Jump to content

TheLeperKing

Members
  • Content Count

    1,288
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by TheLeperKing


  1. Am aflat de acest server in septembrie 2014 de la doi prieteni care jucau  aici, eu initial nu voiam sa ma joc samp deloc asa ca am intrat la caterinca cu numele GigelCelMare, dupa cateva zile parca incepuse sa-mi placa samp si ma gandeam sa-mi fac alt cont deoarece nu-mi placea GigelCelMare....dar stiu ca @sergiu m-a ajutat sa intru in M/F si mi-a dat vreo 5kk iar  pentru mine atunci mi se parea o suma extraordinar de mare asa ca am decis sa raman cu Gigel....si acum regret aceasta decizie si cat de cringe eram pe atunci :)) 


  2. Nume:TheLeperKing

    Varsta:19

    Vechime pe comunitate: 6 ani.

    Ore disponibile pe zi: Cam 3-4 ore, poate si mai mult.

    La ce te pricepi cel mai bine pe samp:As zice la destul de multe, avand experienta in majoritatea factiunilor si drept lider.

    Pe ce platforma esti disponibil si ce id ai: Forum, WhatsApp (numar in privat).


  3. Salut, am o problema destul de enervanta...cand descarc un serial si vreau sa ma uit cu un program gen VLC media player sau KMP player, se aud doar sunetele din fundal, nu se aud vocile personajelor sau suntele pe care acestia le produc...sa explic mai bine, de exemplu la serialul Vikings atunci cand sunt bataliile cu armate, iar camera este pe Bjorn, sunetele pe care Bjorn le face nu se aud, dar sunetele pe care ceilalti vikings le fac se aud, problema o am la serialele cu calitatea de 720p sau mai mare, daca descarc 480p, totul este perfect.

    Tin sa precizez ca in urma cu ceva timp nu aveam aceasta problema.


  4. 15 minutes ago, Andrutz said:

    Ai incercat sa modifici unele fisiere ca sa-ti mai creasca cateva FPS-uri in joc ?  Pentru ca asta pateam si eu cand am incercat sa fac asta, la fel ca si tine, am incercat sa reinstalez jocul, insa tot aparea problema... Totul s-a rezolvat dupa ce mi-am reinstalat Windows-ul.

    Nu vreau sa reinstalez windows-ul pentru un joc :)) chestia e ca mi-a mers inainte...


  5. Salut, de cateva zile tot primesc crash atunci cand vreau sa intru intr-un meci de CS:GO, se incarca totul frumos, iar cand imi apar alea 5 secunde inainte de a intra in meci, boom, crash...nu-mi apare absolut nicio eroare, se inchide jocul pur si simplu, iar cand am jucat 1v1 cu un prieten, n-am avut aceasta problema. Am dezinstalat si reinstalat jocul, degeaba....

     

    Ps: Problema o am de cateva zile, inainte imi mergea perfect.


  6. Care e problema ca au donat ? :)) eu nu inteleg, doneaza si tu, pe orice server de samp popular exista donatii si nimeni nu se plange, de unde vrei sa se intretina toata comunitatea ? crezi ca vine staff-ul cu bani de acasa ? e ceva normal sa existe donatii...nu inteleg cu ce te incurca pe tine faptul ca ei au donat..


  7. 1. Doar persoanele singure se masturbeaza

    Fals! Si cei care se afla intr-o relatie se masturbeaza, poate chiar la fel de des ca cei care sunt singuri. Potrivit lui Vanessa Cullins, doctor la Planned Parenthood, persoanele care au parteneri sexuali stabili se masturbeaza mai des decat cei care sunt singuri. Mariajul nu inseamna decesul masturbarii. Potrivit studiile, 70% din cei casatoriti recunosc ca inca se masturbeaza. Cuplurile aflate intr-o relatie nu trebuie sa vada masturbarea ca o inlocuire a sexului, ci ca o activitatea complementara.

     

    2. Poti orbi

     

    Desi suntem deja in anul 2017, cumva acest mit absurd continua sa dainuie. Medical si stiintific vorbind, nu exista nicio dovada ca orgasmul provocat prin masturbare poate afecta in vreun fel vederea. Doctorul Michael Ashworth spune ca aceasta teama se trage din vina universala pe care o simt oamenii atunci cand se masturbeaza, vina care are radacini sociale si religioase, evident. Am fost invatati ca a te masturba este un lucru rau si pacatos, asa ca actul a devenit unul ascuns, despre care aproape ca nu se vorbeste.

