Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

LaurR

Fotbalul, meserie periculoasă! Steliştii stau cu sufletul la gură!

Recommended Posts

Raul Rusescu a primit un picior în cap de la colegul Chipciu în meciul cu CSMS Iaşi (3-1) şi s-a ales cu arcada spartă. El e cazul fericit! Cristi Chivu şi Petr Cech, în trecut, au avut accidentări mult mai grave, însă nu s-a lăsat niciunul.
 

Prezenţa lui Rusescu în derby-ul cu Rapid de duminică depinde de cum se va recupera zona lovită.

În minutul 44 al meciului Steaua – CSMS Iaşi (3-1) am fi putut asista la o dramă. În goana după egalare, elevii lui Reghecampf s-au năpustit asupra porţii lui Irimia, pentru a intra cu cel puţin o remiză la cabine. La o centrare în faţa porţii a lui Adi Popa, Chipciu a insistat să trimită mingea în poartă. Numai că, în insistenţa lui, numărul 7 al Stelei nici măcar nu a observat că şi-a lovit cu gheata în cap un coleg. Pe Rusescu. Cel care, câteva secunde mai târziu, abia mişca, plin de sânge, pe gazon.

Şocul a fost mare şi pentru cei de la televizor, şi pentru el. Căci doar la sfatul medicului n-a mai fost lăsat să continue partida. Bliţurile aparatelor foto surprinseseră deja instantaneele cu tricoul şi faţa stelistului pline de sânge. Ieri, managerul Stelei a postat pe o reţea de socializare o altă fotografie şocantă: una cu capul lui Rusescu la puţin timp după ce fusese cusut pe masa de la spital (foto mic).

Ce riscă un fotbalist

Evident, a deveni fotbalist în ziua de azi e o un ţel pentru oricare puşti care bate mingea în curtea şcolii. Imaginile cu Rusescu la spital mai opresc din elanul părinţilor ce îşi văd deja puştii în lumina reflectoarelor. Sau, dacă acestea nu sunt de ajuns, atunci poate vi le amintiţi pe cele cu tăietura lui Cristi Chivu de pe craniu . Se întâmpla acum trei ani. Ori Petr Cech (foto), portarul care parcă joacă dintotdeauna cu masca pe cap, tot după o lovitură primită pe terenul de joc. Chivu câştiga la vremea accidentului în jur de 5,5 milioane de euro pe sezon la Inter. Cech avea şi el un salariul anual de circa 4 milioane la Chelsea. Rusescu...

Rusescu câştigă maximum 120.000 de euro la Steaua, plus bonusuri, prime etc. Banii nu sunt totul, dar pot explica destule în cazul de faţă. Chestiuni precum îndârjirea cu care se joacă în prezent ori lipsa fair-play-ului în ideea că tu trebuie să câştigi mereu, să fii primul la minge mereu... Graniţa dintre „fotbalul e un joc de bărbaţi” la „fotbalul a devenit o meserie periculoasă” e depăşită destul de des în ultimii ani.

Rusescu, în derby? Numai dacă nu apar complicaţii

În acest moment, Steaua are doi incerţi pentru meciul cu Rapid, din Giuleşti, de duminică seară. Rusescu e unul dintre ei, iar Pârvulescu, cel de-al doilea. Mijlocaşul venit de la Gaz Metan a suferit o contuzie pulmonară după un duel cu Tătăruşanu şi încă se află sub observaţie medicală. În cazul vârfului de 24 de ani, lucrurile par a fi ceva mai simple. „Ruse” va afla dacă poate evolua în Giuleşti abia peste două-trei zile, în funcţie de cum va decurge recuperarea zonei cusute.

„Dacă nu se va infecta zona, atunci cred că poate juca, chiar dacă va avea o jenă în a lovi mingea cu capul. Nu se pune problema să poarte o mască”, s-a confesat Reghecampf unor apropiaţi. Cel mai probabil, dacă totul va decurge bine, atunci Rusescu se va regăsi cel mult pe banca de rezerve.

Pârvulescu va fi externat astăzi

O ciocnire violentă cu Tătăruşanu, în careu, l-a trimis pe Paul Pârvulescu (foto) direct la spital. Fundaşul stânga a fost supus unei serii de analize şi investigaţii medicale pentru a se stabili dacă plămânul a fost sau nu perforat. Concluzia: contuzie pulmonară, iar în cursul zilei de azi va fi externat! "A fost supus mai multor analize de când a ajuns la spital. Nu se pune problema unui plămân perforat, au fost doar câteva firişoare de sânge. Acum se simte bine şi mai stă o zi în spital, pentru a fi monitorizat de doctori, să fim siguri că totul este ok", a spus tatăl fotbalistului, Eugen Pîrvulescu. Mâine, apărătorul stânga va merge din nou la spital, însă pentru ai fi alături soţiei, care urmează să nască o fetiţă.

 

sursa: prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum fara parvulescu in derby nu este o problema, ca titular pe postu ala este latovlevici, dar daca nu ar putea juca nici rusescu, ar fi o problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...