Jump to content
Sign in to follow this  
Guest wLLy

Pas fals pentru Talpan și CSA! În ciuda notificării, FRF nu va obliga Steaua să schimbe numele

Recommended Posts

Guest wLLy

razboi-intern-la-csa-talpan-mi-se-pun-be

 

CSA Steaua a trimis către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal adrese prin care solicită punerea în aplicare a deciziei date Curtea de Apel cu privire la dreptul de folosire a numelui Steaua de către echipa finanțată de Gigi Becali.

 

 

Digi Sport a solicitat și a primit un răspuns oficial din partea Departamentului Juridic al FRF cu privirea la adresa trimisă de CSA.

 

Federația susține că nu poate obliga Steaua lui Gigi Becali să-și schimbe numele și consideră că schimbarea denumiri clubului nu poate avea niciun efect cu privire la dreptul de participare a echipei în Liga 1.

 

 

Vedeți mai jos răspunsul FRF la întrebările Digi Sport:

”Bună ziua,

1. Federația Română de Fotbal nu are niciun temei legal sau regulamentar pentru a obliga SC Fotbal Club Steaua București SA să-și modifice denumirea. FRF nu a fost parte în dosarul nr. 31705/3/2015, iar instanța nu a trasat nicio obligație în sarcina FRF, astfel cum se poate verifica lecturând certificatul de grefă emis de Curtea de Apel București.

2. Schimbarea denumirii clubului, efectuată în vederea executării 
Deciziei Civile nr. 989A/21.12.2016, nu poate avea niciun efect cu 
privire la dreptul de participare al clubului în campionatul Liga I.

Vă mulțumim!
Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal”

 

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie 2014 prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

 

Curtea de Apel a decis pe 21 decembrie 2016 ca Becali să nu mai poată folosi numele Steaua, după ce în mai 2016 Tribunalul Bucureşti a decis că Fotbal Club "Steaua" Bucureşti, club finanţat de omul de afaceri George Becali, îşi poate păstra numele.

 

Hotărârea Curții de Apel nu este definitivă, Becali poate să se adreseze la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în cazul în care va avea câștig de cauză nu va mai fi nevoit să schimbe numele clubului.

 

 

sursa: digisport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...