Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Premiile RAPscar Romania 2014

Recommended Posts

HipHopNews.RO inaugurează o “gală virtuală” intitulată “Premiile RAPscar România 2014“, aceasta reprezentând acordarea respectului și menționarea unor merite pentru cei mai buni MC, DJ, producători etc și cele mai bune proiecte, evenimente din Hip Hop-ul românesc în viziunea site-ului nostru. Alegerile au fost făcute în funcție de feedback-ul cititorilor la momentul lansării produselor muzicale care urmează să fie aminitite și desemnate, celălalt criteriu fiind gusturile muzicale ale echipei noastre. Au fost selectate 20 de “Cele mai RAP” momente ale anului 2014!


 


1. Cea mai RAP piesa: ANTIFON - INIMA 


 



 


Apărută la începutul anului 2014, “Inima” lui Antifon parcă era predestinată să primească acest premiu! De la primul play am zis: “Băăăă.. piesa anului!”. Nu aveam cum să o uit din moment ce s-a împlinit aproape un an de când este ascultată (cel puțin de mine) lunar. Tare, tare, tare! De 3 ori tare, atât instrumentalul lui FLG, cât și piesa/videoclipul MC-ului nostru român stabilit în Anglia. De ascultat, dacă nu ai făcut-o până acum!


 


 


2. Cel mai RAP videoclip: VLAD DOBRESCU feat. DOC, DELIRIC – GLOBUL DE CRISTAL



 


Greu de spus dacă cel mai bun, dar printre cele mai bune clipuri apărute vreodată în Hip Hop-ul românesc cu siguranță este! Dobrescu a lansat anul trecut primul lui album solo, “În Sfârșit“, iar în martie 2014 a apărut această bijuterie. Video-ul piesei “Globul De Cristal” a primit aprecieri din toate părțile, inclusiv de la artiști și ascultători din zona mainstream. Un clip și o piesă cu adevărat deosebită! Felicitări CTC-ului și celor de la ReeAnimation!


 


 


 


3. Cea mai RAP revenire: CEDRY2K


http://youtu.be/J5luey2Xz_Q?list=PLFlOtNcdAhLYHbPLtnbDI3U482lh99P9Y


 


A fost supriza cea mai mare pe care ascultătorii au avut-o în acest an, fără niciun fel de dubiu. În septembrie, Cedry2k a trântit pe YouTube un promo care a aruncat efectiv tot Rap-ul românesc în aer. Imediat după acesta, membrul Haarp Cord a făcut lansarea EP-ului “Sfinții Închisorilor” și a început un turneu prin țară alături de Stres, Sișu Tudor și Tecko Starr. Datorită acestui moment cu siguranță vom avea întotdeauna în memorie anul 2014!


 


 


4. Cel mai RAP MC: CARBON



 


Indiscutabil, Carbon a sunat cel mai bine și diferit anul ăsta! Majoritatea cititorilor noștri au spus asta, noi la fel, iar cele 2 materiale lansate la începutul și la sfârșitul lui 2014 au confirmat-o: “SUD BPM” și “AMINI“. Ambele EP-uri, dar bercenarul ne-a dovedit că întotdeauna calitatea face diferență, nu cantitatea. Mai interesant de atât este faptul că artistul se pregătea de retragere după ce a anunțat că “SUD BPM” va fi ultimul material la care lucrează. Merită cu desăvârșire acest premiu veteranul din Pirats Klan!


 


 


5. Cea mai RAP trupă: SUBCARPAȚI


http://youtu.be/4BZpA24_BaE?list=PLSDYNoQX7PXE43qa9be74KhnQ6OsNdJ0y


 


În ultimul timp, Subcarpați reprezintă mai mult un crew decât o simplă trupă. De la lansarea celui de-al treilea material, “Pielea De Găină“, formula echipei din concerte s-a schimbat, alături de Bean MC, Vali Umbră, Power Pe Vinil și VJ Andri mergând și AFO sau Mădălina Pavăl. Albumul a fost extrem de apreciat, brățările la evenimentele de prin țară s-au vândut ca pâinea caldă, așadar Subcarpați reprezentând trupa cea mai RAP din anul care este pe cale să se încheie.


 


 


6. Cel mai RAP material: CARBON & PHANE – AMINI


http://youtu.be/ty2T4nEyPAI?list=PLoTr3Q94Ah2P_v4q_qCq_kOlfHwpR8Cmm


 


Ep-ul semnat Carbon & Phane s-a lăsat așteptat o perioadă bună de timp, dar fără nicio îndoială așteptarea a meritat pe deplin. Foarte mulți oameni au afirmat faptul că acest material este cel mai bun comparativ cu toate ale lui Carbon de până acum, însă nu trebuie uitată nici calitatea celorlalte, cum ar fi “Reacții Adverse” și “Catharsis”. Beat-urile lui Phane și ce “scuipă” Carbon pe ele “se pupă” într-un mare fel, probabil datorită feeling-ului de muzică pentru suflet mai mult decât evident transmis de aceștia. “AMINI” a primit aprecieri și laude nenumarăte, iar “premiul” oferit de noi tot către ei se îndreaptă.


