24-105mm F4L IS USM.
 9. După leak-urile de zilele trecute, a venit și confirmarea de la AMD despre existența noilor procesoare Ryzen Pro, și în special a noului Athlon 200GE. Procesorul nou este gândit pentru sistem low-end, construite pentru uz general, web browsing, gaming ușor, muncă de școală, muncă de birou neintensivă, sisteme de media și cam oriunde ați avea nevoie de un procesor dual core cu patru fire de execuție și un GPU Vega integrat cu 3 unități de procesare. Prețul pentru Athlon 200G este de doar 55 de dolari/euro. Probabil ați sesizat gaming pea colo și vă întrebați cam de ce ar fi în stare. Eh, AMD a publicat și niște grafice comparative cu Athlon 200G, vechea serie A6 și Pentium 4560 în jocuri rulate pe soluția grafică integrată a fiecăruia. Sigur, 720p nu este tocmai o rezoluție grozavă pe care să joci ceva, dar când o faci fără o placă video dedicată, pe un procesor de 55 de dolari/euro, nu este tocmai rău. Dar dacă nu vă convine, atunci va trebui doar să așteptați puțin, pentru că AMD a confirmat că alte două procesoare Athlon sunt pe drum, sub forma lui 220G și 240G. Nu au fost anunțate detalii despre aceste procesoare, dar îmi imaginez că vor avea frecvențe mai bune, cea de bază a modelului de față fiind de 3.2GHz, și poate ar putea include o soluție Vega mai puternică decât Vega 3. Desigur, prețul ar fi mai mare, dar tot este foarte mic în comparație cu celelalte procesoare Zen și oferă performanță mai bună ca Pentium-urile de la același preț.
 10. Microsoft a dezvăluit jocurile ce vor fi oferite gratuit utilizatorilor care deţin un abonament Xbox Live Gold activ în cursul lunii septembrie 2018. Ca de obicei, avem parte de două jocuri pentru Xbox One şi două jocuri pentru Xbox 360, acestea din urmă putând fi jucate şi pe Xbox One prin intermediul funcţiei de backwards compatibility. Iată ce jocuri vor primi abonaţii Xbox Live Gold în luna septembrie a acestui an: • Xbox One: Prison Architect (va putea fi descărcat gratuit pe întreaga durată a lunii septembrie) • Xbox One: Livelock (va putea fi descărcat gratuit în perioada 16 septembrie - 15 octombrie 2018) • Xbox 360: LEGO Star Wars III: The Clone Wars (va putea fi descărcat gratuit în perioada 1 - 15 septembrie) • Xbox 360: Sega Vintage Collection: Monster World (va putea fi descărcat gratuit în perioada 16 - 30 septembrie)
 11. Sony Interactive Entertainment a dezvăluit jocurile ce vor fi oferite gratuit abonaţilor PlayStation Plus în cursul lunii septembrie 2018. Sony oferă lunar câte două jocuri pentru fiecare dintre platformele sale: PlayStation 4, PlayStation 3 şi PlayStation Vita. În plus, posesorii de console PS4 vor avea acces la Here They Lie, un joc suplimentar pentru PlayStation VR, precum şi la Knowledge is Power, un titlu inclus în programul PlayLink. Iată ce jocuri vor primi abonaţii PlayStation Plus în luna septembrie a acestui an (toate titlurile vor fi disponibile începând cu 4 septembrie 2018, cu excepţia lui Destiny 2, ce poate fi descărcat chiar acum): • PlayStation 4: Destiny 2 (disponibil chiar acum, pentru ca jucătorii să poată experimenta noul mod de joc Gambit, ce va putea fi încercat gratuit pentru 24 de ore, pe 1 septembrie 2018) • PlayStation 4: God of War III: Remastered • PlayStation 4: Knowledge is Power (PlayLink) • PlayStation 4: Here They Lie (doar pentru PlayStation VR) • PlayStation 3: Another World – 20th Anniversary Edition (disponibil şi pe PS4 şi PS Vita) • PlayStation 3: QUBE Director’s Cut (disponibil şi pe PS4) • PlayStation Vita: Foul Play (disponibil şi pe PS4) • PlayStation Vita: Sparkle 2 (disponibil şi pe PS3 şi PS4)
 12. După vestea amânării cu o lună a lansării jocului, cei de la Electronic Arts şi DICE au revenit cu detalii amănunţite despre sesiunea de testare Open Beta pentru Battlefield V. Astfel, programul complet al acestui Open Beta poate fi consultat în continuare (adaptat la ora României): • Startul perioadei de Pre-Load al clientului Open Beta – 3 septembrie 2018, ora 11:00 • Open Beta Early Access (pentru cei care au plasat precomenzi) – 4 septembrie 2018, ora 11:00 • Open Beta (disponibil pentru toţi doritorii) – 6 septembrie 2018, ora 11:00 • Finalul sesiunii Open Beta – 11 septembrie 2018, ora 17:00 În acest Open Beta, jucătorii vor avea acces la două hărţi din Battlefield V: Arctic Fjord (disponibilă atât în modul de joc Conquest, cât şi în modul Grand Operations) şi Rotterdam (disponibilă doar în modul de joc Conquest). Mai multe detalii despre opţiunile de joc oferite de acest beta pot fi găsite în imaginile de mai jos. Nu în ultimul rând, cei de la Electronic Arts şi DICE au dezvăluit şi cerinţele de sistem necesare pentru a rula acest Open Beta de Battlefield V corespunzător pe PC (sesiunea de testare va fi disponibilă şi pentru consolele PlayStation 4 şi Xbox One). Cerinţe minime: • OS: Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10 64-bit • CPU: Intel Core i5 6600K, AMD FX-6350 • RAM: 8GB • Video: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB • HDD: 50GB • DirectX: versiunea 11.0 • Conexiune la Internet cu viteză de 512 KBPS sau mai rapidă Sistem recomandat: • OS: Windows 10 64-bit • CPU: Intel Core i7 4790 sau echivalent, AMD FX 8350 Wraith • RAM: 16GB • Video: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB, AMD Radeon RX 480 4GB • HDD: 50GB • DirectX: versiunea 11.0 • Conexiune la Internet cu viteză de 512 KBPS sau mai rapidă Versiunea completă a jocului Battlefield V urmează să fie lansată pe 20 noiembrie 2018, în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.
