Jump to content

AdriaN

Members
  • Content Count

    10,373
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    73

Posts posted by AdriaN


  1. jiguh8Sg.jpg

     

    Ernesto Valverde îşi va definitiva în perioada următoare lotul pentru sezonul viitor. Este foarte posibil ca tehnicianul Barcelonei să renunţe la câţiva jucători, presa spaniolă indicându-i pe Digne, Aleix Vidal, Andre Gomes şi Paco Alcacer.

     

    Andres Iniesta, Paulinho şi Deulofeu au părăsit Catalunya în această vară, însă lotul lui Valverde este în continuare unul extrem de mare. Odată cu sosirile lui Clement Lenglet şi Arthur, Valverde este forţat să mai renunţe la câţiva fotbalişti. Iar presa spaniolă a aflat cine vor fi cei sacrificaţi.

     

    Lucas Digne

    Adus în 2016 de la PSG pentru 13,8 milioane lire, Digne a jucat în doar 29 de meciuri pentru Barcelona, în majoritatea partidelor venind de pe banca de rezerve. Cum Jordi Alba e titular indiscutabil în banda stânga a apărării, iar francezul îşi doreşte să evolueze
    mai mult, o despărţire e mai mult decât probabilă.

     

    Aleix Vidal

    Adus ca soluţie de backup pentru Dani Alves, Vidal s-a bucurat de un statut ideal odată cu plecarea brazilianului.

    Nu a dat însă randamentul scontat şi a pierdut lupta pentru titularizare în dauna lui Sergi Roberto. Cum după venirea lui Nelson Semedo a devenit a treia opţiune pentru postul de fundaş dreapta, e de aşteptat ca Valverde să renunţe la el. În ultimul sezon, tehnicianul i-a acordat doar 567 de minute, astfel că e clar că Vidal nu intră în planurile sale.

     

    Andre Gomes

    Unul dintre starurile Portugaliei la Euro 2016, competiţie câştigată de lusitani, Gomes a avut două sezoane de excepţie la Valencia, lucru care a făcut-o pe Barcelona să achite 50 de milioane de euro pentru el.

    Era de aşteptat ca Andre Gomes să devină unul dintre cei mai buni mijlocaşi centrali din lume, însă jucătorul are mari probleme de concentrare şi de încredere.

    Sub comanda lui Valverde, a jucat doar 6 meciuri ca titular în La Liga, sezonul trecut, fără a înregistra vreun assist sau gol. Acum, catalanii încearcă să îl folosească drept monedă de schimb, însă cel mai probabil vor fi nevoiţi să renunţe la el, asumându-şi că vor pierde o sumă importantă.

     

    Paco Alcacer

    Unul dintre cei mai mai "underrated" jucători din lotul Barcelonei. În vârstă de 24 de ani, vârful a marcat 24 de goluri şi a trimis 11 pase decisive, în două sezoane pentru Valencia.

    Pe Camp Nou, însă, nu a reuşit să îşi demonsteze clasa şi probabil nici nu va mai avea ocazia. A avut şansa lui sezonul trecut, odată cu accidentarea lui Dembele, dar acum francezul pe care Barcelona a plătit aproximativ 100 de milioane de euro pare să devină un senator de drept în primul "11". Chiar dacă e nevoie pentru un înlocuitor pentru momentele în care Messi, Suarez sau Dembele vor fi accidentaţi, Alcacer nu pare a fi varianta potrivită pentru un club de talia Barcelonei.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro


  2. h9M6vrfg.jpg

     

    Preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a surprins când a fost întrebat despre Di Maria şi Benzema, cele două ţinte ale noului antrenor, Carlo Ancelotti. Oficialul Gli Azzurri i-a numit "bătrâni" pe cei doi super-fotbalişti.

     

    Pentru a-l înlocui pe Sarri, plecat la Chelsea, napoletanii au adus un antrenor de calibru, fost câştigător de Liga Campionilor cu Milan şi Real Madrid. Lui "Don Carlo" i s-a promis fără doar şi poate o serie de mutări importante, astfel încât echipa din sudul Italiei să poată concura cu şanse cu Juventus.

     

    Doar că mutările întârzie să apară, iar principalele ţinte ale tehnicianului italian, Di Maria şi Benzema, au fost refuzaţi de preşedintele clubului.

     

    "Ancelotti ştie că vreau să semnez cu jucători tineri. Acum ce fac? Cu tot respectul, dar aduc doi bătrâni?", a spus De Laurentiis la Radio Kiss Kiss Napoli.

     

    Totuşi, nu e exclus ca Napoli să semneze cu un alt "bătrân", conform informaţiilor din Italia: fostul mare golgheter al clubului, Edinson Cavani (31 de ani), e aproape de o întoarcere spectaculoasă.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  3. 3Icl61Bg.jpg

     

    După ce a făcut un super transfer în persoana lui Cristiano Ronaldo, Juventus ar putea să și vândă. Miralem Pjanic ar putea fi următorul produs de export a campioanei ultimilor 7 ani din Serie A, iar echipe mari sunt deja pe urmele sale.

     

    Mijlocașul bosniac e deja pe lista lui Chelsea, iar antrenorul Maurizzio Sarri i-a înaintat-o deja patronului Roman Abramovic. Chiar și după transferul lui Jorginho, noul antrenor a spus că "am nevoie de mai multă calitate la mijlocul terenului".

