Jump to content
Sign in to follow this  
EuGeN85

[Prezentare] - Blur

Recommended Posts

Poster :blur-pc.jpg?width=225

Numele jocului : Blur
Descriere : Blur a fost lansat pe 28 mai 2010,fiind opera celor de la Activision in colaborare cu Bizzare Creation.

Ca si vechile jocuri din seria Need for Speed,cursele sunt stabilite prin intermediul unei retele sociale fictive,fiecare adversar avand cerinte speciale care indeplinite.In joc sunt 9 capitole care corespund celor 9 oponenti ai tai,pe care trebuie sa provoci la o cursa 1 vs 1 dupa ce le-ai terminat cerintele,miza pentru aceste intreceri constituind-o chiar masina principala a oponentului.

Ca in orice joc de acest gen,principalul obiectiv este sa termini cursa pe primul loc,folosindu-te de abilitatile tale de sofat sau de accesoriile puse la dispozitie:arme cu laser,nitro pentru cresterea vitezei,mine sau bombe teleghidate sau perdele de electricitate care incetinesc considerabil adversarul.Ai posibilitatea deasemena de a accesa un scut care te face imun la atacurile adversarilor o perioada scurta de timp.

Progresia ta din joc se masoara in niste puncte numite ,,Luminite''.Acestea pot fi dobandite dupa terminarea unei curse pe podium sa dupa indeplinirea unei cerinte a adversarului sau ale fanilor.Fanii se acumuleaza folosind un driving cat mai spectaculos,si eliminand cat mai neobisnuit adversarii din cursa.

Un obiectiv secundar il constituie trecerea prin 12 porti,acumulate din preluarea accesoriilor amintite mai sus .Aceste porti iti asigura un numar considerabil de ,,Luminite'',ajutandu-te sa progresezi mai repede.

Ca munca să nu fie inutilă, mai mulţi fani înseamnă acces la maşini noi, în campania single-player nivelul maxim fiind limitat la 25 (în multiplayer urcă la 50). Luminiţele sunt absolut necesare pentru a debloca adversari în single-player, maximul pentru un episod fiind de 50. Blur este astfel un joc mai complicat decât alte titluri similare, cerând de la jucător un multitasking destul de avansat: clasarea pe podium, eliminarea adversarilor, condus spectaculos, multumirea fanilor şi acumularea de lumini.

Ideea celor de la Activision de a folosi power-up-uri le-a venit de la vechiul si simpaticul joc Mario Kart.Aici,insa nu avem parte de ciupercute si de banane zburatoare,ci de gadgeturile moderne amintite mai sus.

Din pacate nu avem parte de curse variate,doar 3 la numar:clasice,Destruction si Ceckpoint.Primele ofera jucatorului un gameplay mai variat,unde trebuie sa indeplinesti cat mai multe misiuni si cerinte ale fanilor.In astfel de curse intalnim momente parca facute pentru folosirea power-up-urilor,cum ar . fi imbulzeala de la inceput.
Maşinile se rostogolesc, sar în aer, scapă de sub control şi te pot scoate de pe traseu, apar bombe din neant, iar rivalii declanşează perdelele de electricitate cu riscul de a fi nevoiti şi ei să treacă prin ele

Cei de la Bizzare Creation au avut mereu masini licentiate.In Blur,bolizii sunt modelati cu atentie pentru a semana cat mai bine cu omologii sai reali.Si chiar seamana!Producatorii au insistat foarte mult pe grafica si pot spune fara strangere de inima ca au facut o treaba foarte buna.Jocul arata superb.

Ca tot vorbeam de esenta acestui joc,masinile,gasim in joc cam 55 de modele.Sunt prezente si cateva concept-uri unde realizatorii au putut sa-si foloseasca propria imaginatie in constructia unor masini ,,neobisnuite''.In meniu,aceasta este insotita de o bara care indica durata de viata a acesteia.Din fericire,daca viata bolidului scade avem posibilitatea de a -l ,,reinvia'' folosind un power-up.Sunt 4 categorii de masini,categorii stabilite in functie de performantele acestora,Grupa D fiind cea mai slaba.

Daca ai terminat campania din single-player si cauti ceva diferit,modul multiplayer iti pune la dispozitie inca 25 nivele de progresie acumulate prin dobandirea de fani si de ',Luminite''.

În multiplayer, acumularea de experienţă şi de fani deblochează în acelaşi timp şi diverse moduri de joc, unele dintre ele dedicate anumitor clase de maşini (precum Supercar Racing, unde se poate alege doar traseul). Acumularea de fani în multiplayer deblochează modificări care prelungesc durata diverselor power-up-uri, fie ele ofensive sau defensive; pe aceeaşi cale vin provocările (challenges), sarcini suplimentare obţinute la anumite niveluri şi clasificate pe grupuri a câte 16 misiuni fiecare.


Chiar daca parea un joc aproape perfect,Blur are si cateva neajunsuri.
Am spus mai devreme ca mi-a placut grafica dar,dupa ce am jucat Split/Second am realizat ca nu este asa cum am crezut.
Traseele sunt bine conturate iar peisajele sunt extraordinare,dar nu imi da acel sentiment de realism care il intalnim in Hot Pursuit. Există damage, caroseriile se zgârâie, geamurile se sparg, dar o cădere în apă este doar un "fleoşc", nu are nici un fel de explozie sau alt efect mai spectaculos. Pe de altă parte, cerinţele de sistem sunt ridicate din motive întemeiate, deoarece pot fi declanşate simultan numeroase power-up-uri, efectele şi exploziile aferente solicitând destul de mult PC-ul.Mai scadem cateva puncte din cauza putinelor tipuri de curse.Moduri variate do joc contribuie decisiv la buna dispozitie a jucatorului,iar lipsa acestora poate duce automat la plictiseala si dezgust.

Chiar daca Blur nu aduce in scena cea mai realista grafica si cele mai spectaculoase accidente,dar vine cu un gameplay destul de tactic pentru a-i stimula chiar şi pe cei care de obicei trag înspre simulatoarele mai realiste.

Cerinte de sistem :
Cerinte minime de sistem
Sistem de operare : Microsoft Windows XP / Windows Vista / Windows 7
Procesor : Intel Pentium D at 3.4 Ghz or equivalent AMD
Placa video : 256 MB VRAM - with Shader Model 3.0 support. (nVidia GeForce 6600GT or better / ATI Radeon 1600XT or better)
Memorie : 1 GB RAM (XP) / 2 GB RAM (Vista & 7)
Hard Disk : 14 GB of free Hard Drive space
Sunet : DirectX 9.0c compatible sound card
Direct X : 9.0c
Controls : Keyboard & Mouse
Installation : DVD-ROM Drive
Necesita conexiune la internet pentru modul online

​Cerinte pentru a functiona full :
Sistem de operare : Microsoft Windows XP / Windows Vista / Windows 7
Procesor : Intel Pentium Core 2 Duo at 2.0 Ghz or equivalent AMD
Placa video : 256 MB VRAM (nVidia GeForce 7800GT / ATI Radeon 1800XT)
Memorie : 2 GB RAM (All OS)
Hard Disk : 14 GB of free Hard Drive space
Sunet : DirectX 9.0c compatible sound card
Direct X : 9.0c
Controls : Keyboard & Mouse
Installation : DVD-ROM Drive
Necesista conexiune la internet pentru modul online.
Trailer :
 

Edited by miLaneZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...