Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

Dică e nevoit să improvizeze în apărare! Pe cine se va baza tehnicianul

Recommended Posts

5958cadd95f9cffaf4b7711e

 

 

FCSB nu a reușit încă să aducă un fundaș central de valoare. Roș-albaștrii au făcut 7 transferuri în această vară, dar nu au rezolvat cea mai mare problemă - apărarea. Astfel că Nicolae Dică se vede nevoit să improvizeze.

 

Dacă nu vor reuși să aducă un fundaș central în această pauză, în centrul apărării vor juca cel mai probabil Bălașa și Larie, iar în caz de nevoie, tehnicianul de 37 de ani va apela la Lucian Filip sau Alexandru Tudorie. Pe acel post, din lotul pe care Dică îl are la dispoziție, mai pot evolua Mihai Pintilii, dar și Marko Momcilovic.

 

Filip și Tudorie au făcut cuplu de fundaș centrali în cea de-a doua repriză a meciului cu Team Regio, primul amical al verii pentru roș-albaștri, câștigat cu 7-0. Cei doi nu au avut probleme, însă adversarii au fost modești.

 

În vârstă de 26 de ani, Filip este mijlocaș la închidere, dar poate evolua atât ca fundaș stânga, cât și central, iar din câte se pare Dică îl va folosi în centrul apărării.

 

Lucian Filip este un produs al Școlii de Fotbal Gică Popescu, fiind cumpărat de FCSB pe când avea 17 ani. Mijlocașul a evoluat la început pentru echipa a doua a clubului, după care a fost împrumutat la Unirea Urziceni, Snagov și Concordia Chiajna. Filip a debutat pentru prima echipă a roș-albaștrilor în 2012, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, care l-a avut jucător și la Chiajna.

 

Alexandru Tudorie, atacant de meserie, a fost reprofilat de Reghecampf în fundaș central din același motiv - lipsa fundașilor centrali. Reghe l-a folosit în centrul apărării în mai multe partide amicale, iar Dică va merge pe aceeași linie.

 

În vârstă de 21 de ani, Tudorie a fost adus la FCSB în urmă cu două sezoane de la Oțelul, dar nu a reușit să se impună la echipa finanțată de Gigi Becali, fiind împrumutat pentru jumătate de sezon la Voluntari.

 

FCSB s-a despărțit în această vară de doi fundași centrali: Gabi Tamaș și Sulley Muniru.

 

Transferurile făcute până în prezent de FCSB: Budescu, Teixeira, Larie, Morais, Niga, Szecui și Grecu.

 

În altă ordine de idei, FCSB va susține astăzi o nouă partidă amicală, contra ucrainienilor de la Oleksandriya, prilej pentru Dică de a-și testa jucătorii.

 

106 meciuri are Filip în tricoul FCSB, pentru care a marcat 4 goluri și le-a oferit colegilor 6 pase de gol.

 

200.000 de euro este cota de piață a lui Filip, conform transfermarkt.com.

 

39 de meciuri, 3 goluri și o pasă de gol are Tudorie în tricoul roș-albastru.

 

100.000 de euro este cota de piață a lui Tudorie, conform transfermarkt.com.

 

Sursa: DIGI

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...