Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

Juventus - Real Madrid 1-4. Al 12-lea trofeu pentru ”galactici”, după o repriză perfectă! Ronaldo a fost din nou decisiv

Recommended Posts

5933258e95f9cfc0d7cc4373

 

 

Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor de la Cardiff, cu 4-1 în fața lui Juventus, după o repriză secundă aproape perfectă în care a marcat de trei ori.

 

Formația din capitala Spaniei devine astfel prima echipă care câștigă competiția de două ori la rând, după transformarea Cupei Campionilor Europeni în Liga Campionilor și prima care își apără trofeul după AC Milan (1989, 1990). Totodată, acesta este al 12-lea trofeu CCE/UCL cucerit de către Real Madrid.

 

Cristiano Ronaldo a fost eroul lui Real Madrid, după ce a marcat de două ori (golurile de 1-0 și 3-1) și a devenit, pentru a șasea oară la rând, golgheterul competiției. În plus, primul gol a fost cel cu numărul 500 al echipei sale în CCE/UCL, în timp ce al doilea, a fost al 600-lea din cariera sa, înscris pentru echipele de club și pentru naționala Portugaliei.

 

Italienii au început curajos partida de la Cardiff. Higuain, în două rânduri, şi Pjanic, cu un şut puternic din afara careului, l-au pus la încercare pe Keylor Navas.

 

Ieşită cu bine din pressingul de început de meci al italienilor, Real Madrid a pus stâpânire pe joc, iar golgeterul Cristiano Ronaldo a deschis scorul din pasa perfectă a lui Carvajal.

 

Deţinătoarea trofeului a păstrat avantajul numai şapte minute. Mandzukic a restabilit egalitatea cu o execuţie superbă, care l-a transformat în spectator pe Navas.

 

Dominarea galacticilor s-a accentuat după pauză, iar golul a venit în minutul 61. Şutul deviat al lui Casemiro nu i-a lăsat nicio şansă veteranului Buffon. Trei minute mai târziu, Cristiano Ronaldo a dat lovitura de graţie după o minge trimisă excelent de Modric în faţa porţii. A fost al 600-lea gol în cariera de profesionist a portughezului, care a devenit totodată primul jucător din istorie care marchează în patru finale de Liga Campionilor.

 

Juventus a rămas fără speranţe în final: trimis pe teren în minutul 66, columbianul Cuadrado a primit două cartonaşe galbene şi a plecat la vestiare după mai puţin de 20 de minute.

 

Asensio a închis tabela la 4-1 pentru Real Madrid, iar galacticii au ajuns la un număr impresionant de 12 trofee în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

 

Sursa: DIGI

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...