Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Makaveli

"Băiatul ăsta are un talent imens, va face carieră în Europa!" El poate fi salvarea lui Dinamo în 2013

Recommended Posts

Secundul lui Dorinel Munteanu, care s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor, a făcut, pentru ProSport, un rezumat al celor 42 de zile petrecute la Dinamo. Yüksel Yeşilova este convins că Marius Alexe va ajunge într-un mare campionat al Europei, explică de ce a refuzat să-i fie secund lui Guus Hiddink şi rememorează cea mai ciudată amintire pe care o are din perioada petrecută la Steaua.

 

bucurie-bi.jpg?width=610

 

Domnule Yeşilova, regretaţi că s-a terminat atât de repede experienţa de la Dinamo?

Da, pentru că aveam planuri mari pentru 2013. Ne doream foarte mult să construim o echipă foarte competitivă, dar până la urmă nu am avut de ales şi a trebuit să plecăm...

 

Cât de grave sunt problemele de la Dinamo?

Ştii, nu aş prea vrea să vorbesc despre asta... Mai bine ne concentrăm atenţia pe altceva. Uite, spre exemplu, pot spune despre jucătorii lui Dinamo că sunt nişte băieţi extraordinari, care şi-au dat mereu viaţa pe teren, în ciuda problemelor pe care le-au avut în ultimul timp. Am găsit în "Ştefan cel Mare" un grup excepţional şi îmi pare rău că nu mai putem lucra împreună. (oftează)

 

I-aţi cunoscut bine pe băieţi, care sunt preferaţii dumneavoastră?

Toţi, toţi! Sunt profesionişti desăvârşiţi şi merită mult mai mult decât locul pe care îl ocupă în clasament (n.r. - şapte). Dar dacă este să dau şi un nume, acela este Marius Alexe. Băiatul ăsta are un talent imens şi, credeţi-mă, va face carieră în Europa.

 

Dacă ar fi să faceţi o comparaţie între perioada petrecută la Steaua şi cea de la Dinamo, care ar fi pe primul loc?

De la Dinamo, clar! La Steaua este singura perioadă a carierei mele pe care o regret. Acum să nu se înţeleagă că am ceva cu clubul în sine! Nu, e o echipă mare şi îi doresc mult succes în Liga Europa. Doar că atunci au fost nişte momente mai delicate pentru mine…

 

Apreciat de Guus Hiddink

Aţi lucrat la multe echipe din România…

(Întrerupe) Exact! Vezi? La asta mă refer! Eu am fost deschis oricărei colaborări şi am dat totul la fiecare club, inclusiv la Steaua, de asta n-aş putea vorbi niciodată de rău o echipă unde am lucrat. Mi-am trecut în CV nouă echipe din România, iar la Sportul Studenţesc am fost şi antrenor principal o perioadă. Sunt cam zece ani de când am venit prima dată în România şi cred că sunt singurul tehnician străin care a rezistat atât timp la voi în ţară.

 

În Turcia aţi fost mai mult timp antrenor principal. De ce nu aţi continuat acolo?

Mie îmi place să experimentez, iar momentan nu mi-aş dori aşa mult să mă reîntorc în Turcia. În 2010, pe când eram principal la Mersin, Guus Hiddink a preluat naţionala Turciei şi m-a contactat pentru un post de secund. Am fost foarte încântat, dar i-am spus: <<Mă onorează oferta, dar trebuie să refuz. Nu pot renunţa la postul pe care îl am la Mersin>>.

 

Fantoma de la Steaua

Pe Facebook-ul dumneavoastră a apărut o postare…

(Întrerupe din nou) Stop! Da, ştiu şi nu mi se pare normal ca ceea ce fac eu în privat să apară în presă! Este vorba de familia mea, de intimitatea mea… Pusesem acolo ceva de genul: <<La revedere România!>>, dar acum vreau să completez şi să spun: <<Mulţumesc România! Vă mulţumesc tuturor românilor pentru clipele minunate petrecute aici! Vă mulţumesc din adâncul inimii!>>

 

Aţi petrecut mulţi ani la noi în ţară, ce momente v-au marcat cel mai mult?

Succesele profesionale rămân mereu întipărite în minte şi suflet, iar problemele nu vreau să mi le amintesc. Totuşi, ţin minte o întâmplare foarte interesantă, de pe vremea în care lucram la Steaua. În toate pozele echipei, din complexul Ghencea, exista un personaj misterios, îmbrăcat la costum, dar cu capul decupat! Ca o fantomă! (râde cu poftă)

 

Păi şi? Cine era personajul?

(Brusc, redevine sobru) Dacă aş şti, ţi-aş spune! Am stat însă prea puţin timp la Steaua pentru a afla, iar după ce am plecat nu m-a mai interesat. Oricum, e un lucru pe care nu l-am mai văzut nicăieri şi din cauza asta nu-l voi uita niciodată.

 

Sursa: ProSport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...