Jump to content
Sign in to follow this  
KAHN

Azi se acordă Balonul de Aur! Cristiano Ronaldo este marele favorit

Recommended Posts

Luni, 12 decembrie, de la ora 19:30 va fi anunțat câștigătorul noului Balon de Aur, primul pe care publicația France Football îl acordă singură, după ruperea parteneriatului cu FIFA.

Cristiano-Ronaldo.jpg

Marele favorit să primească prestigiosul premiu este Cristiano Ronaldo, cel care a câștigat, în 2016, Liga Campionilor cu Real Madrid și Campionatul European cu Portugalia.

În cazul în care fostul jucător al lui Manchester United va fi desemnat învingător, acesta va fi cel de-al patrulea Balon de Aur pe care îl câștigă în carieră și al doilea pe care îl primește din partea France Football, după cel din 2008, din perioada în care juca pentru clubul de pe Old Trafford. Cristiano Ronaldo a primit premiul FIFA Ballon d'Or în 2013 și 2014 în ceremoniile organizate la Zurich, acolo unde își are sediul forul mondial.

De asemenea, Ronaldo are șansa să se apropie din nou de Lionel Messi, cel care are cinci Baloane de Aur în palmaresul său, unul acordat de France Football (2009) și patru acordate de publicația franceză împreună cu FIFA (2010-2012, 2015). De altfel, în ”era FIFA”, doar Messi și Ronaldo au pus mâna pe ”Balon”.

Principalul rival în cursa către Balonul de Aur 2016 al lui Ronaldo ar trebui să fie Antoine Griezmann, francezul care i-a fost adversar lusitanului atât în finala Champions League, câștigată de către Real în fața lui Atletico, cât și în finala Euro 2016, câștigată de către Portugalia în fața Franței.

Pe 24 octombrie, France Football a anunțat lista de 30 de jucători nominalizați la Balonul de Aur 2016.

Iata și lista celor 30 de nominalizați, în ordine alfabetică:

Sergio Aguero
Pierre-Emerick Aubameyang
Gareth Bale
Gianluigi Buffon
Cristiano Ronaldo
Kevin De Bruyne
Paulo Dybala
Diego Godin
Antoine Griezmann
Gonzalo Higuain
Zlatan Ibrahimovic
Andres Iniesta
Koke
Toni Kroos
Robert Lewandowski
Hugo Lloris
Riyad Mahrez
Lionel Messi
Luka Modric
Thomas Müller
Manuel Neuer
Neymar
Dimitri Payet
Pepe
Paul Pogba
Rui Patricio
Sergio Ramos
Luis Suarez
Jamie Vardy
Arturo Vidal

 

Câştigătorul Balonului de Aur se ştie deja în Franţa. A apărut ultimul număr al revistei France Football, cea care acordă premiul, iar Cristiano Ronaldo se află pe prima pagină, alături de prestigiosul trofeu - al patrulea din cariera portughezului. 

 
sursa:digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...