Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

Budescu și-a ales numărul pentru sezonul următor și a făcut senzație la debut

Recommended Posts

595550ab95f9cf2ef2561f0e

 

 

Constantin Budescu a debutat pentru FCSB. Mijlocașul ofensiv s-a hotărât ce număr va purta în sezonul următor. Jucătorul venit în această vară la echipa pregătită de Nicolae Dică va prelua numărul 11, pe care, de altfel, l-a avut și în primul amical al verii.

 

Budescu a purtat numărul 10 la Astra, dar la FCSB acesta era ocupat, fiind purtat de unul dintre căpitanii echipei, Florin Tănase. Un alt jucător venit în această vară, Filipe Teixeira, va juca cu numărul 80 la noua sa echipă, deși în primul amical a jucat cu alt număr pe tricou.

 

Budescu a făcut senzație la meciul de debut, când a marcat și o dublă pentru FCSB. Jucătorul de 28 de ani a evoluat doar o repriză și a marcat în minutele 30 și 42. Mijlocașul ofensiv a făcut spectacol cu adversarii, iar golul al doilea marcat de el a fost unul superb, reușit cu exteriorul. Evoluția sa a fost extrem de apreciată de staff-ul roș-albaștrilor.

 

Budescu a ajuns la FCSB în această vară și este văzut drept jucătorul care poate organiza jocul vicecampioanei. În sezonul precedent a jucat în 41 de meciuri pentru Astra, în toate competițiile, reușind să marcheze 13 goluri.

 

Ladislau Boloni a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători care au avut numărul 11 în istoria Stelei. L-a purtat și la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată în fața Barcelonei, la loviturile de departajare.

 

Ultimul jucător care a avut numărul 11 la Steaua / FCSB a fost Sulley Muniru, din 2015 până în această vară, când a acceptat rezilierea contractului.

750.000 de euro a plătit FCSB pentru Budescu, valoarea clauzei de reziliere a contractului fotbalistul în vârstă de 28 de ani, din care 450.000 de euro a primit Astra și 300.000 jucătorul. Înţelegerea este valabilă 4 ani, iar fotbalistul va avea un salariu de 240.000 de euro pe an.

 

1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Budescu, conform transfermarkt.com.

 

Sursa: DIGI

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...