     

    Pe fir a intrat însă și Manchester City, iar Josep Guardiola chiar a recunoscut că a vorbit cu el la telefon, însă antrenorul care a câștigat titlul în sezonul trecut nu a vrut să spună ce a discutat.
    Fanii lui Juventus l-au rugat pe Facebook să nu plece de la echipă, iar Juventus încă nu a demarat negocierile, însă merge pe aceeași strategie: dacă un jucător nu cere să plece și face parte din planurile antrenorului, atunci nu pleacă.

     

    Din câte se pare, Pjanic e apreciat de Allegri, mai ales după ce a făcut un ultim sezon excelent. De altfel, antrenorul vrea să-l vadă la lucru alături de noul super-transfer, Cristiano Ronaldo.

     

    Cu toate acestea, dacă apare o ofertă de nerefuzat, lucrurile se pot schimba. Iar această ofertă trebuie să pornească de la 80 de milioane de euro. Pjanic chiar a discutat despre prelungirea actualului contract și o mărire de salariu de la 4,5 milioane de euro la 6 milioane. Însă echipe ca Chelsea și Manchester City îi pot oferi cu ușurință 8 milioane.

     

    Pjanic joacă la Juventus din iunie 2016, după ce a plătit Romei 32 de milioane de euro.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  4. KnROdDxg.jpg

     

    Keylor Navas nu va pleca de la Real Madrid, chiar dacă gruparea blanco va semna foarte probabil cu Thibaut Courtois. Jucătorul din Costa Rica va rămâne pe Bernabeu şi va încerca să îi demonstreze lui Lopetegui că poate fi o soluţie pentru primul "11".

     

    David De Gea era marele vis al lui Florentino Perez pentru poarta lui Real Madrid, dar portarul spaniol pare de neclintit de la Manchester United. Galacticii au testat și pista Alisson, însă Roma a preferat să îl transfere la Liverpool, care a venit cu o ofertă superioară. Astfel, singura variantă viabilă pentru Real a fost Thibaut Courtois. El Chiringuito, o celebră emisiune din Spania care a anunțat cu câteva ore înainte și transferul oficial al lui Cristiano Ronaldo la Juventus, a anunțat acum că portarul belgian este jucătorul Realului. Mutarea nu e încă oficializată, dar având în vedere că belgianul intră în ultimul an de contract cu Chelsea, sunt şanse uriaşe să se ajungă la un acord.

     

    Toţi se aşteptau în aceste condiţii ca un portar de talia lui Keylor Navas să dea curs unei alte provocări. În multe momente providenţial pentru gruparea blanco, costaricanul e însă îndrăgostit de Madrid. Şi nu vrea să se considere că nu acceptă concurenţa. Astfel, potrivit As, goalkeeperul a decis să continue la Real şi să se lupte pentru un post de titular cu Thibaut Courtois, chiar dacă "pe hârtie" pleacă având a doua şansă.

     

    94 de meciuri a jucat Navas pentru Real, cucerind trei Ligi ale Campionilor. În ultimul sezon a făcut parte din echipa ideală a Champions League.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  5. sEGnXcAg.jpg

     

    Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus nu l-a lăsat indiferent nici pe Neymar. Brazilianul e sigur că fotbalul italian va arăta altfel odată cu venirea starului portughez și nu are niciun dubiu că acesta se va schimba din temelii. Chiar și Ronaldo a spus, la prezentarea oficială că vrea să "marcheze istoria lui Juventus".

     

    "Cred că Ronaldo va schimba fotbalul italian. Va fi din nou acel fotbal italian pe care îl urmăream când eram copil pentru că Ronaldo e un mare jucător. E o legendă a fotbalului, un geniu", a spus Neymar.

     

    Fost adversar al lui Ronaldo în La Liga, Neymar e încântat de alegerea făcută de atacantul care a ales o schimbare radicală în cariera sa la vârsta de 33 de ani.

     

    "Mă bucur pentru decizia lui. Cred că a fost una dificilă, așa că îi urez noroc, dar nu împotriva lui PSG", a încheiat Neymar.

     

    Juventus va plăti între 100 și 112 milioane de euro lui Real Madrid pentru Ronaldo, care va avea același număr pe tricou, 7.

    Cristiano Ronaldo are în palmares 5 Ligi ale Campionilor, dintre care 4 obținute cu Real Madrid. Totodată, portughezul este cel mai bun marcator din istoria competiției, cu 105 goluri. Din 2009, când Ronaldo a ajuns la Madrid, și până în prezent, Juventus a marcat 93 de goluri în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.

     

    În cei 9 ani în care a jucat la Real, Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de meciuri oficiale, fiind cel mai bun marcator din istoria "galacticilor".

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  6. wkgyrDxg.jpg

     

    Harlem Gnohere nu va fi apt pentru partida din prima etapă, contra Astrei. Staff-ul medical al FCSB speră ca francezul să poată fi folosit, fie şi din postura de rezervă, în derby-ul cu Dinamo.

     

    "Bizonul" a avut parte de o vară agitată, operându-se la inghinali la Londra. Drept urmare, la Braşov el a făcut doar şedinţe de pregătire specifice, care au vizat în primul rând recuperarea.

     

    "Bizonul este la antrenament cu echipa de aproximativ 10 zile, face lucrurile normal. Este ok din punct de vedere medical, dar fizic nu este sută la sută, mai are nevoie de timp. Vom vedea în zilele următoare cum va decurge pregătirea la el şi cum va fi", a spus tehnicianul, care, întrebat dacă francezul va fi apt pentru derby-ul cu Dinamo, să spună: "Depinde de el".

