Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Industria de gaming din România a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari

Recommended Posts

DEV.PLAY-Key-Visual-630x354.jpg

 

 

 

Industria de gaming din România a înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016. În urma unui studiu realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România) despre industria de gaming de la noi din țară, cifra a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce, în 2015, industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Studiul realizat de RGDA a relevat că în industrie activează peste 80 de studiouri. Peste 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în București în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Creșterea industriei este susținută și de numărul mare de companii înființate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

RGDA_infografic_1-1024x724.jpg

În ceea ce privește activitatea, 85% din studiourile din România sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi iar 15% din studiouri se focalizează pe servicii de specialitate pentru industrie.

Conform cifrei de afaceri din 2016, cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment România, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games și AMC Pixel Factory. Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaționale mari precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar și prin jocuri dezvoltate de companii românești precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

RGDA_infografic_2-1024x724.jpg

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a doua ediții a conferinței DEV.PLAY, eveniment organizat de RGDA în perioada 11-12 septembrie 2017 la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City.

Pe lângă numeroșii speakeri internaționali și locali, DEV.PLAY va oferi o multitudine de oportunități pentru dezvoltatorii indie.

Nordic Game Discovery Contest este competiția dezvoltată de Nordic Game, unul din cele mai importante evenimente ale industriei de game development din întreaga lume. Discovery Contest este o provocare pentru dezvoltatorii indie în cadrul căreia proiectele selectate sunt prezentate în cadrul unor pitch-uri live, ce apoi sunt jurizate iar cel mai bun proiect este premiat.

La DEV.PLAY va exista o zonă expozițională dedicată dezvoltatorilor indie, Indie Expo. Aceștia își vor putea prezenta în mod gratuit creațiile către participanții DEV.PLAY și jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Mai mult, în cadrul conferinței va exista un corner dedicat educației, o zonă specială în cadrul conferinței în care vor fi prezente câteva instituții sau programe ce oferă cursuri de formare profesională în domeniul jocurilor video: University of Suffolk (UK), Universitatea Politehnica București, Gamedev Academy.

Mai multe detalii, precum și actualizări despre conferință vor fi disponibile pe website-ul http://dev-play.ro și pe pagina de Facebook – facebook.com/dev.play.conference/.



 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...