Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Rakku

Muntele magic, Lumea e a mea şi Box primesc premii la Karlovy Vary

Recommended Posts

156541l-640x400-b-cff43ba8.jpg

 

Filmele româneşti au fost prezente în palmaresul celei de-a 50-a ediţii a festivalului

 

Muntele magic, animaţia Ancăi Damian, Box, al doilea film al lui Florin Şerban, şi Lumea e a meafilmul de debut al lui Nicolae Constantin Tănase, s-au aflat printre premianţii celei mai recente ediţii a festivalului de la Karlovy Vary, ajuns la a 50-a ediţie. Palmaresul a fost anunţat sâmbătă seara.

Muntele magic, povestea animată a artistului polonez Adam Jacek Winkler care ajunge să lupte împotriva invaziei sovietice din Afganistan în anii '80, a primit Menţiunea specială a ediţiei, la egalitate cu producţia Antonia. Ambele premii fac parte din cele doar şapte acordate anual de festivalul de la Karlovy Vary.

Lumea e a mea, concurent în competiţia East of the West, a primit tot o Menţiune specială, fiind considerat al doilea cel mai bun film din selecţie după marele câştigător The Wednesday Child. Lumea e a mea o are în centrul atenţiei pe Larisa (debutanta Ana Maria Guran), o adolescentă dintr-un orăşel de pe litoral care face tot posibilul să-şi atingă visurile.

 

Box a primit premiul FIPRESCI acordat unui film din competiţie. Filmul lui Florin Şerban ni-i arată pe Cristina (Hilda Péter), o actriţă căsătorită şi cu un copil, şi pe Rafael, un boxeur de 19 ani, pe care viaţa îi apropie pe neaşteptate.

Marele premiu al festivalului, Globul de Cristal, a ajuns la producţia americană Bob and the Trees. Those Who Fall Have Wings a primit Premiul special al juriului, iar regizorul Visar Morina a fost premiat pentru Babai. Alena Mihulova a primit trofeul pentru Cea mai bună actriţă, pentru filmul Home Care, iar Kryštof Hádek trofeul pentru Cel mai bun actor, pentru The Snake Brothers.

Cele trei filme româneşti premiate la Karlovy Vary se vor lansa în ţară în cursul toamnei.

 

Sursa: cinemagia.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...