     

    3. Fulgii de porum de ajuta sa iti tii in frau dorintele sexuale

     

    Exista numeroase zvonuri comform carora, daca mananci fulgi de porumb dorintele sexuale ti se domolesc. Mitul se pare ca ar fi aparut atunci cand, John Harvey Kellogg, un medic care a trait intre anii 1852-1943, si un oponent al masturbarii a spus ca exista metode prin care aceasta practica poate fi stopata. Kellogg ar fi creat si mancaruri, concepute pentru a miscora libidoul, printre care sil fulgii de porum Kellogg’s. In mod socant, tentativa sa de a eradica masturbarea cu ajutorul fulgilor de porumb nu a functionat.

     

    4. Daca te masturbezi iti consumi toate orgasmele 

     

    Acesta este genul de argument contra masturbarii bazat mai mult pe fricile adolescentei decat pe dovezi stiintifice. Oamenii nu se nasc cu un numar prestabilit de orgasme.

     

    5. Masturbarea afecteaza fertilitatea barbatilor 

     

    Au contraire! Masturbarea este chiar benefica pentru barbati. Masturbarea elimina aceste toxine din organism si,gratie acestui lucru, barbatii care ejaculeaza mai mult de cinci ori pe saptamana sunt mai putini expusi riscului de a se imbolnavi de cancer de prostata. Mai mult, studiile au arata ca barbatii care ejaculeaza zilnic au aceeasi cantitate de sperma si aceeasi calitate a spermatozoizilor ca cei care o fac mai rar.

     

     

    6. Masturbarea iti distruge cheful de sex 

     

    Ba chiar deloc! In realitate, masturbarea te ajuta sa iti dai seama ce iti place si ce nu, imbunatatindu-ti astfel partidele de sex.

     

    7. Doar barbatii se masturbeaza

     

    Chiar daca este adevarat ca barbatii se masturbeaza mai des decat femeile, au o concurenta serioasa. Potrivit unui studiu realizat in 2010, mai mult de jumatate dintre femeile intervievate, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, au spus ca s-au masturbat in ultimele 90 de zile. 5% dinte femeile cu varste intre 25 si 29 de ani se masturbeaza frecvente, uneori chiar de 4 ori pe saptamana.


  8. În privinţa morţii şi a vieţii veşnice există multe teorii divergente. Până nu demult, știința nu aducea nicio dovadă a unei continuități după distrugerea trupului.

     

     

    Totuși, Robert Lanza, doctor în medicină la Universitatea Wake Forest, specialist în cercetarea celulelor stem şi autorul teoriei biocentrismului, spune că moartea este doar o iluzie, pentru că întreaga realitate este doar un construct mental al stării noastre de conştienţă şi că nu ar putea exista dacă nu ar fi percepută de noi. Lanza şi-a expus pe larg ideile într-o carte, intitulată „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe”.

     

     

    Teoria cum că moartea este o iluzie este susţinută şi de experimente ştiinţifice, spune Lanza, dar a fost anticipată şi de textele unor filosofi celebri, precum Descartes, Kant şi Schopenhauer, care au scris despre universul subiectiv, ca simplă percepţie a simţurilor noastre.

     

     

    Biocentrismul merge şi mai departe şi susţine că nici spaţiul sau timpul nu sunt reale, ci instrumente de percepţie create de mintea noastră şi care nu pot exista singure, în afara acestei percepţii. Lanza invocă în acest sens şi o cugetare a lui Albert Einstein, care spusese la moartea unui prieten, fizician: ”Oamenii ca noi ştiu că distincţia între trecut, prezent şi viitor este doar o iluzie extrem de puternică. ”

     

     

    Biocentrismul, cunoscut si sub numele de „teoria totului”, consideră că viaţa este cea care creează Universul, nu invers. Viaţa este cauza, nu un simplu efect al unor procese chimice. Toate obiectele, dar şi spaţiul şi timpul, sunt forme ale percepţiei umane.

