Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Messi: "Am inima distrusă!". Argentinianul a dezbătut problema copiilor sirieni

Recommended Posts

eHvuVaV.jpg

 

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, şi-a exprimat preocuparea, în calitate de ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF, faţă de soarta copiilor sirieni, care suferă din cauza războiului civil din ţara lor, ce pare fără sfârşit.

 

"O zi de război este prea mult. Copiii din Siria au fost supuşi violenţei şi cruzimii timp de şase ani, într-un conflict care îi ţine ostatici. În calitate de tată şi ambasador UNICEF am inima distrusă. Adaugă vocea ta la UNICEF pentru a cere încetarea războiului. http://uni.cf/SyriaSix",  a scris Messi pe contul său Facebook.

Starul mondial al fotbalului a dat publicităţii acest mesaj miercuri, zi în care s-au împlinit exact şase ani de la declanşarea războiului civil din Siria, pe 15 martie 2011, conflict soldat cu aproximativ 320.000 de morţi, mai mult de jumătate din populaţie dezrădăcinată şi o ţară în ruine.

 

 

Aproximativ 652 de copii au murit anul trecut în Siria, o creştere de 20% faţă de anii anteriori, în timp ce 647 au fost răniţi, precizează UNICEF, adăugând totodată că peste 8 milioane de copii sirieni au nevoie de ajutor umanitar urgent din cauza situaţiei din ţara lor.

 

Dintre aceşti copii, 5,8 milioane se află în continuare în Siria sub ameninţarea bombelor, în timp ce 2,3 milioane trăiesc ca refugiaţi în ţările vecine, Libian, Iordania, Irak, Turcia şi Egipt.

 

Cei mai vulnerabili sunt cei 2,8 milioane de copii aflaţi în zonele inaccesibile şi care nu pot beneficia practic de niciun ajutor.

 

"Suferinţa pe care o îndură aceşti copii este una fără precedent. Fiecare copil este şi va fi marcat pentru restul vieţii sale de ceea ce a trăit, iar acest lucru îşi va lăsa amprenta pe sănătatea şi bunăstarea lui", a declarat directorul UNICEF din regiune, Geert Cappelaere.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...