Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

Englezii susţin că PSG riscă excluderea din Liga Campionilor, din cauza transferului lui Neymar

Recommended Posts

59970ebc95f9cf07d3e342ea

 

 

Paris St. Germain a dat lovitura verii pe piaţa transferurilor, cumpărându-l pe Neymar de la FC Barcelona în schimbul sumei record de 222 de milioane de euro. Însă ambiţia oficialilor din capitala Franţei ar putea fi plătită cu excluderea din Liga Campionilor, competiţia pe care îşi doresc atât de mult să o câştige, susţine The Sun.

 

După transferul lui Neymar pe Parc des Princes, nu puţine au fost vocile care s-au întrebat cum va putea PSG să rămână în parametrii fair-play-ului financiar. Mai ales că la formaţia pregătită de Unai Emery poate ajunge şi Kylian Mbappe, în schimbul unei sume de care se învârte în jurul valorii de 150 de milioane de euro.

 

"Vă garantez că vom recupera banii în scurt timp. Nu vă faceţi griji despre preţul lui. Ştiu că mulţi oameni, în special din presă, sunt îngrijoraţi, dar vă asigur că fair-play-ul financiar nu este o problemă. Din acest punct de vedere, am fost mereu transparenţi şi vom fi în continuare. Nu vă mai gândiţi la asta. În câţiva ani, Neymar va fi al doilea sau al treilea cel mai scump jucător din istorie", a declarat preşedintele parizienilor, Nasser Al-Khelaifi, la prezentarea oficială a brazilianului.

 

Totuşi, PSG a fost penalizată în trecut din cauza faptului că nu a respectat fair-play-ul financiar. În 2014, actuala vicecampioană a Franţei a fost amendată de UEFA şi obligată să-şi reducă lotul pentru Liga Campionilor de la 25 de jucători la 21. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Manchester City.

 

Dacă în privinţa acestui sezon al UCL nu există motive de îngrijorare pentru PSG, lucrurile stau diferit în ceea ce priveşte anul viitor. În 2018, UEFA va face o nouă verificare a bilanţului financiar pe ultimii trei ani, iar dacă se va descoperi că francezii nu au respctat fair-play-ul financiar, pedeapsa poate fi mult mai dură.

 

Potrivit sursei citate, sancţiunea pentru PSG poate merge de la o interdicţie la transferuri până la excluderea din Liga Campionilor, ceea ce ar reprezenta o adevărată lovitură de imagine pentru echipa din capitala Franţei.

 

O astfel de decizie ar avea şi sprijinul unor cluburi importante ale Europei, în primul rând FC Barcelona, ai cărei oficiali au digerat cu greu plecarea lui Neymar. Catalanii îi au alături pe cei de la Manchester United, Real Madrid şi Bayern Munchen, cluburi care pot face presiuni asupra conducerii UEFA să sancţioneze PSG.

 

Cu alte cuvinte, parizienii au la dispoziţie aproape un an pentru a-şi pune situaţia financiară în ordine, pentru a nu risca să rămână în afara competiţiei care a reprezentat motivul tuturor investiţiilor din ultimii ani.

 

Sursa: DIGI

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...