     

     

    Lanza încearcă să explice teoria prin exemple concrete. De exemplu, cerul este albastru pentru că aşa îl percep ochii noştri, dar celulele noastre ar putea fi modificate astfel încât să vedem toate obiectele albastre ca având culoarea roşie.

     

     

    Totodată, la tropice noi simţim că este foarte cald şi umezeală, dar pentru un animal care trăieşte acolo temperatura poate fi percepută ca fiind chiar destul de scăzută. Iar exemplele de acest fel pot continua: realitatea este rezultatul percepţiei noastre. Un experiment ştiinţific susţine la rândul său teoria biocentrismului, spune Lanza.

     

     

    Cercetătorii privesc o particulă care trece prin două fante dintr-o barieră. Asemeni unui glonte, particula va trece printr-un orificiu sau prin altul. Dar, dacă cercetătorii nu se uită la particulă, ea se va comporta ca o undă şi va trece prin ambele orificii în acelaşi timp. Prin urmare, explică Lanza, comportamentul particulei s-a schimbat prin simpla ei observare. Aceasta este dualitatea undă/particulă.

     

    Moartea este o iluzie: Ce argumente aduce Lanza

    În afară de faptul că spațiul, timpul și perceperea mediului înconjurător sunt relative, conservarea energiei este o axiomă fundamentală a ştiinţei. Prin urmare, energia nu poate fi nici creată, nici distrusă, doar transformată, conform primei legi a termodinamicii. Potrivit lui Lanza, conştienţa unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 de waţi, chiar dacă trupul este distrus, potrivit Huffington Post.

     

     

    Fiecare om îşi creează propria lui sferă de realitate, prin urmare această energie nu are unde să dispară. După cum spunea şi fizicianul John Archibald Wheeler, “niciun fenomen nu este real în lipsa unui observator”. Această energie nu dispare la moartea noastră, ci “călătoreşte” dintr-o lume în alta, făcând astfel “nemuritoare” esenţa fiecărui om.

     

     

    De asemenea, Lanza crede în teoria multiversului, conform căreia există un număr infinit de universuri paralele, care alcătuiesc realitatea fizică. Astfel, tot ce se poate întâmpla se va întâmpla într-unul din aceste universuri.

     

     

    Toate aceste lumi există simultan, indiferent ce se întâmplă în unele din ele, prin urmare moartea unui om va fi reală într-un univers, nu şi în altul. Iar energia care formează conştiinţa va rămâne asemenea unei baterii care alimentează un proiector: dacă proiectorul este oprit (omul moare) nu înseamnă că bateria (energia-conştienţa) dispare sau nu mai este bună. Ea poate fi folosită pentru a alimenta un alt proiector.

     

    În plus, dacă ar fi să abordăm și latura emoțională, omul va trăi şi după moarte, prin modul în care a influenţat viaţa rudelor şi prietenilor cu care a interacţionat. Potrivit fizicii cuantice, orice acţiune determină prăbuşirea unor universuri cuantice posibile, pentru că trecutul şi viitorul există doar prin prisma unor posibilităţi. Această teorie este susținută și de Stephen Hawking și Leonard Mlodinow.

     

     

    Astfel, fiecare om determină prin acţiunile sale un viitor, un univers, care va fi cu atât mai mare şi mai complex cu cât va interacţiona cu mai mulţi oameni. De aceea, chiar şi după moartea lui, universul astfel creat va exista pentru prieteni, omul devenind un fel de păpuşar-fantomă care a determinat existenţa unei lumi.

     

     
    • Like 1

  9. 28 minutes ago, Rakku said:

     

     

    Cam asta e...Am dat si eu odata de fraierul asta prin Recomandari, am urmarit o reactie de a lui. In primul rand noi n-ar trebui sa urmarim toti fraierii astia,  in cel mai rau caz daca cineva ar vrea sa urmareasca feedbackul din alte tari legate de muzica noastra ar fi insusi artistii, nu noi, care doar o ascultam. Putin imi pasa ce cred strainii despre muzica pe care eu o ascult.

     

    Parerea lui nu e una serioasa...e facuta la caterinca, pentru amuzament :)


  10. Se ştie că oceanul planetar este adânc în cea mai mare parte a sa. Oficial se consideră că orice adâncime mai mare de 200 de metri caracterizează o „mare adâncă”. Adâncimea medie a întregului ocean planetar este de aproximativ 3,5 km, iar cel mai adânc punct al acestuia este Challenger Deep din Groapa Marianelor, aflată în Pacificul de Vest. Challenger Deep se află la o adâncime puţin mai mică de 11 km.