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  7. qusReUCg.jpg

     

    Denis Alibec nu a mai plecat la arabi după Şumudică, dar poate reveni la Astra, echipă alături de care a cucerit titlul în 2016. Atacantul lui FCSB este dorit şi în Rusia, la Ufa.

     

    Înainte de meciul direct cu vicecampioana, Dani Coman, preşedintele formaţiei din Giurgiu, a admis că echipa sa a încercat să îl ia pe Alibec, fie şi sub formă de împrumut. Prioritar pentru jucător e un transfer afară, însă dacă acesta nu se va concretiza, nu ar fi exlus ca vârful, persona non grata la FCSB, să fie împrutuat la fosta echipă.

     

    "Am încredere în el şi sunt convins că dacă va pleca de la FCSB va ajunge la acelaşi nivel la care era în momentul când a plecat de la noi. Ne-am dorit foarte mult ca Denis să revină, chiar şi împrumut, ştiu că şi el îşi dorea la un moment dat, dar prioritatea lui e un transfer afară", a spus Dani Coman.

     

    Astra este liniştită în acest sezon din punct de vedere financiar. Ioan Niculae este decis să investească din nou sume serioase în transferuri.

     

    "Îşi doreste să mai câştige un campionat la Astra, asta arată că susţine această echipă financiar, cât şi moral. Sunt convins, la cum îl cunosc pe domnul Niculae, că va obţine ce îşi doreşte", a mai spus oficialul din Giurgiu.

     

    Astra - FCSB, prima partidă din noul sezon pentru ambele echipe, se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, pe Digi Sport 1. Confruntarea poate fi urmărită în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  8. bj4GyGgg.jpg

     

    FC Botoşani a început cum nu se poate mai bine noua ediţie a Ligii 1, reuşind să obţină o remiză pe terenul campioanei CFR Cluj.

     

    Antrenorul moldovenilor, Costel Enache, a recunoscut că echipa sa a fost de multe ori în dificultate şi, deşi putea câştiga pe final, un astfel de rezultat nu ar fi fost corect.

     

    "Nu am făcut un joc spectaculos, dar am avut un adversar care se află în alt moment al pregătirii. E normal, ei au început mai devreme, au avut Supercupa, au meciuri în preliminarii. Dar mă bucur pentru punct, e o remiză mare, chiar dacă puteam chiar să câştigăm. Dar ar fi fost un rezultat nedrept, având în vedere cum s-a jucat", a spus Enache, la sfârşitul partidei.

     

    Egalul din Gruia reprezintă o injecţie de moral pentru Enache şi jucătorii săi, care spră să prindă un loc în play-off, ratat de puţin în sezonul trecut.

     

    "E bine că am început promiţător, asta dă încredere grupului. În mod normal, ar trebui să avem o progresie în planurile pe care ni le facem. Anul trecut am fost aproape de play-off, acum sper să obţinem calificarea. Noi ne cunoaştem bine, dar nu ştim ce pot ceilalţi competitori. Vom încerca să depăşim performanţa de anul trecut", a precizat tehnicianul de 45 de ani.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro


  9. ysIJ531g.jpg

     

    CFR Cluj, campioana en titre, a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 1-1 (1-0), vineri seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în primul meci din etapa inaugurală a sezonului 2018-2019 al Ligii 1 de fotbal. La final, noul antrenor, Edi Iordănescu, a vorbit la cald despre evoluţia jucătorilor săi.

     

    CFR Cluj, care începuse sezonul cu dreptul, câştigând Supercupa României (1-0 cu Universitatea Craiova), a deschis scorul prin fundaşul brazilian Paulo Vinicius (26), autorul primului gol al Ligii 1, dar botoşănenii au produs surpriza prin reuşita lui Lorand Fulop (48). În a doua repriză, trupa din Gruia a lăsat garda jos în debut, lucru de neînţeles în condiţiile în care Edi Iordănescu le spusese la pauză că e nevoie de un al doilea gol, pentru a se securiza succesul.

     

    "Am întâlnit o echipă omogenă, care a încercat să înscrie pe contra-atac. Pentru asta, aveam nevoie de posesie şi să încercăm să punctăm. Am reuşit să înscriem, iar de acolo lucrurile trebuiau să se îndrepte spre altă direcţie. Am avut ocazii de 2-0 şi 3-0, iar în repriza a doua nu am intrat cum trebuie în joc. Am luat golul acela şi am început să ne precipităm. Ne-am asigurat riscuri pe final, am adus multe baloane la careu, dar ne-a lipsit şansa. Am prins un jucător într-o zi mare, dar am contribuit şi noi la această zi a lui, pentru că am ratat mult", a spus Edi Iordănescu.

     

    Anul trecut, deşi a luat titlul, despre jocul neconvingător al CFR-ului s-a scris mult. Dan Petrescu a sacrificat spectacolul pentru rezultat, echipa practicând un joc modest din punct de vedere estetic. Un adept al fotbalului ofensiv, Iordănescu Jr vrea să schimbe faţa echipei, însă a explicat că acest lucru se va face în timp.

