Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Locatii reale din jocuri pe care vrei si poti sa le vizitezi!

Recommended Posts

f8098e898615aeac3ece5e27ae823898.jpg

 

ealitatea portretizata de catre jocurile video este una fantastica de foarte multe ori. Cu arhitecturi indraznete si fizica indoialnica, cu fauna si flora debordanta, dar, care isi are radacinile in realitate.

O regula pe care nu o poti ocoli ca si designer, inspiratia venind din experientele personale. Astfel, astazi ne-am gandit sa aruncam o privire peste cateva locatii din jocuri, care, s-ar putea vizita fara probleme… Poate chiar si maine daca doresti! Totusi, am dori si o serie de limitari, nu de alta, dar Los Angeles de exemplu sau Washington D.C. au fost reprezentate in fel si chip in jocuri. New York-ul a primit si el o randare recenta in lumea jocurilor, incercand totusi sa ne concentram pe cele mai inedite dintre acestea.

FAR CRY 4

Himalaya – Un cuvant care in sanscrita hima se traduce precum: Loc cu zapada! Si pe buna dreptate, avand in vedere ca discutam despre cel mai inalt loc de pe Pamant! O priveliste pe care trebuie sa o vezi cel putin o singura data in viata. Fie daca o faci in persoana, fie daca o faci intr-un cadru virtual, nu o sa ramai dezamagit.

Far Cry 4 propune o reimaginare a Nepalului, prin prisma taramului fictional Kyrat, care se inspira si din diverse locatii din Himalaya, cumulul general fiind o experienta vizuala cu adevarat impresionanta. In timpul jocului poti observa atentia la detalii, ba chiar poti compara realitatea cu jocul in unele ipostaze, fiind recreate cateva formatiuni din Himalaya.

Totusi… reuseste sa capteze realitatea? Are Far Cry 4 acel ceva care sa ne convinga sa facem o vizita in Nepal? Raspunsul este un DA raspicat!

Dead Island

Dead Island este un joc care a prins destul de bine la tinerii gameri romani, jocul bucurandu-se de ceva succes pe segmentul cooperativ. Un titlu interesant a carui prima parte se petrece pe o insula care exista in lumea reala. O afirmatie surprinzatoare, la care mai adaugam si faptul ca aceasta insula este in Canada. Nu undeva intr-un arhipelag exotic, asa cum ne-am putea imagina.

Insula in sine se numeste Dead Island si este localizata in Ontario, Canada. Contrar jocului, insula chiar pare linistata, iar populatia de Zombie pare sa se fi evaporat, insula in sine afisand niste privelisti senzationale! Unele dintre ele chiar pitoresti daca este sa ne intrebati pe noi, contrar asteptarilor din joc, care ne-au invatat ca orice obiect din creatia celor de la Deep Silver se poate transforma intr-o arma.

8785126.jpg
111660184-898x630.jpg
111670002-766x630.jpg

 

Sleeping DOGS

Sleeping DOGS este o poveste trista, jocul in sine avand parte de critici pozitive si de aplauze din partea gamerilor. Din pacate aceasta serie de jocuri a fost omorata in fasa, mult inainte sa poata arata ceea ce putea cu adevarat. Chiar si asa, pentru cei interesati de o experienta cu adevarat imersiva, Sleeping DOGS este una dintre acele realizari in gaming care poate sa fie folosita pe post de exemplu de asa da cand vine vorba de jocuri imersive.

Dezvolatorii nu doar ca s-au inspirat din Hong Kong, dar au depus eforturi considerabile pentru a tine detaliile din joc cat mai aproape de viata reala. Rezultatul… obiective usor recognoscibile precum Turnul Bancii Chineze, sunetul strazilor sau accentele turistilor si al localnicilor au fost reproduse in cel mai mic detaliu. Poti sa te plimbi in acest joc si sa inveti cateva lucruri despre Hong Kong, ca de exemplu… strazile!

