Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Boxul vinde la fel de bine ca fotbalul în Anglia. Nou record stabilit de supermeciul de pe Wembley

Recommended Posts

uwoEwhI.jpg

 

Noua senzaţie a boxului mondial la categoria grea, Anthony Joshua, e un adevărat magnet pentru fanii englezi. Campionul mondial care l-a spulberat pe marele Wladimir Klitschko va boxa pe 28 octombrie, pe stadionul Wembley, cu bulgarul Kubrat Pulev, însă biletele sunt aproape epuizate.

 

Din cele 90.000 de bilete puse în vânzare, cu preţuri cuprinse între 40 şi 1.500 de lire, 70.000 s-au cumpărat în doar 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record. Precedentul era deţinut de celebra confruntare din 1978, dintre Muhammad Ali şi Leon Spinks, cu 63.000 de bilete vândute în 24 de ore.

 

Ca număr de spectatori, recordul îl reprezintă meciul din 1993, dintre legendarul mexican Julio Cesar Chavez şi Greg Haugen, când pe stadionul Azteca au fost 132.274 de spectator

 

n vârstă de 27 de ani, Joshua deţine centurile WBA, IBF şi IBO la categoria grea, este neînvins la profesionişti şi a câştigat toate cele 19 meciuri prin knock out. De cealaltă parte, bulgarul Pulev are 25 de victorii, dintre care 13 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere, suferită cu Wladimir Klitschko.

 

Un român se poate lăuda cu o victorie în faţa lui Joshua. Pe când boxa la amatori, Mihai Nistor l-a făcut knock out pe Joshua la Europenele din 2011.

 

 

 

Sursa: DIGISport

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...