 13. Ubisoft a publicat un nou clip de gameplay din Assassin’s Creed Odyssey, prezentând astfel “drumul” pe care jucătorii trebuie să-l parcurgă pentru a înfrunta una dintre creaturile mitologice din joc: temuta Medusa, capabilă să-şi transforme inamicii în stană de piatră. Cireaşa de pe tort este însă reprezentată de rezoluţia în care este prezentat acest segment de gameplay, clipul de mai jos fiind disponibil în versiune 4K. Acţiunea din Assassin's Creed Odyssey va avea loc în secolul al V-lea Î.Chr., în timpul războiului peloponesiac, atunci când cetăţile Spartei şi Atenei se luptau pentru controlul Greciei Antice. Pentru prima oară în istoria seriei Assassin's Creed, jucătorii vor avea posibilitatea de a alege personajul alături de care vor parcurge aventura din Odyssey: Alexiossau Kassandra, mercenari spartani condamnaţi la moarte de propria lor familie. Latura RPG din Assassin's Creed Odyssey va fi extinsă, pe lângă elementele introduse de Origins (cum ar fi sistemul de progresie, loot-ul şi deblocarea de skill-uri noi), urmând a fi adaugate noi opţiuni specifice genului, cum ar fi posibilitatea de a alege dintre mai multe replici în timpul dialogurilor. Nu vor lipsi nici legăturile romantice, pe care jucătorii le vor putea iniţia dacă doresc. Întreaga Grecie va putea fi explorată, iar eroul ales va putea lua parte chiar şi la confruntările sângeroase dintre Sparta şi Atena, cu armate de sute de războinici pe acelaşi câmp de bătălie. Nu în ultimul rând, explorarea şi bătăliile navale, atât de apreciate în Assassin's Creed IV: Black Flag, se vor întoarce în Odyssey, jucătorii urmând să aibă posibilitatea de a-şi personaliza propria corabie, de a recruta echipajul dorit şi de a dobândi astfel supremaţia asupra Mării Egee. Assassin's Creed Odyssey va fi lansat pe 5 octombrie 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.
 14. Cu ocazia convenţiei PAX West 2018, colegii de la IGN au publicat un nou clip de gameplay din Praey for The Gods, prezentând atât secvenţe de explorare şi platforming, cât şi confruntarea cu unul dintre monştrii din joc. Jocul este realizat de echipa independentă de la No Matter Studios, formată din doar trei persoane. Praey for The Gods are ca principală sursă de inspiraţie jocul Shadow of The Colossus, personajul principal fiind nevoit să dezlege misterul iernii permanente ce a cuprins tărâmul său. Aceasta călătoreşte pe o insulă complet îngheţată, unde va trebui să supravieţuiască şi să înfrunte chiar zeii pe care îi invocă pentru a găsi o cale de a îndeparta iarna veşnică. Jocul a facut subiectul unei campanii de succes pe Kickstarter, studioul producător confirmând că titlul lor urmează să fie lansat, pe lângă PC, şi pentru consolele PlayStation 4 şi Xbox One. Praey for The Gods este dezvoltat pentru PC, Mac, PlayStation 4 şi Xbox One, neavând o perioadă de lansare stabilită.
 15. Square Enix şi studioul Eidos Montreal au dezvăluit, prin intermediul paginii oficial de Steam a jocului, cerinţele de sistem necesare pentru a rula corespunzător versiunea pentru PC de Shadow of The Tomb Raider. Pentru cei care deţin un sistem de gaming cât de cât actual, acestea nu sunt “de speriat”. Cerinţe minime: • OS: Windows 7 64 bit • Procesor: Intel i3-3220 sau echivalentul AMD • Memorie RAM: 8 GB • Video: NVIDIA GTX 660/GTX 1050 sau AMD Radeon HD 7770 • DirectX: versiunea 11 • Stocare: 40 GB disponibili Sistem recomandat: • OS: Windows 10 64-bit • Procesor: Intel Core i7 4770K 3.40 GHz sau AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz • Memorie RAM: 16 GB • Video: NVIDIA GTX 1060 6GB sau AMD Radeon RX 480 8GB • DirectX: versiunea 12 • Stocare: 40 GB disponibili Shadow of The Tomb Raider va fi lansat pe 14 septembrie 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (Steam).