Audiție plăcută!


 


 


7. Cel mai RAP beatmaker: PHANE


http://youtu.be/AvSRwdPYNlo


 


Phane este un beatmaker tânăr și foarte activ în muzică, ultimele lui realizări fiind EP-ul cuCarbon – AMINI – și EP-ul solo din toamnă, “The Rise”. Sound bun, fresh și pe filmul multor cititori ai site-ului nostru din cele observate pe parcursul lui 2014. Cireașa de pe tort a fost colaborarea cu artista din State, Dynasty, aceștia reușind să facă o piesă împreună în vremurile în care foarte puțini oameni din Hip Hop-ul românesc mai colaborează cu artiști din alte tări, mai ales cele recunoscute în lume pentru muzica făcută la un nivel înalt. Să sperăm că Phane va fi la fel sau mai șmecher în anul ce urmează!


 


 


8. Cel mai RAP DJ: DJ MUH’FUCKA



 


Chiar dacă nu a avut multe piese sau colaborări în 2014, DJ Muh’Fucka trebuie mai mult decât apreciat pentru implicarea lui în evenimentele din Arad, acesta aducând nenumărați artiști tari de la noi. S-a făcut cunoscut prin organizări, iar pasiunea pentru DJ-ială a pus-o în aplicare la concerte, acolo unde punea muzică în deschidere, la after-party și uneori chiar și în main event. Tare, nu?! Are și o piesă cu Chimie, cu Zeze Arkane, iar pentru anul viitor cu siguranță pregătește alte chestii pe care nu orice tânăr de 18 ani le poate face. Pe sfârșitul acestui ani,Raul a mers alături de Chimie prin țară pentru a arăta că există “Meditație prin Hip Hop“.


 


 


9. Cel mai RAP mixtape: OKAPISOUND – OKAPI TATI


http://youtu.be/OuhFUfagFU8?list=PLysfVbymXGIAzK4sGHzd1xzYyh4vmIssY


 


Crew-ul Okapi Sound nu a stat pe loc nici în 2014, băieții fiind cu adevărat puși pe treabă. Anul trecut a fost cooptat și Nane, iar în formula finală aceștia au lansat pe 29 septembie un mixtape intitulat “Okapi Tati“. Era evident că nu are cum să sune rău, din moment ce condițiile sunt poate cele mai bune și cei implicați au experientă în Rap, iar lumea deja știe foarte bine ce înseamnă Okapi Sound. În concluzie, acest mixtape este un material extrem de diversificat și per ansamblu realizat ca la carte.


 


 


10. Cea mai RAP reacție: DOC – PRAF (DISS OMBLADON)



 


Cu siguranță conflictul dintre DOC și Ombladon din această vară a fost cel mai vehiculat moment al acestui an, însă nu trebuie să mințim și să spunem că nu ne-a plăcut. Dimpotrivă, apreciem că încă mai exista “diss-uri” între MC atâta timp cât totul se rezumă la muzică. Au fost dume mai mult sau mai puțin subtile de ambele părți, dar DOC în continuare are 1-0. Totuși, chiar dacă va mai da sau nu Ombladon un răspuns vreodată, haideți să savurăm din nou momentul dintre cei doi, freestyle-ul lui Ombladon din concertul de la mare putând fi vizionat Live Session-ul lui pentru HipHopNews.RO.


 


 


11.Cea mai RAP sesiune de ODD: PIETONU’ – LIVE @ THEJAM



 


Numărându-se printre cei mai buni la Off The Dome din România, Pietonu’ merita un premiu la “Premiile RAPscar 2014″. Pe lângă cel mai bun ODD, putem menționa și ascensiunea foarte mare din ultimul timp, ultimii 2 ani consemnând o evoluție foarte mare pentru membrul DevaStationCrew. Această sesiune de ODD a fost filmată la TheJam și prezintă aproximativ 4 minute de rime pe loc marca Pietonu’. După acest live din Deva, Pietonu’ a fost invitat în august la Unic Studio și la scurt timp a apărut Live Session-ul lui pentru HipHopNews.RO.


 


12. Cea mai RAP copertă de album: PHUNK B – NOPTEMBRIE 13


a1258025111_10.jpg


 


Pe lângă faptul că sună bine și diferit față de multe alte materiale, “Noptembrie 13” al lui Phunk B are o copertă considerată de HipHopNews.RO cea mai RAP pe anul acesta. Chiar dacă ideea este una mai sumbră și nu este neapărat o copertă complexă, rezultatul final ne-a plăcut foarte mult și s-a potrivit cu cele spuse de Phunk pe album.


