Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

About Bundesliga

Recommended Posts

Imagini pentru bundesliga

 

 

 

Fußball-Bundesliga (pronunțat în germană /ˈbʊndəsˌliːɡa/, tradus Liga Federală) este cea mai importantă competiție de fotbal din Germania. Acesta a atins în sezonul competițional 2007-2008 o cifră de afaceri de 1,93 miliarde de euro și cei mai mulți spectatori din fotbalul european – cu o cifră globală de 17,4 milioane de spectatori pentru meciurile din prima și a doua divizie, al 6-lea record consecutiv în materie.

 

Structură și competiție

Campioana Germaniei este strict decisă prin jucarea meciurilor în Bundesliga. Fiecare club joacă cu celelalte, o dată acasă, o dată în deplasare. La început, în această ligă, fiecare victorie era răsplătită cu 2 puncte, remiza cu 1 punct și pierderea unui meci cu zero puncte. Din sezonul 1995-96, fiecare victorie este răsplătită cu 3 puncte, celelalte rămânând la fel. Echipa care are cele mai multe puncte la sfârșitul sezonului este declarată Campioana Germaniei. Primele trei cluburi clasate intră automat în grupele UEFA Champions League, în timp ce al patrulea intră în a treia rundă de calificare în grupe. Ultimele două echipe clasate sunt retrogradate, ajungând să joace sezonul următor în Liga a Doua a Germaniei, în timp ce primele două clasate din liga secundă sunt promovate în Bundesliga.

 

În cazul în care două echipe au același număr de puncte, se aplică următoarele reguli de departajare:

  1. Golaverajul
  2. Numărul de goluri înscrise
  3. Rezultatele din meciurile directe
  4. Goluri marcate în meciurile directe
  5. Goluri marcate în deplasare

 

Dacă cele două cluburi sunt încă la egalitate după aceste criterii, se joacă un singur meci pe teren neutru pentru a determina poziția în clasament. Totuși, până în prezent, nu a fost necesar jucarea unui astfel de meci în Bundesliga.

 

Numărul de echipe a fost schimbat de-a lungul timpului, după cum urmează:

  • 1963–1964 până în sezonul 1964–1965: 16
  • 1965–1966 până în sezonul 1990–1991: 18
  • 1991–1992: 20
  • 1992–1993 - prezent: 18

 

 

Statistici

 

Sursa: Wikipedia

Edited by aXeL7
update 2020

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...