Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Operațiunea ”U21” va continua: ”Multe cluburi din Liga 1 cred că se va renunţa, dar vă spun eu că nu”

Recommended Posts

4vONjsqg.jpg

 

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a declarat că nu intenționează să renunţe în viitorul apropiat la regula obligativităţii folosirii unui jucător sub 21 de ani la meciurile din Liga 1.

 

''Viitoarea reuniune a Comitetului Executiv a Federaţiei Române de Fotbal este programată pentru data de 5 decembrie, la ora 11:00 sau 12:00. Ne preocupă să dezvoltăm fotbalul din ţara noastră, începând de la vârstele mici, aşa este şi în construcţii. Mai întâi eşti preocupat de fundaţie, apoi, pe o bază solidă, se poate înălţa o clădire care să reziste. Tot pentru acest motiv, nu vom renunţa la actuala regulă care obligă echipele din Liga I să aibă un jucător U21. În acest, context, nu vom renunţa nici la regula prin care cluburile din România sunt fi obligate să reinvestească 10% din sumele încasate pe transferuri în centrele de copii şi juniori. În momentul de faţă, am observat că multe cluburi din Liga 1 cred că se va renunţa la necesitatea jucătorilor U21. Vă spun eu că nu vom renunţa'', a precizat Burleanu pentru agerpres.

 

Vorbind despre necesitatea dezvoltării fotbalului din ţara noastră, preşedintele FRF a menţionat că ''dorim, în primul rând, o generaţie de tineri mult mai sănătoasă, dincolo de gândul de a avea jucători tineri de echipă naţională. Ca federaţie, am realizat o cercetare în care am văzut că în România avem practic doar 0,5% din populaţie, care joacă fotbal, în contextul în care aceste indice este la nivelul continentului european de 2,7%. Aceasta este media europeană. Obiectivul nostru este ca, până în anul 2020, 1,5% din rândul românilor să joace fotbal. Astfel, încât în toate competiţiile noastre în care suntem angrenaţi, dorim ca până în anul 2020 să avem aproape 300.000 de jucători înregistraţi în fenomenul fotbalistic. Cifrele înregistrate acum doi ani de zile arătau că în România atunci în jur de 95.000 - 96.000 de jucători înregistraţi în fotbal''.

 

În meciurile etapei cu numărul 16 a Ligii 1 nu mai puţin de 42 de fotbalişti U21 au fost pe teren, un record în acest sezon. Dintre aceştia, 24 au fost titulari, iar 12 au bifat toate minutele. Recordul precedent era de 39 de jucători, în runda a 5-a, potrivit FRF.

 

FC Viitorul a fost egalată în această etapă de Pandurii Târgu Jiu, ambele formaţii au mizat în runda aceasta pe câte șase fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1994, crescuţi la nivel naţional. Următoarea formaţie în acest top este Dinamo, care a folosit 5 jucători U21 împotriva celor de la CFR Cluj.

 

În total 95 de fotbalişti sub 21 de ani au fost utilizaţi până acum în Liga I în acest sezon. Dintre aceştia, 33 de jucători U21 au debutat în acest sezon, cel mai tânăr dintre ei fiind Vladimir Screciu, 16 ani, de la CSU Craiova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...