     

    "Am preluat un grup şi am avut o perioadă scurtă la dispoziţie. Nu puteam face multe schimbări bruşte. Încercăm să fim preocupaţi de construcţie, să atacăm. Dar sunt anumite deprinderi, automatisme, care trebuie schimbate în timp. Nu poţi să modifici de pe o zi pe alta. Dar campionatul e lung, trebuie să trecem peste această partidă. Eu cred că avem şi forţa şi calitatea să tragem la primele locuri şi, de ce nu, să câştigăm iar titlul", a mai spus antrenorul din Gruia.

     

    Marele regret al lui Iordănescu nu e legat de rezultatul propriu-zis, ci de faptul că fanii au plecat nemulţumiţi de la stadion. CFR are nevoie de un stadion plin la fiecare meci, iar acest lucru se va realiza doar prin rezultate. Semi-eşecul din această seară e cu atât mai durerors, cu cât campioana a prezentat trofeul Superupei.

     

    "Regretul meu cel mai mare azi e că nu am reuşit să câştigăm în faţa propriilor suporteri. Le-am prezentat trofeele, dar trebuie să fim atenţi să jucăm astfel încât să îi păstrăm lângă noi", a mai spus Iordănescu, pentru ca apoi să vorbească pe scurt şi despre partida de marţi, din preliminariile Ligii, transmisă în direct de Digi Sport 1: "Sper la o victorie cu Malmo şi să nu primim gol".

     

    În etapa a doua, CFR merge pe terenul nou-promovatei Dunărea Călăraşi, iar Botoşani joacă acasă tot cu o echipă urcată în primul eşalon, Hermannstadt.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  10. kLj4ithg.jpg

     

    Povestea Mihaelei Buzărnescu (30 de ani, locul 28 WTA) a impresionat o lume întreagă. Într-un interviu acordat de curând în Statele Unite ale Americii, jucătoarea din România a povestit greutățile de care a avut parte de-a lungul carierei, care au călit-o pentru parcursul lăudabil pe care îl are în acest an.

     

    Accidentările au chinuit-o pe Mihaela încă din adolescență, iar ultimul mare hop a fost depășit anul trecut; șirul de operații s-a terminat, iar ascensiunea ei a pornit din jurul locului 540 WTA. Ajunsă pe locul 28, Miki nu vrea să se oprească aici, mai ales că a trecut peste punctul critic, cel în care era gata să pună capăt carierei din cauza accidentărilor.

     

    "Am fost bună în perioada junioratului, când am făcut parte dintr-o generație cu Azarenka, Radwanska și Caroline Wozniacki. Apoi, pe când aveam 18 ani și eram pe locul 4 sau 5 la junioare și pe 214 în WTA, m-am accidentat la umăr și am lipsit o jumătate de an. A fost momentul în care am pierdut puținii sponsori pe care-i aveam.

    Apoi, nu mi-a fost deloc ușor să revin; evident că n-am mai putut să am aceleași rezultate ca înainte. Nu a fost deloc ușor, a fost chiar foarte dificil. Până la urmă, sunt aici acum și asta înseamnă că nu m-am dat bătută. Întotdeauna m-am gândit că nu vreau să renunț la tenis din cauza accidentărilor. Sunt foarte fericită că nu am renunțat", a declarat Mihaela Buzărnescu, potrivit Tennis Channel.

     

    Eliminată de la Wimbledon 2018 în turul al treilea, după un meci în fața Karolinei Pliskova (3-6, 7-6, 6-1), Mihaela Buzărnescu este jucătoarea din circuit cu cele mai multe victorii în 2018. A obţinut 70 de succese atât la simplu, cât şi la dublu.

    Accidentările repetate au condus și la dificultăți financiare, depășite și ele tot cu greutate de revelația anului în tenisul feminin. "N-am avut niciun sponsor și totul a fost plătit din banii mei, a trebuit să mă întrețin. Am jucat și tenis pe echipe în România și în alte țări pentru a-mi acoperi cheltuielile cu biletele de avion. Nu a fost ușor deloc", a adăugat jucătoarea din România.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  11. GVLUjtGg.jpg

     

    Ronnie O'Sullivan este impresionat de performanţa Serenei Williams, care a ajuns în finala Wimbledon-ului, doar al doilea turneu de Grand Slam la care participă după revenirea în circuitul WTA.

     

    "Uimitor. Ea ar trebui să fie preşedintele SUA", a scris fostul campion mondial la snooker pe contul de twitter.

     

    Englezul a cucerit cinci titluri mondiale, în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013, în timp ce Serena Williams va egala, dacă o va învinge pe Angelique Kerber în finala de la Wimbledon, recordul de titluri de Grand Slam cucerite în tenisul feminin. Ar ajunge la 24 de astfel de trofee, la fel ca şi australianca Margaret Court.

     

    Serena Williams (36 de ani) va juca pentru a 10-a oară în finala de la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat de 7 ori până acum.

    În 2016, finala de la Wimbledon s-a disputat tot între Serena Williams și Angelique Kerber. Atunci, jucătoarea din SUA a câștigat cu 7-5, 6-3.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  12. 60wBN7ig.jpg

     

    Şapte românce vor evolua în calificările pentru tabloul principal de simplu al BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii totale de 226.750 de dolari, care vor debuta sâmbătă la Arenele BNR din Capitală.

