Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Anul 2015, anul agenților secreți

Recommended Posts

Din 6 noiembrie, Daniel Craig se va confrunta cu malefica organizație Specte, iar din 27 noiembrie 2015, Tom Hanks va risca totul într-o călătorie în care este trimis de CIA


 


235503l-640x400-b-3fb7abe1.jpg


 


American Ultra: Agent descoperit intră în cinematografele noastre pe 25 septembrie, fapt care ne-a determminat să aruncăm o privire în urmă, lafilmele lansate de la începutul anului, dar și una în viitor,  la producțiile care vor mai avea premiera până în decembrie și să constatăm că agenții secreți/spionii au avut un loc fruntaș printre „ocupațiile” personajelor din fillmele lui 2015.


 


La începutul anului 2015, Kingsman: Serviciul secret răsturna tiparele filmelor de spionaj, redând povestea unui spion gentleman care ia un copil din clasa muncitoare sub aripa sa și îl antrenează în arta spionajului. Spionul gentleman este un trop clasic al cinematografiei britanice, de la viziunea autentică prezentată de romanele lui John le Carre  – agentul singuratic – la filmele cu James Bond ale anilor 1960, fantezii pline de tehnologie, încărcate de testosteron. Colin Firth, care a interpretat rolul creat de le Carre, Bill Heydon, în Tinker, Tailor, Soldier, Spy, este în film elegant – cu buton, costum, gadget-uri încorporate în umbrelă.  „Avem un pic de Harry Palmer [eroul spion al lui Len Deighton], un pic de Bond, un pic de le Carre, și toate pentru divertisment”, spunea Firth la data premierei.


 


În iunie se lansa Spioana, „un James Bond feminin”, cu au etichetat-o criticii. Să o vedem pe Melissa McCarthy luptându-se cu o femeie-asasin pe fundalul unei bucătării, folosind farfurii şi tigăi, a fost o imagine memorabilă. Altfel, urmăriri de maşini, arme, deghizările, salturi (neplauzibile) din elicopter, toate parodiind filmele cu James Bond. „E de parcă scenaristul/regizorul Paul Feig ar fi studiat o listă semnată de Ian Fleming în care ar scrie tot ceea ce NU trebuie făcut într-un film cu spioni”, scria amuzat- la data premierei - un cronicar american.


 


Tom Cruise joacă într-unul dintre cele mai bune serii de filme cu spioni adaptate după un serial TV.  Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă rulează în continuare în cinematografele din toată țara. Personajul principal, Ethan Hunt, ştie tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin plauzibile, printre care tehnici de a-și schimba înfățișarea, de a-și ține respirația sub apă mai mult decât orice recordman al domeniului, dar și să se mențină în echilibru pe aripa unui avion în zbor etc. Misiuni imposibile, într-adevăr. Salutăm prezența frumoasei suedeze Rebecca Ferguson în rolul unei agente secrete pe măsura lui Hunt.


 


Agentul de la U.N.C.L.E poate fi „urmărit” pe marile ecrane de la noi chiar în aceste momente. Acţiunea are loc în anii '60, în plin Război Rece, iar povestea se învârte în jurul lui Napoleon (Henry Cavill), agent CIA, şi Illya (Armie Hammer), agent KGB. „Mi-am dorit să extragem esenţialul din epoca de aur a filmelor de spionaj, eliminând fleacurile şi dând valoare proiectului printr-o perspectivă personală. Pare a fi o diversiune revizionistă a unui fenomen încărcat, aşa cum ne place nouă să privim lucrurile. Cred că am reuşit să vin cu o abordare unică asupra genului. Mi-a mai plăcut şi faptul că cei doi eroi se urăsc cu adevărat, din motive evidente”, declara regizorul la data premierei.


 

Mai mulți superagenți, o femeie fatală, o organizație malefică al cărei șef este eroul negativ vedem și în Hitman: Agent 47. Filmul rulează în cinematografele noastre. Cu maniere și gesturi robotice, personajul luiRupert Friend are ceva din carisma lui Terminator sau c Robocop. Dacă adăugăm armura bionică a eroului negativ, cu siguranță ne gândim la Terminator (minus apocalipsa și minus Sarah Connor).


 


Sicario, lansat săptămâna trecută, e înțesat cu agenți sub acoperire. În rolul unui dubios „consultant” (ghilimelele indică orice altă activitate a personajului) este Josh Brolin, iar Benicio Del Toro este un amestec de mafiot, om al legii și asasin. 


Cu peste 20 de filme la activ, James Bond a supravieţuit tuturor misiunilor din anii '60 şi până acum. Din 6 noiembrie,  Daniel Craig se va confrunta cu malefica organizație Specte, continuăm moștenirea lăsată de Sean Connery. Dr.No, debutul pe marele ecran al seriei cu James Bond, îl prezenta pe Sean Connery în rolul eroului, echipat de pe atunci cu tot felul de gadgeturi.


 


Din 27 noiembrie 2015, Tom Hanks va risca totul într-o călătorie în care este trimis de CIA. „Bridge of Spies” spune povestea lui James Donovan (Hanks), un avocat din Brooklyn, care se trezeşte aruncat în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu sarcina aproape imposibilă să negocieze eliberarea unui pilot american U-2 capturat. Scenariștii Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coen au transformat această experiență remarcabilă din viața lui Donovan într-o poveste inspirată din fapte reale, ce surprinde esența unui om care riscă în această călătorie.


 


Tot anul acesta era programat să se lanseze B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations, cu Matt Bomer, Melissa McCarthy, Bill Murray, Seth Rogen. B.O.L.C. (Biroul de Operațiuni din Lumea Cealaltă) este agenția supersecretă dedicată protejării oamenilor de fenomene paranormale malefice. Agenții BOLC au o arma secretă: sunt ei înșiși fantome!


 


Sursa: eGaming


Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...