 


 


13. Cea mai RAP colaborare: OMU GNOM feat. FAUST, TRAIAN, JAGER, DJ GRE WU – RAP-UL E PE MÂINI BUNE



 


Este evident că au apărut și colaborări cu nume mult mai răsunatoare în acest an, însă am ales “Rap-ul E Pe Mâini Bune” deoarece promovarea tinerilor MC este foarte benefică și apreciată de către noi. Omu Gnom a făcut asta alături de Faust, Traian, Jager și Gre Wu, iar în viitorul apropiat va apărea partea a 2-a a piesei cu alți MC. Piesa sună cum trebuie, inițiativa e excelentă, iar premiul merge către ea!


 


 


14. Cel mai RAP eveniment: STREET HEROES – SUMMER SWAG (CONCERT GHOSTFACEKILLAH @ WU-TANG CLAN)



 


În România a avut loc un eveniment cu adevărat de neuitat! Unul dintre cei mai importanți oameni din Hip Hop, GhostFaceKillah, a fost adus de Street Heroes la București în luna august a acestui an. Mai sus poate fi vizionat un moment remarcabil petrecut atunci, adică interpretarea piesei “Protect Ya Neck” de către VD și GhostFace. Nu foarte mulți MC români ajung în această postură, deci respecte pentru Vlad Dobrescu!


 


 


15. Cel mai RAP good vibe: RAKU – ZORILE



 


Premiul pentru cel mai RAP good vibe se îndreaptă către piesa lui raku, “Zorile“. Fostul membru al trupei Zale a lansat în 2014 al “7“-lea album solo din carieră și aceasta a fost primul single care a beneficiat de videoclip. Extrem de fresh totul, de la sound până la montajul clipului. Admiră zorile și bagă în căști asta pentru o stare mai bună!


 


 


16. Cel mai RAP Young MC: VLAD FLUERARU


http://youtu.be/DtYLBSBSTXM


 


Tânărul MC din Târgu Mureș este urmărit de către noi de o bună perioadă de timp, o importantă rampă de lansare pentru el fiind reprezentată de concursul organizat de Deliric în 2013. De atunci, HipHopNews.RO nu a ezitat să-l promoveze! Vlad Flueraru a fost destul de activ pe parcursul acestui an, cele 2 materiale solo pe care le-a lansat convingându-ne că merită titlul de “Cel mai RAP Young MC” pe ’14. Îi urăm baftă în continuare!


 


 


17. Cel mai RAP instrumental: KAZI PLOAE – VISE TRISTE (prod. DJ AL*BU)



 


Pentru un material precum cel pe care Kazimir l-a lansat în octombrie, cu siguranță ai nevoie de beat-uri ca acesta realizat de DJ Al*Bu. Al*Bu ne-a lovit cu instrumentale de excepție în ultimii 3 ani, iar asta se pare că a contat și pentru Kazi Ploae, el colaborând cu producătorul pe majoritatea pieselor de pe “Vise Triste“. Listen and feel it!


 


 


18. Cel mai RAP mesaj pe o piesă/videoclip: OMU GNOM – LIMPEDE


http://youtu.be/C4lGP4UB9KI


 


Dacă era lansată în anul 2014, cu siguranță această bucată era desemnată și “Cea mai RAP piesă“, dar ea se regăsește pe materialul lui Gnom din 2013. Printre singurele piese/videoclipuri cu un mesaj bine definit și în conformitate cu vremurile pe care le trăim în secolul 21. Nu are rost să faci și tu parte din turmă ca vitele, fă ceva în legătură cu tine și gândește “Limpede“!


 


 


19. Cel mai RAP concert: LANSARE CEDRY2K – SFINȚII ÎNCHISORILOR @ SILVER CHURCH


http://youtu.be/CNofvdxlc0E


 


Singurul dublu concert din România a fost susținut de Cedry2k la revenirea lui în muzică. Silver-ul nu a fost niciodată atât de full, dar chiar și cu două show-uri în aceeași seară, au existat oameni care să nu poată vedea concertul. Ne bucurăm să constatăm faptul că un concert susținut de un rapper român prezintă un asemenea interes, având în vedere că până acum câțiva ani, la concertele din zona Underground bătea de multe ori vântul. Tineți-o tot așa!


 


 


20. Cel mai RAP proiect pe 2015: CYPHER HIPHOPNEWS.RO


download.jpg


 


Pregătim cel mai tare CYPHER din istoria Hip Hop-ului românesc! 9 MC dintre MC-ii tăi preferați își vor face apariția în proiectul pe care trebuie să-l aștepți cu sufletul la gură în 2015, îți garantăm!


 


Sursa: HipHopNews.ro


Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...