     

    Irina Bara este a doua favorită a fazei preliminare şi va juca în primul tur cu italianca Anastasia Grymalska, Alexandra Cadanţu o va avea ca adversară pe unguroaica Panna Udvardy, Jaqueline Cristian va primi replica suedezei Cornelia Lister, Nicoleta Dascălu va juca împotriva turcoaicei Ipek Soylu, Irina Fetecău o va înfrunta pe ucraineanca Olga Ianciuk, Cristina Dinu o întâlneşte pe Chantal Skamlova (Slovacia), iar junioara Andreea Prisăcariu va juca împotriva bulgăroaicei Sesil Karatantcheva.

     

    Celelalte partide din primul tur al calificărilor:

     

    Deborah Chiesa (Italia/N.1) - Anna Bondar (Ungaria)
    Rebecca Sramkova (Slovacia) - Başak Eraydin (Turcia)
    Anne Schaefer (Germania) - Dejana Radanovic (Serbia/N.6)
    Katarina Zavaţka (Ucraina) - Polina Leikina (Rusia)
    Marine Partaud (Franţa) - Elena Rîbakina (Kazahstan/N.7)
    Georgina Garcia-Perez (Spania/N.3) - Daniela Seguel (Chile)
    Reka-Luca Jani (Ungaria) - Cagla Buyukakcay (Turcia/N.5)
    Paula Badosa-Gibert (Spania/N.4) - Ulrikke Eikeri (Norvegia)
    Claire Liu (SUA) - Mari Osaka (Japonia)

     

    PROGRAMUL TRANSMISIILOR DE SÂMBĂTĂ, Digi Sport 2

     

    Nicoleta DASCĂLU (ROU) vs. Ipek SOYLU (TUR) - 10:00
    Jaqueline CRISTIAN (ROU) vs. Cornelia LISTER (SWE)
    Irina BARA (ROU) vs. Anastasia GRYMALSKA (ITA)
    Alexandra CADANŢU (ROU) vs. Panna UDVARDY (HUN)

     

    Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan sunt cele patru românce confirmate pe tabloul principal de la BRD Bucharest Open, în condiţiile în care Monica Niculescu s-a retras de pe tablou, din cauza problemelor medicale. Alexandra Dulgheru şi Gabriela Ruse ar putea primi şi ele câte un wild card. Cap de serie numărul 1 va fi letona Anastasija Sevastova, locul 21 în clasamentul mondial, urmată de Carla Suarez Navarro, ocupanta poziției a 26-a WTA.

     


  13. SykF67og.jpg

     

    Novak Djokovic a găsit o modalitate inedită de a-şi umple timpul în una din cele mai lungi zile din cariera sa. Sârbul a fost filmat jucând "marbles" în vestiarul de la Wimbledon în timpul interminabilei prime semifinale, dintre Kevin Anderson şi John Isner, aşteptând să intre pe teren pentru a doua semifinală, contra lui Rafael Nadal.

     

    Şase ore şi 35 de minute a durat partida care a decis primul finalist de la Wimbledon, câştigată în cele din urmă de sud-african, scor 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24.

     

    Partida dintre Anderson şi Isner se află pe locul 3 în ierarhia celor mai lungi partide din istoria tenisului. Tot un meci al lui John Isner de la Wimbledon, contra lui Nicolas Mahut, deţine recordul, cu 11 ore şi cinci minute de joc.

     

    Djokovic a revenit în semifinalele unui turneu de Grand Slam după o pauză de doi ani. Câștigător de trei ori la All England Club, fostul lider mondial nu mai ajunsese în penultimul act la Wimbledon din 2015.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro


  14. u0A7GOOg.jpg

     

    Antrenorul lui CFR Cluj, Edi Iordănescu, e plin de optimism înaintea Supercupei României, cu U Craiova, în care va debuta pe banca ardelenilor: e sigur că are parte de cel mai bun lot din Liga 1.

     

    "Antrenez, din punctul meu de vedere, cel mai valoros grup de jucători din România, şi nu sunt subiectiv, jucători în care cred necondiţionat, dar e adevărat că vom avea în faţă o echipă valoroasă, competitivă, o echipă omogenă, care deja are o identitate clară, o echipă care e antrenată de un tehnician pe care eu îl apreciez şi stimez foarte mult, Devis Mangia, care la primul an în România deja a reuşit să îşi pună amprenta pe ceea ce înseamnă tradiţia acestui club, un antrenor care a reuşit să facă lucruri frumoase la Craiova'', a afirmat Edi Iordănescu.

     

    ''Va fi un meci care se anunţă echilibrat, vom avea două echipe care îşi vor căuta ritmul. Venim după perioade de pauză, miza va fi una importantă şi personal îmi doresc foarte mult acest trofeu. Sunt lucruri care mă motivează şi care îmi dau energia ca să pot să muncesc atâta timp cât este nevoie, iar jucătorii sunt sigur că îşi doresc foarte mult ca să punem un trofeu în plus la palmares şi să debutăm cu dreptul în noua competiţie'', a declarat Iordănescu.

