Jump to content
Sign in to follow this  
SBN

Secretul colaborării perfecte dintre Șumudică și Alibec. "Am mai vorbit cu el, ca prieten și sfătuitor"

Recommended Posts

lpVKdL0.jpg

 

Chiar și din Turcia, Marius Șumudică încearcă să îi corecteze comportamentul lui Denis Alibec, care tocmai a revenit la antrenamentele colective de la FCSB și este în planurile lui Nicolae Dică pentru următorul meci, derby-ul cu CS Universitatea Craiova.


Cu Șumudică antrenor, Alibec (26 de ani) a avut cea mai bună perioadă din carieră. A marcat 16 goluri în sezonul 2015-2016, când a fost unul dintre principalele motoare ale Astrei în sezonul în care clubul din Giurgiu a câștigat primul titlu din istorie, iar actualul antrenor de la Kayserispor a povestit cum a reușit să obțină maximum din partea atacantului care la FCSB este într-un con de umbră și a fost chiar scos din lot pentru 10 zile, în urma ieșirii nervoase de la meciul cu Voluntari (0-0).

 

"Noi nu am plătit niciun termopan", a spus Șumudică, făcând aluzie la momentul în care Alibec a lovit cu piciorul ușa dinspre vestiare, când a fost schimbat de Dică la Voluntari. Mai mult, fotbalistul a fost pus la zid și fiindcă banderola aruncată de el în direcția lui Florin Tănase a ajuns pe gazon.

 

A vorbit cu el la telefon și i-a explicat de ce ar trebui să renunțe la aceste manifestări și a povestit că a avut, la rândul său, mici probleme cu atacantul, la începutul colaborării. Tehnicianul a povestit și cum a eliminat aceste episoade: "Mi l-am făcut prieten și în doi ani de zile nu am avut niciun conflict cu el".

 

"E de prisos să mai spun eu ce înseamnă Alibec. Mai departe, cum îți așterni, așa dormi. Eu am mai vorbit cu el, ca un prieten și ca sfătuitor. I-am spus că nu e normal ce a făcut și nu e normal ceea ce face, îngreunează și munca antrenorului și îi știrbește autoritatea. Atunci, îl forțează pe respectivul să ia anumite decizii. Alibec are valoare, nu trebuie să o contestăm. Că a intrat Gnohere și marchează, că au găsit puști de 14-15 ani care cresc pe zi ce trece și vor face 50-60 de milioane de euro în opinia unora, e treaba fiecăruia... Până una-alta, la raport calitate-preț, nu cred că e niciun jucător de valoarea lui Alibec, care să poată avea ofertă în jurul a 10 milioane și să poată fi vândut. Restul, așa, să iei frimituri...", a spus Marius Șumudică, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

 

"Am vorbit cu el, apoi am vorbit și cu patronul Stelei, că m-a sunat și i-am explicat. Din ce am vorbit cu Alibec, i-am spus ce cred eu și ce trebuie să facă. Și cu mine avea ieșiri de genul ăsta, la început, după care mi l-am făcut prieten și în doi ani de zile nu am avut niciun conflict cu el. Știam să fiu scut între el și club, știam să îi fac și pe ceilalți să înțeleagă că avem nevoie de el. Îi acceptam anumite capricii, dar niciodată nu a făcut la Astra ceea ce a făcut la FCSB. Adică nu am plătit niciun termopan", a mai spus fostul antrenor de la Astra.

 

Fără Denis Alibec în lot, FCSB a câștigat 3 meciuri la rând, cu Hapoel Be'er Sheva (2-1 în Europa League), cu ACS Poli Timișoara (7-0 în Liga 1) și cu Sănătatea Cluj (6-1 în Cupa României), cu un golaveraj impresionant: 15-2.

 

Denis Alibec a revenit la antrenamente de luni, 23 octombrie, dar încă nu a intrat în planurile lui Nicolae Dică pentru meciurile oficiale și nu a făcut deplasarea la Cluj pentru întâlnirea cu Sănătatea. Atacantul a fost lăsat la București, alături de alți 16 jucători pe care Dică se bazează în mod normal, antrenorul dorind să îi menajeze pentru derby-ul cu CS Universitatea Craiova.

 

 

 

Sursa: DIGISport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...