    Crustaceu amfipodUn crustaceu amfipod aflat la o adâncime de 8.000 m. Credit: Alan Jamieson

    Oamenii de știință au clasificat adâncurile oceanului planetar în felul următor: adâncimile de până la 0,2 km sunt cunoscute sub numele de „zona litorală”, adâncimile cuprinse între 0,2 km şi 3 km reprezintă „zona batială”, iar adâncimile cuprinse între 3 km şi 6 km reprezintă „zona abisală”. Orice adâncime mai mare reprezintă „zona hadală”.

    Zona hadală este în mare parte formată din gropi oceanice, provocate de deplasarea plăcilor tectonice, care ajung până la o adâncime de 11.000 de metri în unele locuri. Dar chiar și aici există forme de viaţă care s-au adaptat unor condiţii extreme.

    1. Împărăția lui Hades

    Termenul „hadal” vine de la Hades, care se referă atât la regatul grec al Infernului, cât și la zeul Infernului, Hades (fratele lui Zeus și Poseidon). Termenul poate însemna și „locuința morților”. Interesant, Hades a interzis oricui intra în regatul său să mai plece de acolo, aceasta fiind o analogie destul de bună pentru fauna hadală, deoarece speciile care trăiesc în zona hadală a oceanului sunt adesea forţate să trăiască în acele locuri şi sunt rareori capabile să plece în altă parte.

    Țipar de mareUn ţipar de mare aflat la o adâncime de 6.500 m. Credit: Alan Jamieson

    2. La ce adâncime se află zonele hadale?

    Adâncimile extreme din regiunile hadale au fost descoperite prin ecolocaţie. Această metodă a fost folosită pentru a sonda adâncimea foselor submarine, dar adâncimea exactă la care se află Challenger Deep este încă dificil de stabilit. Patru alte gropi submarine, aflate în Pacificul de Vest, au o adâncime mai mare de 10 km: Tonga, Kurile-Kamceatka, Filipine și Kermadec.

    3. Cine a explorat zonele hadale?

    Expediția HMS Challenger (1873-1876) a fost prima care a explorat adâncimile hadale, colectând sedimente de la o adâncime de aproximativ 8 km. În anul 1901, expediţia prinţesei Alice a colectat cu succes specimene de la o adâncime de peste 6 km. Cu toate acestea, abia în anul 1948 o expediție suedeză care a colectat o mare varietate de specii din Groapa Puerto Rico, de la o adâncime cuprinsă între 7 km şi 8 km, a dovedit în cele din urmă că viața există chiar şi la adâncimi mai mari de 6 km. În anul 1956, primele fotografii ale zonei hadale au fost realizate de nimeni altul decât de Jacques Cousteau în Groapa Romanche din Atlantic.

    Explorând adâncimile oceanului.

    4. Cât de mare este zona hadală?

    Zona hadală cuprinde o serie de gropi discontinue și alte câteva regiuni adânci. În această zonă există 33 de gropi și 13 sinclinale (partea concavă a unei cute geologice). Adâncimea medie a acestor gropi este de 8,216 km. Suprafața totală a zonei hadale este puțin mai mică de 0,2% din suprafaţa totală a fundului oceanului, dar adâncimea zonei hadale reprezintă 45% din variaţia totala a adâncimii oceanului.

    Un crevete în Groapa KermadecUn crevete aflat la o adâncime de 7.000 m în Groapa Kermadec. Credit: Alan Jamieson

    Dintre cele 33 de gropi hadale, 26 (84%) se află în Oceanul Pacific, 3(8%) în Oceanul Atlantic, 2(4%) în Oceanul Indian și 2(4%) în Oceanul de Sud. Se crede că cele mai multe dintre gropile hadale s-au format în urmă cu 65,5 milioane de ani, în Cenozoic.