     

    ''Suntem în faţa unui joc cu trofeul pe masă, în faţa unui joc care deschide noul sezon competiţional. Trebuie să-l tratăm ca atare, cu inteligenţă, cu foarte multă pasiune, cu determinare. Se vor confrunta două echipe foarte valoroase, două echipe care au în componenţă jucători extrem de valoroşi, care au câştigat trofee în sezonul trecut. Sunt sigur că nu numai suporterii celor două grupări vor fi conectaţi la acest joc, ci întreaga suflare fotbalistică, pentru că e şi jocul de debut şi sunt sigur că lumea a dus dorul fotbalului de la noi. Este adevărat că adversara noastră are un atu şi mă refer în special că este echipa gazdă. Am înţeles că stadionul va fi plin şi ştim că aici suporterii sunt foarte pătimaşi şi activi. Când joci acasă ai altă dinamică, alt elan, alt impuls. Ar fi fost o altă abordare din partea celor două echipe dacă acest joc era pe un teren neutru sau dacă jucam la Cluj, însă toate lucrurile sunt stabilite şi nu mai contează, noi trebuie să răspundem bine, să ne adaptăm la situaţie şi să arătăm inteligenţă şi că suntem o echipă valoroasă, asta pentru că suntem campioana României'', a mai spus antrenorul campioanei CFR Cluj.

     

    Iordănescu e foarte mulţumit că atacanţii George Ţucudean şi Billel Omrani au rămas la CFR Cluj: ''Am în lot doi atacanţi de profil în lot, atacanţi în care cred foarte tare, e o cursă lungă şi e nevoie să fim acoperiţi pe toate poziţiile. M-a bucurat că ambii au rămas, nu numai Ţucudean, ci şi Billel Omrani, pentru că ambii au avut discuţii în străinătate''.

     

    ''Jucătorii care au venit au ajuns în tranşe şi nu i-am avut pe toţi la pregătire şi nu am putut să uniformizăm pregătirea, iar majoritatea dintre cei nou veniţi nu sunt la un nivel optim'', a mai spus antrenorul ardelenilor.

    ''Foarte puţine modificări pot să mai fie în lot, sper să nu am vreo surpriză negativă, să aflu că mai are cineva o ofertă. Jucătorii nu au fost foarte disperaţi ca să plece şi clubul, în ciuda ofertelor foarte importante, nu a împins jucătorii în nicio direcţie. Au fost şi plecări, au plecat jucători care poate mi-aş fi dorit să rămână, una peste alta, am tras linie şi sper să nu se mai pună problema unor plecări. E posibil să mai vină un jucător'', a dezvăluit Iordănescu.

     

    Edi Iordănescu a afirmat şi că parcursul în cupele europene e unul dintre principalele obiective pentru CFR Cluj: ''Europa este un obiectiv important pentru club, pentru patronat, pentru conducere, pentru mine, pentru băieţi''.

    Iordănescu are în lot doi croaţi, Mate Males şi Damjan Djokovic, care vor suferi duminică pentru naţionala ţării lor, în finala CM, cu Franţa. ''Sunt băieţi care trăiesc la maximum, aţi văzut ce spirit au, ce joc de echipă, ce atitudine şi determinare în joc. Am avut mai mulţi băieţi implicaţi în mod direct la Cupa Mondială, a fost şi Argentina, Brazilia, Portugalia, s-a trăit la maximum, cu intensitate. Din nefericire, ne-am focusat pe pregătirea noastră şi nu am avut timpul necesar de a urmări pe îndelete meciurile. Am văzut fragmente din meciuri, am văzut şi câteva meciuri întregi, vom vedea şi noi finala mică, finala mare'', a spus Iordănescu.

     

    ''Sper să fim inspiraţi şi să aliniem cel mai bun unsprezece, băieţii să fie conectaţi, pentru că există acest risc să intri mai greu în ritmul jocului. Trebuie să arătăm o organizare bună, să arătăm spirit şi nu în ultimul rând să fim pragmatici şi să fim eficienţi'', a încheiat Edi Iordănescu.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  15. 0wyRYbWg.jpg

     

    Gabriel Torje nu va mai rămâne la Dinamo, iar decizia i-a aparținut chiar lui Florin Bratu. Antrenorul "cîinilor" a dezvăluit motivele pentru care micuțul mijlocaș nu a mai fost păstrat în lot.

     

    "Eu i-am dat șanse să joace, adu-ți aminte, a jucat 3-4 meciuri cu mine. Din păcate, nu s-a ridicat nici el atunci la nivelul așteptărilor mele. Eu, când am venit la Dinamo, am venit la începutul play-out-ului, cu o nouă strategie, de întinerire a echipei pentru că îi cunoșteam foarte bine pe acei jucători, fusesem la Under 19, iar dacă acest lucru îl știam de la început, că trebuie să întineresc echipa, asta am făcut.

     

    După aceea, cu timpul, cu Torje am avut discuții, i-am dat șanse să joace. Din păcate, nu m-a mulțumit forma lui fizică de atunci, eu i-am spus-o. E punctul lui de vedere, însă eu am altă părere. Eu cred că putea oferi mult mai mult atunci când a jucat. Nu vreau să mai dezvolt. Eu vreau să vorbesc doar din punct de vedere sportiv și spun că putea mai mult. Nu s-a putut, din păcate, el având contract acolo și nearătând lucruri care să îmi dea speranțe că poate rămâne la Dinamo, nu am propus să rămână în continuare. Din câte știu eu, când intri în ultimul an de contract cu un club, nu mai poți fi dat împrumut de acel club. Ori te cumpără, ori vii liber de contract", a explicat Florin Bratu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

     

    Jucătorul de 28 de ani a pus totul pe umerii lui Bratu, spunând că "Dragoste cu forța nu se poate. N-am fost lăsat să ajut Dinamo mai mult". Bratu, care a fost chiar și coleg de cameră cu Torje, susține că nu a fost mulțumit de ceea ce arăta Torje la antrenamente și lasă de înțeles că totul ar fi fost din cauza vieții de noapte a mijlocașului.