SDBusFinal-1-600x275.jpg
SDCircleBridgeFinal-1-600x295.jpg
SDConventionCentreFinal-1-600x275.jpg

 

SDGarbageCanFinal-1-543x315.jpg
SDHsbcFinal-1-590x315.jpg
SDPhoneBoothFinal-490x315.jpg

 

SDSohoFinal-1-600x280.jpg
SDSohoStreetFinal-1-600x280.jpg
SDStreetSignFinal-1-600x290.jpg

 

SDTaxiFinal-1-600x245.jpg
SDTrafficLightFinal-1-600x315.jpg

 

Yakuza

Sega si seria Yakuza a reusit sa se impuna inca de pe vremea batranului PS2, aventurile in Japonia intre onoare si familie reusind sa captiveze atentia multor gameri. Totusi, un lucru mai putin stiut despre aceasta franciza este ca producatorii sunt foarte, foarte atenti la detalii, de foarte multe ori incluzand portiuni intregi de orase in propiile creatii, incercand sa se traga o paralela intre viata reala si cea virtuala. Real-Shinjuku-Tokyo.jpgYakuza-Shinjuku-Tokyo.jpg

Spre exemplu districtul Shinjuku Kabukicho din Tokyo este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din oras, cunoscut pentru locurile in care te poti distra sau relaxa. Hostesse, baruri, karaoke, cluburi, tot ceea ce iti doresti gasesti aici. Iar in acest district exista si o locatie foarte cunoscuta de fanii seriei numita Don Quixote. Aceasta se regaseste si in lumea reala, cat si in jocurile Yakuza, fiind cunoscuta ca districtul cu lumini rosi, iar numele jocului explica si de ce aceasta locatie a fost inclusa. Totusi, surprizele nu se opresc aici, existand portiuni de orase si alte locatii care iti vor taia respiratia.

Tomb Raider Underworld

Tomb Raider a fost inca de la primul titlu subiect de vise umede cand vine vorba de locatiile pe care jocul le portretizeaza, de cele mai multe ori ajungand sa te fure peisajul. Tomb Raider Underwold pe de alta parte, a dorit sa faca un pas in directia cea buna, recreand o insula din Tailanda numita Ko Tapu, localizat in golful Phang Nga. Real-Ko-Tapu-Islands-Thailand.jpg

Mare ne-a fost surpriza sa aflam ca multe dintre locatiile de pe insula se regasesc in lumea reala din Tailanda, creatorii reusind sa copieze pana si elemente distincte al zonei, precum pietre sau formatiuni de relief. De mentionat ca jocul a imbatranit frumos, iar pentru cei care doresc sa vada cam cum arata o insula in Tailanda, acest Tomb Raider este exact ceea ce cauta. Tomb-Raider-Ko-Tapu-Islands-Thailand.jpg

Uncharted 2: Among Thieves

Playstation 3 a dat gamerilor multe jocuri memorabile, Uncharted fiind totusi una din seriile lansate pe acest sistem si care a facut furori la nivel international. Sony aveau in curte un hit, iar pentru ce-a de-a doua parte a acestui joc au ales sa mute actiunea in Nepal. Noi locatii, noi protagonisti atunci si alte elemente au fost adaugate, dar de departe felul in carea a fost recreat Kathmandu a fost cireasa de pe tort! Uncharted2-Nepal-Kathmandu.jpg

Atentia la detaliu si in cazul acestui joc este ametitoare, studioul responsabil cu ticluriea titlului avand pe semne o obsesie pentru aceast oras, atentia la detalii fiind demna de aplauze. S-a pierdut ceva timp cu aceste elemente, dar, pana la urma, discutam de un joc care cu toate ca a aparut pe PS3, a reusit sa imbatraneasca nu doar frumos, dar si elegenat, elementele vizuale din joc, regasindu-se si in lumea reala, putand chiar sa faci un mic tur al locatiilor daca doresti sa afli de unde si-au tras inspiratia Naughty Dog.

Half Life 2

Seria de jocuri Half Life a ramas inradacinata in memoria colectiva a gamerilor din toata lumea. Un joc care a stabilit standarde si scris si inca scrie istorie. Ce sa mai… Half Life este un joc popular oriunde in lume, iar introducerea unui element real in acest titlu era inevitabil. Drept urmare, Half Life 2 a imprumutat putin din lumea reala, unul dintre cele mai recunoscute elemente vizuale ale jocului, Overwatch Nexus-ul din City 17 fiind defapt si de drept cladirea Parlamentului din Serbia! Overwatch_Nexus1.jpg

Avand in vedere ca ne aflam in Europa, iar Half Life 2 se desfasoara intr-o Europa de Est fictiva, ai putea sa cumperi un bilet de avion si sa tragi o fuga pana la vecinii nostri Sarbi pentru a vedea cu ochii tai Overwatch-ul din Half Life 2. Acest monument se poate vizita, organizandu-se tururi ale acestuia. De mentionat ca de la lansarea lui HL2 parlamentul Sarb se bucura de ceva atentie din partea turistilor. Cine spune ca gaming-ul nu influneteaza viata reala pana la urma? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...