Sign in to follow this  
OmuPower

Google ar putea șterge milioane de aplicații din Play Store

2 posts in this topic

Google ar putea șterge milioane de aplicații din Play Store

 

google-play-store.jpg

 

Play Store ar putea deveni mult mai aerisit, asta dacă Google își respectă promisiunile și avertizările trimise dezvoltatorilor.

Google a început să anunțe dezvoltatorii că aplicațiile acestora vor fi mai puțin vizibile în viitorul apropiat și ar putea dispărea complet din Magazinul Play, dacă încalcă în continuare politicile cu privire la datele utilizatorilor.

Dacă vă întrebați cum se face că un număr atât de mare de dezvoltatori au probleme, răspunsul este simplu. Cei mai mulți au o problemă în comun: nu au o politică de confidențialitate. Conform politicilor Google cu privire la datele utilizatorilor, dezvoltatorii trebuie să atașeze o politică de confidențialitate validă, mai ales când aplicația în cauză operează cu informații sensibile.

Acești dezvoltatori trebuie să introducă o politică de confidențialitate atât în cadrul aplicației, cât și în descrierea din Magazin.

Notificarea celor de la Google arată că ”Play Store le cere dezvoltatorilor să ofere o politică de confidențialitate validă atunci când aplicația cere acces la informații sensibile, cum ar fi locația utilizatorului, camera foto, contactele sau microfonul”, relatează digitaltrends.com.

Dacă Google va lua decizia de a șterge din Play Store un număr însemnat de aplicații, asta ar putea avea beneficii pe mai multe planuri. Funcțiile de căutare în interiorul Magazinului sunt mai degrabă nefolositoare, deoarece de multe ori este greu să găsești tocmai ceea ce cauți.

De asemenea, există o mulțime de aplicații de tip zombie în Play Store. O mulțime de aplicații au rămas ani de zile în platformă, fiind abandonate de către dezvoltatori și devenind chiar inutile pe măsură ce versiunile de Android au avansat. În plus, și aplicațiile pe care dezvoltatorii cărora nu vor să le adauge astfel de politici, din varii motive, vor dispărea din magazin.

Va mai dura ceva până ce lucrurile să se schimbe, totuși. Google le oferă dezvoltatorilor timp până pe 15 martie pentru a adăuga politicile de confidențialitate în aplicații.

 

Sursa: eGaming

Edited by OmuPower

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm. Au șters majoritatea aplicațiilor mele favorite. Acum, când am bani pentru a cumpăra un telefon bun, dar acele aplicații au dispărut. Încercarea de a obține unele prin apk apknite fișierele de instalare.

Edited by jamaironeele

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.