     

    Ba mai mult, a fost exclus din lot pentru indisciplină, înaintea partidei de la Botoşani, de pe 3 aprilie. Apoi, la finalul lunii aprilie, mijlocașul a și fost exclus din nou din lot. Totul după un schimb de replici între antrenor și jucător, când Torje a întrebat dacă va juca în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, iar Bratu i-a spus că da, dar nu va fi titular. Atunci, Torje i-ar fi spus: "Nu mai bine rămân acasă, atunci?"

     

    "Eu îl judecam după ceea ce vedeam la antrenamente și la jocuri și nu mi-a plăcut. Eu i-am spus-o. Nu că nu era serios, ci că nu dădea randament la meci. Nu aveam de unde să știu eu de ce, că nu dorm eu cu el noaptea în pat să știu ceea ce face Gabi Torje noaptea. El, dând timpul înapoi, și-a lăsat o amprentă la Dinamo, suporterii îl iubesc, eu la fel, îl respect, el știe asta. Și acum i-am spus și lui, pentru că noi am fost colegi de cameră la Dinamo, o perioadă. I-am spus: Gabi, trebuie să mă înțelegi, că acum sunt de partea cealaltă, sunt antrenor și trebuie să judec și să văd altfel lucrurile. Eu vreau să te ajut, însă trebuie să ne ajutăm amândoi. Nu că n-a vrut, a fost într-o perioadă mai dificilă a carierei acum, probabil și dezamăgit că nu s-a calificat echipa în play-off, nu știu exact ce s-a întâmplat, dar lucrurile nu au funcționat așa cum și-a dorit el și nici eu", a încheiat Bratu.

     

    Revenit cu mari speranțe în Ștefan cel Mare în februarie, în mandatul lui Vasile Miriuță, Torje a debutat fulminant, marcând cu Concordia Chiajna și cu rivalii de FCSB. Cu toate acestea, de la venirea lui Bratu pe banca dinamoviștilor, mijlocașul nu a mai prins prea multe meciuri. În total, a jucat în 8 partide oficiale și a marcat două goluri. Torje a revenit la Akhmat Grozny, cu care mai are un an de contract.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  16. Fiul2Pog.jpg

     

    Real Madrid se poate despărți în această vară și de Gareth Bale. După plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus, galezul a făcut niște declarații prin care susține că există posibilitatea unei despărțiri.

     

    ”Poate rămân la Real Madrid sau poate voi pleca. Voi vorbi cu agentul meu. Am nevoie de mai multe minute”, a spus Bale, conform Cope.

     

    Atacantul de 28 de ani și-a arătat și nemulțumirea pentru faptul că nu a fost titular în finala UEFA Champions League, câștigată de Real Madrid în fața lui Liverpool (3-1).

    ”La Kiev am fost frustrat pentru că nu am făcut parte din primul 11. Totuși, am știut că pot fi un element cheie în acest duel și așa a și fost. Acel gol din foarfecă a fost ceva superb. Sunt lucruri la care nu te gândești. E o reacție de moment”, a mai spus Bale, citat de Mundo Deportivo.

     

    În altă ordine de idei, ziarul Manchester Evening News susţine că negocierile pentru transferul galezului la Manchester United "sunt într-o fază avansată", însă Bale "va avea ultimul cuvânt" în privinţa eventualei sale plecări la gruparea de pe Old Trafford.

    Gareth Bale (28 ani) a sosit la Real Madrid în 2013, de la Tottenham Hotspur, în schimbul sumei de 100 milioane euro. El a marcat 88 de goluri în 188 de meciuri disputate în toate competiţiile, cucerind alături de madrileni un titlu de campion al Spaniei şi patru Ligi ale Campionilor, între alte trofee.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro


  17. 8owgK9Eg.jpg

     

    Ivan Rakitic speră ca performanţa Croaţiei de la Cupa Mondială să-l propulseze pe compatriotul Luka Modric spre cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial.

     

    "Cred că e momentul ca Modric să câştige Balonul de Aur", a declarat mijlocaşul Barcelonei înaintea finalei CM, în care Croaţia va înfrunta Franţa duminică, de la ora 18.00.

     

    Modric a câştigat deja în acest an Liga Campionilor, după ce Real Madrid a învins-o cu 3-1 în finală pe Liverpool, şi visează să câştige şi titlul mondial, primul din istoria ţării sale.

    Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a devenit miercuri fotbalistul croat cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (11), egalându-l pe compatriotul său Dario Simic, retras din activitate în 2010, pe care îl va depăşi cu ocazia finalei programate duminică, la Moscova.

     

    Căpitanul naţionalei roaţiei este jucătorul cu cele mai multe minute jucate la acest Mondial, cu un total de 604, dar şi cu cei mai mulţi kilometri alergaţi (63,03).

    Luka Modric a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren la primele două meciuri ale Croaţiei de la CM, 2-0 cu Nigeria şi 3-0 cu Argentina, dar şi la sfertul de finală cu Rusia (2-2), decis după loviturile de departajare.

    Ultimele zece "Baloane de Aur" au fost câştigate de numai doi jucători, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo (câte cinci).

