Sign in to follow this  
Followers 0
Nanak

Nu mai mâncaţi căpşune dacă suferiţi de această boală!

1 post in this topic

capsune_04436800.jpg

 

Căpsunele au o mulţime de efecte pozitive asupra sănătăţii noastră, însă medicii trag un semnal de alarmă: nu mai mâncaţi căpşune dacă suferiţi de aceste boli!

 

Capşunele sunt bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli, excelent rol antioxidant.

 

Persoanele care suferă de diabet nu trebuie să consume mai mult de 300 grame /zi, iar persoanele care au alergii sau urticarie (mai ales copiii mici) trebuie să consulte specialistul înainte de consum şi să observe cu atenţie eventualele simptome.

 

Deşi frunzele şi rădăcina de căpşun sunt indicate în tratamentul pietrelor la rinichi, consumate în cantităţi mari, preparatele fitoterapeutice pot agrava această problemă deoarece planta conţine cantităţi mari de oxalaţi, care grăbesc evoluţia afecţiunii.

 

Sursa: eGaming

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.