Jump to content
Sign in to follow this  
ziADRiAN

Becali: "Pe 6 mergem la TAS. Intervine şi UEFA, se judecă în două zile!"

Recommended Posts

592dd60f95f9cf8f402d082e

 

Becali a intrat pe ultima sută de metri în pregătirea dosarului de la TAS şi e convins că avocatul care va reprezenta FCSB la Lausanne, Jorge Ibarrola (foto dreapta sus), va avea câştig de cauză. În prima săptămână din iunie, roş-albaştrii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi sunt şanse mari ca litigiul să se judece în procedură de urgenţă, UEFA putându-se implica.

 

Pe plan intern, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal și cei ai Federației Române de Fotbal o consideră pe Viitorul deținătoarea de drept a titlului, astfel că vicecampioana îşi va căuta dreptatea la TAS. Patronul roş-albaştrilor a apelat deja la un avocat călit în astfel de speţe şi cu un background important în fotbal. Jorge Ibarrola este un fost angajat la TAS, dar și unul dintre cei mai eficienți și buni, în egală măsură, avocați din domeniu.

Pentru moment, ibericul a primit din start suma de 5.000 de euro pentru o analiză preliminară a cazului. După ce a analizat regulamentul Ligii 1, avocatul a acceptat cazul, fiind convins că FCSB are şanse.

Pentru prestația lui, indiferent de rezultat, Ibarrola va fi recompensat cu 75.000 de euro. În caz de câștig, el va beneficia, graţie unei clauze din contractul dintre părţi, de un bonus în valoare de 150.000 de euro.

 

"Suma nu pot să o spun, dar nu e atât de mare la început. Banii mulţi sunt dacă vom câştiga, dacă avem succes", a explciat Becali.

 

Cazul va ajunge la Lausanne în iunie, după ce Comitetul Executiv al FRF va omologa clasamentul primit de la LPF. Conform lui Becali, Ibarrola i-a confirmat că totul se va judeca pe "repede-înainte", UEFA urmând a interveni în această speţă, pentru ca tragerea la sorţi să nu fie afectată. Drept urmare, în prima săptămână din iunie dosarul vicecampioanei va fi pe masa judecătorilor de la Laussane, astfel că aceştia vor da cu siguranţă un verdict până la jumătatea lunii, când se stabilesc meciurile din preliminariile Ligii.

Miza e enormă, pentru că din postura de vicecampioană FCSB urmează să intre pe culoarul non-campioanelor. Clubul nu va fi cap de serie şi sunt şanse mici să ajungă în play-off-ul competiţiei. În schimb, dacă va avea statutul de campioană, lucrurile se modifică substanţial, şansele să ajungă la masa bogaţilor crescând exponenţial.

 

"Ei au greşit doi ani, nu au citit regulamentele, noi o să mergem acum la judecată. Avocatul mi-a spus că nu avem cum să pierdem pentru că nu există nicio virgulă împotriva noastră. "Este atât de clar, încât o să dureze foarte puţin până o să ne dea dreptate", aşa mi-a zis. Liga şi FRF şi-au dat acordul şi va fi omologat până pe 5 (n.r. iunie) clasamentul. Noi pe 6 mergem la TAS. Intervine UEFA şi judecă în două zile, pentru că pe 14 e tragerea la sorţi", a mai punctat Becali.

 

Întrebat dacă nu are remuşcări având în vedere că luptă pentru o decizie care - în caz de câştig - îl va afecta pe naşul său, Gheorghe Hagi, Becali şi-a adus aminte de prestaţia lui Săpunaru din meciul tur al play-off-ului, dintre Astra şi Viitorul.

 

"Ce graţiere, cum să îi graţiez? Nu dai un autogol în toată cariera şi îţi bagi mingea în poartă de două ori într-un meci? Aşa sunt graţierile?", a mai punctat patronul vicecampioanei.

 

Ibarrola, avocatul în care FCSB îşi pune toate speranţele, nu este străin fotbalului românesc. Spaniolul a mai obținut un succes important, în 2013, atunci când a câștigat pentru Concordia Chiajna procesul de la TAS cu Rapid, în ciuda faptului că începuse campionatul și alb-vișiniii apucaseră să joace două etape. Atunci, elvețienii au decis retrogradarea Rapidului și revenirea Concordiei în Liga 1, după ce au declarat nul barajul inventat de LPF între echipa care avea dreptul sportiv de a activa pe prima scenă (Rapid) și cea care îndeplinea criteriul financiar, chiar dacă retrogradase din punct de vedere sportiv (Concordia).

 

SURSA: egaming.ro

Edited by ziADRiAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...