     

    Modric joacă la Real Madrid din 2012, atunci când a fost cumpărat de la Tottenham pentru 30 de milioane de euro.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  18. nEpWupQg.jpg

     

    Xherdan Shaqiri a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Elveției la Cupa Mondială din Rusia, acolo unde echipa sa s-a oprit în optimi, eliminată de Suedia. Prestația sa nu a trecut neobservată, iar mijlocașul de 26 de ani s-a transferat de la Stoke City la Liverpool, care îl monitoriza de mai multă vreme.

     

    După ce a făcut vizita medicală, anunțul nu a fost făcut însă de club, ci de Federația Elvețiană de Fotbal. În comunicatul remis, forul elvețian amintește că Shaqiri a plecat din campionatul Elveției, de la FC Basel, la fel ca Mohamed Salah, un alt star de la Liverpool. Forul elvețian descrie și traseul urmat de mijlocaș de-a lungul carierei, spunând că la Inter "nu a fost fericit."

     

    "Următorul profesionist cu o experiență în Supe Liga noastră, după Mohamed Salah, intră pe un drum dificil. Așteptările finalistei din Champions League sunt mai mari decât ale lui Stoke City", se arată în comunicat. Totodată, în anunț se face referire și la faptul că echipa e antrenată de Jurgen Klopp, iar veniturile din ultimul an financiar au fost de 411 milioane de euro. Ca dovadă, are și jucători cu câștiguri foarte mari.

     

    Shaqiri a ajuns la Stoke City în urmă cu trei ani, de la Inter Milano. El și-a început cariera la Basel înainte de a semna cu Bayern. De altfel, chiar Shaqiri a anunțat că nu va mai rămâne la Stoke City, având în vedere că echipa a retrogradat din Premier League.

    "Veți auzi curând vești despre viitorul meu (...) Nu e niciun secret că voi părăsi clubul. Cred că Premier League este un campionat care mi se potrivește perfect. Aș vrea să rămân în Anglia, dar nu exclud vreo variantă. Oricum, Premier League este cel mai bun campionat și are cei mai buni jucători", a spus Shaqiri în urmă cu ceva timp.

     

    Suma pentru care a fost transferat este de 14,56 de milioane de euro, o valoarea apropiată de cea a clauzei de reziliere, care era cifrată la 15,25 milioane.

    În ultimul sezon, Xherdan Shaqiri a jucat 38 de meciuri pentru Stoke, marcând 8 goluri şi oferind 7 pase decisive. În total, de când a ajuns la Stoke, a jucat în 84 de meciuri oficiale și a marcat 30 de goluri.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     


  19. HM2ofeqg.png

     

    Ceea ce parea doar un zvon nefondat in urma cu o luna s-a transformat in realitate: Cristiano Ronaldo a ajuns la Juventus Torino pentru 105 milioane de euro! Venirea lui Cristiano Ronaldo o transforma pe Juventus intr-o destinatie si mai atragatoare pentru jucatorii de top.

     

    Conform Tuttosport, cei de la Juventus sunt convinsi ca venirea lui Cristiano Ronaldo ii va ajuta sa mai dea si alte lovituri! "Magnetul Ronaldo" scriu italienii. Cea mai mare ar fi revenirea lui Paul Pogba, cel care nu s-a simtit prea bine la Manchester United dupa transferul record din urma cu 2 ani, insa la Cupa Mondiala a avut o evolutie excelenta.

     

    Alti 2 jucatori care au impresionat la Mondial sunt pe lista lui Juventus - fundasul celor de la Atletico Madrid si capitan al Uruguay-ului, Diego Godin, si rusul Golovin, dorit si de catre Chelsea.

     

    O alta mutare pe care o poate face Real Madrid este Marcelo! Bun prieten cu Cristiano Ronaldo, acesta este tentat sa o ia pe urmele portughezului si sa plece in aceasta vara de la Real Madrid, scrie Corriere.

     

     

     

     

     

     

    Sursa ; www.digisport.ro


  20. ZBi8ywMg.jpg

     

    Olimpiu Moruțan a rezistat pe teren mai puțin de 25 de minute în ultimul meci amical al celor de la FCSB în cantonamentul din Olanda. Intrat în minutul 60, în locul lui Florinel Coman, fotbalistul transferat de la FC Botoșani s-a prăbușit pe teren în minutul 83 și nu a mai putut continua.

     

    Moruțan (19 ani) a ieșit de pe teren șchiopătând, sprijinit pe umerii celor doi oameni din staff-ul medical al formației bucureștene și a fost înlocuit în minutul 84 cu Antonio Jakolis, cel care a marcat și golul victoriei.

     

    La vârsta de 19 ani, Moruțan l-a impresionat pe directorul sportiv cu maturitatea pe care o arată în joc. Meme Stoica i-a dat dreptate lui Becali, după ce l-a văzut la lucru, iar omul de afaceri este foarte mulțumit de transferul lui și al albanezului Kamer Qaka, cealaltă achiziție făcută în această vară.

     

    ”Și de Moruțan sunt încântat, pentru că îmi spune MM (n.r. - Mihai Stoica, directorul sportiv) că aleargă 12 kilometri sau 12 kilometri și jumătate. Vede jocul, își da viață pe teren, e cuminte și nu fumează!”, a spus Becali, la Pro X, joi.

     

    700.000 de euro a plătit clubul bucureștean pentru transferul lui Moruțan de la FC Botoșani.

    70 de milioane de euro valorează clauza de reziliere din contractul lui Olimpiu Moruțan la FCSB.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sursa : www.digisport.ro

     

×
×
  • Create New...