Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

FCSB domină autoritar Liga 1. Cum s-au schimbat ierarhiile după perioada de mercato

Recommended Posts

59a92d7a95f9cfc0fcd07b33

 

 

Perioada de mercato din Liga 1 se va încheia peste câteva zile, dar aproape toate formațiile și-au definitivat deja loturile cu care vor aborda, cel puțin până la iarnă, meciurile din campionat și Cupa României, iar în cazul celor de la FCSB și pe cele din UEFA Europa League. Echipa lui Nicolae Dică domină autoritar fotbalul românesc după mutările din această vară.

 

Deși la startul campionatului formația lui Gigi Becali nu avea cel mai bine cotat lot din Liga 1, situația s-a schimbat radical odată cu investițiile făcute de FCSB. Roș-albaștrii pot alinia fără probleme două echipe de valori cât de cât apropiate, iar acest lucru se observă atunci când analizăm cotele de piață ale jucătorilor.

 

Valoarea loturilor la startul campionatului

 

59a92d7a95f9cfc0fcd07b35

 

Acum, fotbaliștii de la FCSB valorează în total 27,05 milioane de euro, aproape cât cei de la CFR (15,2) și Dinamo (13,7) la un loc. La startul campionatului, jucătorii echipei lui Becali erau cotați în total la 20,90 milioane de euro, fiind depășiți doar de ce ai Viitorului (21,13 milioane de euro).Campioana a pierdut însă teren, Hagi alegând să-i vândă în ultimele săptămâni pe Nedelcu, Benzar și Florinel Coman, toți ajunși chiar în curtea roș-albaștrilor.

 

Valoarea loturilor pe 1 septembrie

 

59a92d7a95f9cfc0fcd07b34

 

Un foltbalist din lotul lui Nicolae Dică este cotat, în medie, la aproape un milion de euro (966.000). Trupa roș-albastră are și cei mai bine cotați 3 jucători din Liga 1. Este vorba despre Denis Alibec (3 milioane de euro), Romario Benzar (2 milioane de euro) și Florin Niță (2 milioane de euro). În Top 5 se mai află dinamovistul Sergiu Hanca și încă un jucător de la FCSB, Constantin Budescu. Dintre cei 5, Budescu și Alibec nu s-au regăsit în lista convocaților la echipa națională, pentru dubla cu Armenia și Muntenegru.

 

La polul opus se află în continuare nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe. Lotul formației pregătite de Valentin Suciu valorează, conform celor de la transfermarkt.de, 4,6 milioane de euro, iar în medie, un jucător este cotat la 170 de mii de euro.

 

Deși Hagi a renunțat la mai mulți jucători, ultimii fiind Herea, Marius Constantin și Dumitraș, Viitorul este formația cu cel mai numeros lot. "Regele" are la dispoziție nu mai puțin de 31 de fotbaliști, doar 4 dintre ei fiind stărini. La acest capitol conduc Dinamo și CFR Cluj, cu câte 11, în timp ce FC Voluntari are doar unul, bulgarul Filipov.

 

Sursa: DIGI

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...