Jump to content
Sign in to follow this  
Rakku

Seriale noi ale momentului

Recommended Posts

True Detective, Black Sails, Believe, printre cele mai apreciate

În vreme ce Game of Thrones, The Walking Dead, House of Cards și alte seriale de succes revin și domină piața show-urilor cu priză la public și critică, noi producții lansate anul acesta și-au făcut loc printre ,,titani” și au atras, prin intrigă, realizare și prestația actorilor, o mulțime de comentarii pozitive. Iată 10 dintre ele, gata să aducă misterul și suspansul odată cu minivacanța de Paște!

 

1. RAKE

852404l-slideshow_2_large.png

E suficient să vezi intrigantul poster al serialului, de pe care îți zâmbește tragi-comic protagonistul, Greg Kinnear, cu ochiul vânăt acoperit de o bucată de carne… Ce este cu acest personaj? Genialul dar autodistructivul, dependentul de jocuri de noroc avocat Keegan Deane, pe care Kinnear îl interpretează, își desfășoară activitatea într-o lume anarhică, aparent fără speranță: cea a criminalilor de tot soiul. Salvându-i pe ei, pare însă că încearcă să se salveaze pe sine… Asemenea altor personaje de acest gen din seriale anterioare, Deane captivează prin modul în care reușește să mențină balanța între a fi un ticălos total și un deziluzionat adorabil.

 

2.Intelligence

960176l-slideshow_2_large.jpg

Josh Holloway, binecunoscut fanilor Lost, revine pe micul ecran în acest SF de acțiune în rolul unui agent guvernamental extrem de capabil, transformat în supercomputer,  grație unei anomalii genetice ce a permis implantarea unui microcip în creierul său. Abilitatea sa deosebită îi permite acces la toate informațiile posibile – internetul, sateliții, toată rețeaua informatică globală este la dispoziția sa. Totul pentru a lupta împotriva ,,tipilor răi”, desigur. Suspansul, aventura și luptele garnisesc fiecare episod, iar Holloway, dur, eficient, dar încă uman, sensibil, arată grozav în fiecare scenă, alături de cea desemnată să îl ajute în misiuni și să îl protejeze (Meghan Ory).

 

3.Turn

545357l-slideshow_2_large.jpg

Aventurile cu spioni trec în epoca colonială și se concentrează asupra unui fermier din New York, Abe Woodhul (Jamie Bell) și al său The Culper Ring, un grup secret a cărui misiune este aceea de a lupta împotriva britanicilor și de a întoarce zarurile în favoarea Americii si al luptei pentru independență.  Serialul a debutat pe AMC în 6 aprilie și a atras deja, în ciuda unor neconcordanțe istorice, multe cronici pozitive. Serialul AMC promite să spună ,,povestea neștiută a primului grup de spioni din America” și o face ajutat de o scenografia, muzica și imaginea excelente.

 

4.The Spoils of Babylon

419839l-slideshow_2_large.jpg

 

Adam McKay (Funny or Die) și Will Ferrell au tonul acestei parodii a show-urilor ce au dominat prime-time-ul anilor ’80. Miniseria spune povestea familiei Morehouse, rdicată din zdrențele Texasului la la bogățiile Wall-Street-ului. Distribuția este una de excepție: Ferrell, Tim Robbins, Kristen Wiig, Tobey Maguire, Jessica Alba, Val Kilmer și Haley Joel Osment.

 

5. Helix

458942l-slideshow_2_large.jpg

 

Specialistul Centrului de Control al Bolilor, Dr. Alan Farragut (Billy Campbell) pornește spre Arctica, însoțit de un grup de oameni de știință special aleși pentru misiune: investigarea ultra dotatei și modernei stații de cercetări, unde s-a semnalat apariția unui virus mortal și contagios. Pe măsură ce înaintează cu cercetările, echipa lui Farragut își dă seama că excursia lor la Polul Nord nu e un simplu concediu plătit…  în mâinile lor stă acum prevenirea anihilării totale a rasei umane! Pare că scenaristul Ronald D. Moore (responsabil și de Battlestar Gallactica) a luat povestea din World War Z, a ajustat-o și a băgat-o într-un ,,container”.

 

6.Silicon Valley

858960l-slideshow_2_large.jpg

 

Cum Mike Judge (Beavis And Butthead) este creatorul acestui serial de comedie despre cultura corporate, ne putem aștepta la un umor pe măsură, mai ales după ce Judge a declarat că finalul primului sezon va conține ,,ceea ce s-ar putea numi cea mai complexă  glumă spusă vreodată legată de organul reproducător masculin”.