    5. Secretul din spatele existenței noastre

    Pământul pare să fie singura planetă stâncoasă care are zone de subducţie și o tectonică a plăcilor. Mercur şi Luna nu prezintă o dinamică a plăcilor tectonice. Pe Marte activitatea tectonică pare să fi încetat, iar Venus are o litosferă groasă. Pe Pământ, în zonele de subducţie se formează crusta continentală, care poate ieși în afara oceanului (continentele). S-a presupus că fără procesul de subducție, crusta ar fi rămas subacvatică și viaţa terestră, inclusiv oamenii, nu ar fi evoluat.

    6. Care este temperatura şi presiunea apei din zonele hadale?

    Temperatura apei la fundul oceanului variază între 1° C și 4° C. Cu toate acestea, presiunea hidrostatică crește liniar cu 1 atmosferă (atm) la fiecare zece metri adâncime. Prin urmare, presiunea în regiunile hadale variază de la 600 la 1.100 atmosfere.

    Un pește din familia LiparidaeUn peşte din familia Liparidae care înoată la o adâncime de 7.400 m. Credit: Alan Jamieson

    7. Cine trăieşte în zonele hadale?

    Multe organisme marine trăiesc în zonele hadale și cele mai întâlnite sunt viermii inelaţi, bivalvele (o clasă de moluște marine), gasteropodele, amfipodele și reprezentanţi ai speciei „holothurians”. Toate aceste vieţuitoare pot fi găsite la mare adâncime în oceane și de multe ori în grupuri mari. Spre deosebire de ceea ce se relatează uneori în mass-media, zona hadală nu este un tărâm misterios populat de extratereștri sau de „monștrii adâncurilor”. În schimb, aceasta este o regiune mai puțin cunoscută unde trăiesc în special melci, viermi sau castraveți de mare. În regiunile mai puţin adânci ale gropilor hadale trăiesc pești mici de culoare roz și creveți roșii.

    8. Există însă şi pericole…

    În anii ’70, Groapa Puerto Rico a fost utilizată ca un loc de eliminare a deșeurilor farmaceutice. Cifrele sunt uimitoare: în doar cinci ani, mai mult de 387.000 de tone de materiale reziduale au fost aruncate în această groapă, ceea ce echivalează cu masa a 880 de avioane Boeing 747.

    Mai mult, misiunea spaţială Apollo 13 către Lună, din anul 1970, a transportat un generator termoelectric pe bază de radioizotopi care ar fi trebuit să rămână pe Lună cu modulul lunar. Acest generator conținea 3,9 kg de plutoniu-238 şi în cele din urmă a fost aruncat deasupra Oceanului Pacific, ajungând în Groapa Tonga care are o adâncime cuprinsă între 6 km şi 9 km. Rămăşiţele generatorului vor rămâne radioactive timp de câteva mii de ani.

    9. Cutremure puternice în zonele hadale

    Cutremurul ce s-a produs în largul coastelor provinciei Tohoku (Japonia) în data de 11 martie 2011 a avut magnitudinea 9 şi a fost cauzat de ruptura unei falii dintr-o zonă de subducţie tectonică (Groapa Japoniei). Cutremurul și valul tsunami generat de acesta au provocat aproximativ 20.000 de morți și au afectat mai mult de 35 de orașe de coastă. Cutremurul a fost urmat de 666 de replici care au depășit magnitudinea 5. În urma acestuia axa de rotaţie a Pământului s-a deplasat între 10 cm și 25 cm, iar durata unei zile s-a scurtat cu 1,8 microsecunde.

    10. Cât de adânc este, totuși, fundul oceanului?

    Una dintre cele mai obişnuite analogii cu privire la adâncimea zonelor hadale este aceea că „Muntele Everest încape în Groapa Marianelor pe care nu o acoperă complet”. Acest lucru este adevărat, dar explorarea acestor adâncimi extreme este foarte problematică.

    Dar ce înseamnă o distanță de 11 km? Lungimea Insulei Manhattan este de două ori mai mare decât adâncimea Gropii Marianelor, iar atletul britanic Mo Farah ar putea parcurge această distanță în 30 de minute, dacă considerăm viteza medie atinsă de acesta la probele din cadrul Jocurilor Olimpice din anul 2012.

    Având în vedere cât de ușor putem afecta în prezent planeta pe distanţe mult mai mari, apropierea noastră de aceste locuri „extreme” face ca şi cele mai adânci locuri de pe Pământ să nu mai fie curate și să fie vulnerabile.

×
×
  • Create New...