Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

FlaSh

Boardwalk Empire (Imperiul din Atlantic City)

Recommended Posts

-Poster: boardwalk-empire-403871l.jpg


-Regia/Autori:
Timothy Van Patten, Allen Coulter, Terence Winter

-Roluri/Actori: Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Stephen Graham

-Gen: Crima, Drama

-Data lansarii: 19 Septembrie 2010

-ScurtaPrezentare: Bun venit în America anilor '20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare, chiar şi Campionatul Mondial de Fotbal American. Era o vreme a schimbărilor: femeile au căpătat drept de vot, radioul a început să transmită, iar tinerii conduceau lumea. Pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City, o staţiune spectaculoasă cunoscută drept "Locul de joacă al Lumii", un loc în care regulile nu se aplicau. Celebra sa esplanadă era mărginită de hoteluri imense, cluburi de noapte şi localuri destinate unor distracţii ce rivalizau cu cele de pe Broadway. Cu doar câţiva dolari, un om putea evada şi trăi ca un rege - legal sau ilegal.

Stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului era trezorierul oraşului, Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi), deopotrivă politician corupt şi gangster (şi deopotrivă confortabil în ambele roluri). Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul constituia un important punct de activitate pentru traficanţii de rom iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta. Împreună cu fratele său Elias (Shea Whigham), şeriful oraşului, o echipă de mafioţi şi alţi răufăcători locali, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind omul la care mergeai dacă aveai nevoie de alcool. Era un gangster liberal şi făcea afaceri cu toată lumea, de la Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) şi "Big Jim" Colosimo (Frank Crudele), la "Lucky" Luciano (Vincent Piazza) şi Al Capone (Stephen Graham).

La începutul serialului Imperiul din Atlantic City/Boardwalk  Empire, Jimmy Darmody (Michael Pitt), fostul protejat şi şofer al lui Nucky, revine acasă din război, dornic să-şi facă un nume şi să-şi reia locul ce i se cuvine în organizaţia lui Nucky. Dar când Jimmy simte că lucrurile nu se mişcă suficient de repede, ia situaţia în propriile mâini şi întră într-o alianţă mortală cu asociaţii lui Nucky, fapt ce-i pune pe agenţii federali conduşi de Nelson Van Alden (Michael Shannon), pe urmele mentorului său. De parcă situaţia nu era destul de complicată, Nucky începe o relaţie cu Margaret Schroeder (Kelly Macdonald), o femeie abuzată de soţ, pe care încearcă s-o ajute.

În serial mai joacă Michael Kenneth Williams în rolul Chalky White, liderul comunităţii afro-americane din oraş; Dabney Coleman în rolul comodorului Louis Kaestner, mentorul lui Nucky; Paz de la Huerta în rolul iubitei lui Nucky, Lucy; Aleksa Palladino în rolul Angelei, iubita boemă a lui Jimmy Darmody şi mamă a băieţelului lor de 3 ani; Paul Sparks în rolul lui Mickey Doyle; Anthony Laciura în rolul lui Eddie Kessler şi Gretchen Mol în rolul lui Gillian, o dansatoare locală cu care Nucky împarte un trecut complicat.

Inspirat parţial de cartea de non-ficţiune "Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City" de Nelson Johnson, Boardwalk Empire se concentrează pe cercul restrâns al unui personaj ilicit ce face legea în politică şi decide rezultatele luptelor dure pentru putere, în timp ce e vânat de agenţii federali şi e măcinat de pasiunea sa pentru femei, putere şi profit.


-Sursa: Cinemagia.ro

-Trailer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...