Serialul este inspirat parțial din experiența de inginer a lui Judge în Silicon Valley spre sfârșitul anului 1980 și are în centru un grup de programatori ce se luptă să vină cu o idee care să-i umple de bani. 

 

7.Resurrection

924402l-slideshow_2_large.jpg

 

Rudele  locuitorilor unui mic  oraș din Missouri revin la viață după ani buni de la înmormântarea lor, stârnind panică și confuzie. În centrul acestei drame pline de mister se află un băiat pe nume Jacob, care apare la ușa părinților său la 30 de ani de la moartea sa. Părinții băiatului sunt șocați și nu știu ce să creadă, la fel și șeriful orașului, a cărui soție s-a înecat încercând să îi salveze viața lui Jacob.

Cu o premisă asemănătoare lui The Returned, serialul ce a debutat în luna martie pe ABC este aproape la fel de captivant, cu imagini frumoase ce însoțesc întrebări existențiale profunde legate, printre altele, de iubire și legătura dintre membrii familiei și perpetuarea acestor legături și dincolo, într-un alt plan al existenței…

 

8.Believe

583308l-slideshow_2_large.jpg

 

Cu Alfonso Cuaron în echipa creatorilor serialului și J.J. Abrams drept producător executiv, drama fantasy Belive lansată de NBC merită toată atenția. Povestea o are în centru pe Bo Adams, o tânără fată cu abilități supranaturale ce amintesc de Carrie, pe care o obscură și malefică organizație o vânează fără încetare și fără a precupeți vreun efort… Legăturile dintre personaje, dezvăluite gradual, misterul din jurul protagonistei alături încercarea sa de a rămâne un adolescent obișnuit, (dar cu veleități de Mesia) și suspansul permanent te fac să vezi negreșit următorul și următorul episod.

 

9.Black Sails

902884l-slideshow_2_large.jpg

 

Cu un scenariu îndrăzneț și bine închegat, un generic de nota 10 și o sumă de personaje captivante, puternice, acest prequel al aventurilor din Insula comorilor a lui Robert Lewis Stevenson este, alături de True Detective ,revelația de pe micul ecran a anului.

Toby Stephens te va cuceri în rolul curajosului Căpitan Flint, un nemilos și ambițios pirat, ce a pândit  apele Caraibelor în anii 1700. Fost membru al Marinei Regale, forțat să se alăture unei vieți a haosului și fărădelegii, Flint are o agendă ambițioasă și este gata să facă orice pentru a o aduce la îndeplinire. Scenariul forțează personajele să ia decizii dificile și nu cruță spectatorii de momente dure. Este remarcabilă atenția pentru detalii – atât în construcția navelor, cât și în ceea privește costumele – a realizatorilor. Printre producătorii executivi se află și Michael Bay.

 

10. True Detective

140193l-slideshow_2_large.jpg

 

După o serie de roluri remarcabile în producțiile cinematografice ale ultimilor ani, Matthew McConaughey dovedește că talentul starurilor hollywoodiene poate fi pus în valoare la fel de bine și de micul ecran. Woody Harrelson i se alătură într-o obsedantă și interminabilă cursă pentru aflarea unui criminal în serie. Elogioasele comentarii legate de interpretările celor doi actori (o echipă de detectivi) sunt un indiciu clar al unor viitoare și binemeritate premii Emmy. După statueta primită anul acesta pentru rolul principal din Dallas Buyers Club, McConaughey ar putea fi primul câștigător de Oscar recompensat în același an cu un Emmy.

 

 

SURSA: eGaming.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Black  Sails mi-se pare destul de bun,recomand tuturor.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ma uit la True Detective il recomand la toti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turn aka Assassin`s Creed chiar merita. E facut de cei de la AMC, care au facut Breaking Bad si The Walking Dead, alte doua seriale dementiale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma uit la Resurrection si e super interesant.Te tine in priza de la un episod la altul.Ideea pare cat de cat originala,insa in fiecare episod se schimba cate ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turn aka Assassin`s Creed chiar merita. E facut de cei de la AMC, care au facut Breaking Bad si The Walking Dead, alte doua seriale dementiale.

Și Black Sails aduce a Assassins Creed.Eu îl urmăresc și pot spune că  seamănă cu AC : Black Flag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...