Sign in to follow this  
Nanak

Alimentele care conţin mai mult calciu decât laptele.

1 post in this topic

alimente_cu_mai_mult_calciu_decat_laptele_07657800.jpg

 

Este cunoscut faptul că laptele este o sursă importantă de calciu, însă este bine să știi că nu este și singura. Mai ales în cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți să îți iei aportul zilnic necesar din alte alimente mai bogate în calciu decât laptele.

 
Calciul este vital pentru oase și dinți puternici. În plus, calciu menține sănătatea vaselor sanguine, reglează tensiunea și previne rezistența la insulină. Adulții ar trebui să consume în jur de 1,000 mg de calciu pe zi.
 

Multă lume consumă pentru a-și lua doza necesară de calciu lactate, dar acestea nu sunt singurele surse de calciu.

 

Iată unele dintre cele mai bune surse de calciu, pe lângă produsele lactate!

 

  • Semințele prăjite de susan

1 lingură de semințe de susan conține 88 de mg de calciu. În plus, semințele de susan ajută la scăderea tensiunii, reduce inflamațiile interne și sunt nelipsite din alimentația celor care se luptă cu boli grave cum este cancerul.

 

  • Somonul la conservă

oasele peștilor din conservă conțin cam 400 de mg de calciu în fiecare conservă. Oasele somonului conțin foarte mult calciu, de aceea cele mai bune sunt conservele. Somonul proaspăt nu se mănâncă cu oase, iar peștele la conservă trece prin procesul de conservare, care presupune înmuierea oaselor pentru a putea fi consumate împreună cu carnea.

 

  • Lapte de soia și orez

Aceste băuturi au şi adaos important de calciu. Citeşte ambalajul cu atenţie pentru a-l alege pe cel cu un procent ridicat. Pe etichetă este specificată, de obicei, atât cantitatea de calciu cât şi procentul din necesarul zilnic pe care îl asigură 100 ml de produs. Cele care conţin într-un litru cel puţin 30% din necesar (îl obţii înmulţind cu 10 procentul pentru 100 de ml) au aceeaşi cantitate de calciu ca laptele de vacă. La acestea se adaugă şi brânza tofu sau iaurturile din soia.

 

  • Varza Kale

100 grame de varză Kale conţine 150 mg de calciu, mai mult decât laptele.

Varza Kale mai conține vitamina K, vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.

 

  • Migdale

Consumul a 20 g de migdale zilnic oferă organismului aceeaşi cantitate de calciu pe care o poţi obţine dintr-o pătrime de cană cu lapte. De asemenea, această gustare delicioasă conţine un alt nutrient important: magneziu, care contribuie la menţinerea sănătoasă a sistemului nervos, cât şi a celui osos. Alte elemente care fac parte din compoziţia migdalelor sunt: vitamina E şi fotochimicalele care protejează inima de afecţiunile cardiovasculare şi previn apariţia cancerului.

 

Sursa: eGaming

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.