Sign in to follow this  
Followers 0
Nanak

Avertismentul medicilor! Nu mai mâncaţi aceste tipuri de peşte. Conţin mercur și plumb

1 post in this topic

Avertismentul lansat de medici! NU mai mâncaţi aceste tipuri de PEŞTE! Conţin mercur și plumb

 

 

Atenție la ce cumpărați! O analiză arată că s-a găsit mercur și plumb, în peștii din magazine. Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește.

 

Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii.

 

“În general, ceea ce avem noi pe piață este pește de cultură. Somonul de cultură este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obținut din somon își pierde practic din valoare”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de doctorulzilei.ro.

 

Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.

 

Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

 

La fel de toxic este și pangasiusul. “Este un pește crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potențial”, completează expertul în alimentație.

 

Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, șalăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare.

 

Sursa: eGaming

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.