Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Sânmărtean a dezvăluit ce se întâmplă de fapt cu Stanciu, "copilul lui de suflet"

Recommended Posts

0KBURsVg.jpg

 

Nicolae Stanciu este marea speranţă a României pentru meciurile din preliminariile CM 2018, însă de talentul şi glezna fină a mijlocaşului lui Anderlecht depinde în mare măsură viitorul pe termen mediu al naţionalei.

 

Într-un interviu Digi Sport, fostul său coleg de la Vaslui şi Steaua, Lucian Sânmărtean, a vorbit despre perioada pe care o traversează mijlocaşul la Anderlecht, unde îmbină evoluţiile excelente cu partide mai puţin bune.

 

"E copilul meu de suflet, îl simt, îl apreciez, are o perioadă cu suişuri şi coborâşuri. Face meciuri extraordinare, însă are şi meciuri mai puţin reuşite. Odată plecat din campionatul nostru afară şi pretenţiile sunt altele. Motivaţia lui trebuie să fie una ridicată, dar nu-mi fac probleme: el e un copil valoros, matur, care a demonstrat şi chiar nu îmi fac niciun fel de emoţii. Stanciu îşi va îndeplini cariera de fotbalist aşa cum îşi doreste", a spus Sânmărtean, pentru Digi Sport.

 

 

În ultimul an, cei mai buni jucători din Liga 1 - Chipciu, Stanciu, Răzvan Marin şi Dorin Rotariu - au luat drumul Belgiei. O variantă excelentă pentru ca ei să crească şi să se dezvolte armonios, este de părere Sânmărtean.

 

"Cunosc foarte bine fotbalul belgian pentru că am stat ceva timp în Olanda şi acolo lucrurile stau la fel: se doreşte şi se caută jucători tineri talentaţi. Noi avem cei mai buni tineri, iar mulţi au ajuns în Belgia. Cred că în acel campionat vor creşte şi vor avea apoi posibilitatea să meargă în campionate şi mai puternice. Astfel, vor veni la echipa naţională cu valoarea şi plusul lor de maturitate. Din acest punct de vedere, cred că avem viitor şi la naţională", a mai spus Sânmărtean.

 

Întrebat despre cine ar putea fi viitorul lider al naţionalei, Sânmărtean nu a stat pe gânduri şi l-a nominalizat pe Stanciu. Un jucător de moral, acesta are nevoie de încredere pentru a deveni fotbalistul decisiv, care poate trage de unul singur echipa după el.

 

"Are evoluţii oscilante pentru că e tânăr, pentru că e sensibil; îl cunosc din perioada Vaslui, apoi am fost coechipieri la Steaua. Atâta timp cât i se dă încredere şi simte că lumea îl apreciază, va da maximum. Aşteptăm să mai crească, dar a demonstrat deja că poate fi un lider pentru naţională. În viitorul apropiat sper să îşi consolideze poziţia asta de lider al primei reprezentative şi să facă performanţă la lot, pentru că avem nevoie", a mai spus fotbalistul de 37 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...