Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Xbox Scorpio va avea nu doar hardware puternic, ci și asamblat inteligent

Recommended Posts

Scorpio-Memory_940x528-1-hero-e149218406

 

Eurogamer a publicat un articol cu privire la felul în care inginerii Microsoft au gândit asamblarea viitoarei console Xbox Scorpio. Desigur, cele mai puternice componente din lumea consolelor nu contează prea mult dacă trebuie să vă bateți cu supraîncălzirea.

Procesorul, sau mai corect spus SoC (System on Chip), integrează CPU și GPU, ceea ce AMD, producătorul său, a dezvoltat și pe piața PC, cu seriile APU. El are 50mm² și 2400 conectori, despre care Microsoft spune că ar fi cea ridicată densitate de până acum a unui procesor. Cablul de curent și HDMI sunt aceleași de pe Xbox One S.

Memoria RAM lucrează la 6,8GHz și are lățime de bandă 384 bit.

Consola are 5 VRM care lucrează pe 15 linii. Acest număr reprezintă o soluție adecvată pentru consumul de curent al consolei, dat fiind că Microsoft a creat multiple power states (cât curent este furnizat) pentru diversele componente: 8 pentru PC, 5 pentru GPU și 3 pentru RAM.

Dacă ați rămas neimpresionați de faptul că Scorpio va avea un HDD „clasic”, trebuie să știți că Microsoft promite viteze de transfer cu 50% mai ridicate decât aceeași componentă din Xbox One S. Soluția este mai simplă decât cea la care v-ați gândi. HDD-ul stă pe suporți de cauciuc, reducând drastic vibrațiile, ce înseamnă că platanele pot funcționa totdeauna la viteză maximă și fără latență.

Răcirea va fi foarte bună. Procesorul, VRM, RAM și o parte bună din placa de bază vor fi răcite cu un ventilator centrifugal (sistem similar cu cel al plăcilor video reference), dar cu un twist. Heatsink va fi scund, dar include o cameră de vapori, așa cum are și Nvidia Titan. Mai mult, aerul va fi expulzat în spatele consolei, ce înseamnă că diverse obiecte pot fi plasate peste ea. Ventilatorul va lua în calcul căldura degajată de componente prin multiple PID Controllers, care la rândul lor citesc informațiile din cele 32 diode de pe procesor. Ca urmare, viteza ventilatorului va fi excelent optimizată.

Sursa va putea oferi 245W, despre care compania spune că este cel mai eficient model dezvoltat până acum.


1-1.png

 

2.png

 

3.png

 

4.png

 

5.png

 

6.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...